علیاکبر سبزیان امروز ۲۵ مهرماه، در دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی با عنوان «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» که در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نکته مهم این است که شاکله کتابخانههای عمومی در دنیا و پیرو آن در ایران در حال گذار از شکل سنتی به نسل جدید است. امروزه کتابخانه عمومی دیگر تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی شدهاند و پا را فراتر از کارکرد سنتی گذاشتهاند.
وی افزود: این روزها در فضای کتابخانه عمومی تغییر رویه به سمت نوآوری و خلاقیت کاملا مشهود است. این مراکز به داشتههای فرهنگی، هنری و اجتماعی مبدل شده و با تشخیص نیازهای جامعه جدید به ارائه خدمات متنوع با محوریت کتاب و منابع اطلاعاتی میپردازند. نسل جدید کتابخانههای عمومی و تعریف خدمات در آن موضوعی جدی است.
سبزیان ادامه داد: اگر پذیرفته باشیم که نسل جدید کتابخانههای عمومی مکان سوم، دانشگاه مردم، مرکز غیر رسمی آموزش و مهارتافزایی و فرهنگسرای اجتماعی است، باید به این نکته مهم توجه کنیم که یکی از مسائل و چالشهای مهم کشورهای توسعهیافته در دنیای امروز مشکلات اقتصادی و شکلگیری کسبوکارهای جدید است و این کسبوکارها نیازهای متنوع و مختلفی در زمینههای آموزش، حمایت، پشتیبانی، ترویج و اطلاعرسانی دارد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی اضافه کرد: کتابخانه عمومی به عنوان یک پایگاه مهم میتواند نقش حیاتی خود را در این امر مهم به خوبی شناسایی و برای رفع نیازهای گروههای مخاطبان برنامهریزی کند. این برنامهها میتواند با محوریت گفتوگوی ملی، انتقال و اشتراک تجربه بین افراد و صاحبان کسبوکارها و عرضه محصولات آنها در بستر کتابخانههای عمومی شکل گیرد.
وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی بیش از ۲۵۰ کتابخانه عمومی خود را با این سبک جدید وفق دادند، عنوان کرد: کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در حال ارائه بیش از ۴۰ نوع خدمت متنوع است. همچنین خراسان رضوی با ایجاد و راهاندازی ۱۱ کتابخانه سیار به عنوان اولین استان پیشرو در این مهم در حال پاسخگویی به نیازهای کتابخانهای مناطق کمبرخوردار، روستایی و بدون کتابخانه است.
سبزیان بیان کرد: توجه به آموزش و مهارتافزایی کارگران و اعضا برای ایجاد کسبوکارها و عرضه آنها، تسهیلگری در ایجاد فضای اشتغال اشتراکی و برگزاری بیش از ۱۴۰ رویداد کتابخانهای توسط کتابداران استان با محوریت کسبوکارهای کوچک از مهمترین اقدامات است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در خصوص دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی با عنوان کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک گفت: این همایش با هدف شناسایی راهکارها، ایدهها، تجربهها، ضعفها، چالشها و چشماندازها برای استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی به منظور مشارکت فعال در فضای کسبوکار کشور و فراهم آوردن بستری برای توجه به جایگاه کتابخانههای عمومی در رونقبخشی اقتصادی با حمایت از اقدامات کارآفرینانه و کسبوکارهای کوچک با مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی و انجمن علم ارتقاء کتابخانههای عمومی ایران شکل گرفت.
انتهای پیام
نظرات