• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402072618788
  • خبرنگار : 71650

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد

 بسته «تقویت مدارس عادی دولتی» آماده اجرا/ پیشنهاد اعطای تبلت رایگان به دانش‌آموزان مناطق محروم

 بسته «تقویت مدارس عادی دولتی» آماده اجرا/ پیشنهاد اعطای تبلت رایگان به دانش‌آموزان مناطق محروم

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از نهایی شدن بسته تقویت مدارس عادی دولتی در ۱۰ محور توسط شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد.

محمود امانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تدوین بسته تقویت مدارس عادی دولتی اظهار کرد: این بسته در ۱۰ محور نهایی شده و آماده طرح در صحن شورای عالی آموزش و پرورش است اما می‌تواند از هم اکنون نیز بدون تصویب در شورای عالی مستقیما توسط آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد چراکه در حکم قانون است و نیاز به تصویب مجدد ندارد.

وی درباره فرآیند نهایی شدن این بسته، یادآور شد: ابتدا گزاره‌های مرتبط با این امر را از سند تحول بنیادین استخراج کردیم، سپس این گزاره‌ها را از اسناد مصوب در شش زیر نظام برنامه درسی، مالی، فضا و تجهیزات، مدیریت و منابع انسانی و پژوهش استخراج کردیم و به این‌ها سامان دادیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با یادآوری اینکه موضوع تقویت مدارس عادی دولتی در اجلاس روسای آموز ش و پرورش مطرح و پیشنهادات شرکت کنندگان اجلاس اخذ شد، افزود: ما به روی بررسی‌های قبلی خود و پیشنهادات ارائه شده در اجلاس کار کردیم و به دو خروجی رسیدیم؛ یک خروجی بسته تقویت مدارس عادی و دولتی و برنامه کاملی است که به زعم ما اجرای دراز مدت می‌طلبد؛ خروجی دیگر کوتاه مدت است که باید در طول دو سال به نتیجه برسد.

امانی با اشاره به استخراج ۱۰ پیشنهاد از بین راهکارها، تصریح کرد: این ۱۰ راهکار می‌تواند منجر به اقدامات سریع‌تری شود. یکی از این راهکارها ایجاد شبکه ارتباطی بین مدارس به منظور کمک به یکدیگر است. اینگونه مدیران مدارس پشتیبان یکدیگر هستند و تصور نمی‌کنند تنهایند. در واقع این شبکه ارتباطی برای تبادل تجربیات و الگوبرداری از برنامه‌های درسی و تجارب موفق مدارس دیگر ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: محور دیگر در خصوص فضای فیزیکی مدارس است. نیازمند این هستیم که نهادهای دیگر مثل شهرداری‌ها با این نگاه که خدمت به مدارس نیز خدمت به شهروندان آن شهر است، در بحث زیباسازی، سردسازی، گرم سازی و ایمن سازی به کمک مدارس آیند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: محور دیگر این است که مدارس عادی دولتی یک گروه حامی پیدا کنند، ما این ایده را از کمیته امداد گرفتیم. گروه حامی به این معناست که جمعی از خیرین یا موسسات عام المنفعه و حتی مدارس دولتی و غیر دولتی برخوردار دیگر مثل مدارس غیر دولتی یا دولتی برخوردار از مدرسه عادی دولتی حمایت کنند. این حمایت فقط مالی نیست و می‌تواند مشاوره‌ای و آموزشی و حتی از شهرهای متفاوت به یکدیگر باشد.

امانی معتقد است که بزرگترین حامی مدارس عادی دولتی، فارغ التحصیلان این مدارس هستند و مراکز آموزشی عادی دولتی باید از پتانسیل فارغ التحصیلان خود برای حمایت از مدرسه استفاده کنند.

وی تدوین بسته‌های یادگیری متناسب با برنامه درسی با اولویت مناطق محروم را از دیگر محورهای پیشنهاد شده در بسته تقویت مدارس دولتی نام برد و خاطر نشان کرد: این بسته‌ها می‌تواند متون خواندنی، فایل صوتی و سایر محتواهای آموزشی برای دانش آموزانی باشد که از آموزش و یا دبیر با کیفیت برخوردار نیستند. در این میان گروه‌های تولید کننده می‌توانند پای کار آیند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از پیشنهاد اعطای ابزاری نظیر تبلت به صورت رایگان و با اینترنت رایگان با اولویت دانش آموزان مناطق محروم خبر داد و گفت: محور دیگر در بسته تقویت مدارس عادی دولتی، پیشنهاد اعطا ابزاری مثل تبلت یا ابزاری باکیفیت‌تر از تبلت با اینترنت امن و رایگان به دانش آموزان با اولویت مناطق محروم است. این ابزار نباید گوشی باشد اما می‌تواند تبلت و یا فراتر از آن باشد. در واقع ما نیازمند طراحی "تبلت ملی آموزشی" نیز هستیم که دانش آموز محتوای ایمن و امن و رایگان را دریافت کند.

امانی توجه به ساحت زیستی و بدنی دانش آموزان را از دیگر محورهای بسته‌ تقویت مدارس عادی دولتی عنوان کرد و توضیح داد: باید به مدارس از باب زیستی و بدنی برسیم. مدارس باید صبحانه، لباس ورزش مناسب و ابزار ورزش مناسب را در اختیار دانش آموز قرار دهند. در کنار این امر توجه به بسته‌های هنری نظیر سرود و تئاتر مهم لست. در واقع باید ساحت زیستی، بدنی، هنری و زیبایی شناسی را در مدارس تقویت کنیم.

وی با تاکید بر لزوم توجه به مدارس مرزی، شبانه، چند پایه، روستایی و استثنایی بیان کرد: محور دیگر توجه به مدارس شبانه روزی، چند پایه، مرزی، استثنایی و روستایی در بین اقسام مدارس عادی دولتی است. این مدارس به طور خاص نیازمند رسیدگی ویژه هستند چراکه درجه محرومیت در این پنج نوع مدرسه به گونه‌ای است که نباید این مدارس را با بقیه در یک دسته‌بندی قرار دهیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش همچنین از پیشنهاد پرداخت یارانه آموزشی برای دانش آموزان دهک های پایین در بسته تقویت مدارس عادی دولتی نیز خبر داد و گفت: علاوه بر اینکه امکان مهیا شدن منابع بودجه‌ای این امر وجود دارد، قانون هم این اجازه را به ما می‌دهد. این یارانه به مراتب از یارانه سوخت توجیه بیشتری دارد و خیلی می‌تواند گردش مالی خوبی در کشور ایجاد کند.
 
امانی افزود: محور دیگر، کاهش تراکم کلاس‌های درس مدارس دولتی است. باید به استانداردهای شورای عالی برسیم. برای محو کلاس‌های درس با تراکم غیر مجاز برنامه ۱۰ ساله نیاز است اما نباید منتظر ۱۰ سال باشیم و باید طی دو سال، ۵۰درصد این امر را درست کنیم.
 
وی درباره آخرین محور نیز توضیح داد: تامین یا ساخت معلم‌سرا در مناطق محروم و مرزی از دیگر پبشنهادات ما در بسته تقویت مدارس عادی دولتی است. این امر برای بیتوته معلمان و تامین هزینه ایاب و ذهاب یا پرداخت حق اسکان مد نظر قرار گرفته است. معتقدیم باید برای محل سکونت در شان معلم کار فیزیکی کنیم، نه اینکه پول اسکان را به معلم بپردازیم. خیلی اوقات غفلت از این امر در کارکرد معلمان تاثیر منفی می‌گذارد.
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha