علیرضا صارمی چهارشنبه ۲۶ مهر در آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی «صرفهجویی انرژی در ساختمانها» در استان همدان، اظهار کرد: هدررفت انرژی به معنای اتلاف سرمایههای کشور بوده و مشکلاتی در این زمینه ایجاد میشود و فرزندان ما در آینده دچار بحران خواهند شد و غبطه میخورند که با مصرف درست میتوانستیم با مصرف درست و بهینه تا حدی انرژی را برای آنها ذخیره کنیم.
وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات زیستمحیطی بخش دیگر استفاده بیرویه از منابع انرژی بوده و هوای کره زمین رو به گرمی است، افزود: هدررفت انرژی و عدم توجه به استفاده بهینه از همه مهمتر باعث از بین رفتن ذخایر کشور شده و این منابع و ذخایر استراتژیک بوده و در آینده بحرانها و جنگها بر سر انرژیهایی مانند نفت و گاز و حتی آب است.
صارمی با بیان اینکه در دورههای آموزشی همایش ملی «صرفهجویی انرژی در ساختمانها» با ترویج مقررات ملی باید به سمتی حرکت کنیم که ذخیره انرژی بیشتری داشته باشیم، گفت: در آخرین ویرایش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان مواردی مطرح شده که یکی از آنها ردهبندی انرژی ساختمانها و برچسب انرژی است که بسته به مصرف انرژی برچسب انرژی دریافت میکنند و از الزامات پایانکار ساختمانها از سال ۱۴۰۲ است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه صرفهجویی در مصرف انرژی نیز باید در طراحی شهرسازی درنظر گرفته شود، اعلام کرد: ساختمانها باید به گونهای ساخته شوند که تا ساعت ۱۵ نور ساختمان با تابش خورشید تأمین شود و برای استفاده بهینه از تابش نورخورشید ساختمانها باید زاویه ۱۲ نسبت به خط جنوب و شمال داشته باشند.
وی با اشاره به مشکل آب استان همدان در سال گذشته گفت: باید بتوان آب خاکستری را بازیافت کرد و در طراحیها باید توجه شود که آب آشامیدنی با فاضلاب یکی نباشد که در دورههای آموزشی این همایش ملی بازآموزی و ترویج مقررات را خواهیم داشت و هنگامی که همه در کنار هم آگاه شویم میتوانیم در جامعه و بهینهسازی انرژی در ساختمانها انرژی را مصرف کنیم.
صارمی در پایان بیان کرد: نقش ذهن مهندسان در تغییر جامعه و بهبود عملکرد ساختوساز به حدی است که میتواند در جامعه تغییر ایجاد کند و این ترویج مقررات و آموزشها میتواند تغییراتی در جامعه و ساختوساز ایجاد و از هدررفت ۴۰ درصد از منابع انرژی در ساختمانها جلوگیری کند.
انتهای پیام
نظرات