• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072416635
  • خبرنگار : 50107

یک پزشک:

 رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش آلزایمر مناسب است

 رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش آلزایمر مناسب است

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش آلزایمر مناسب است، گفت: در این رژیم غذایی روغن زیتون، گوشت سفید، ماهی، میوه و سبزی مصرف می‌شود. در این رژیم مصرف دانه‌ها مانند پسته و گردو وجود دارد. غذاها نیز بیشتر آبپز است.

دکتر محسن فروغی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص علائم و نشانه‌های بیماری آلزایمر اظهار کرد: به طور کلی افراد زیر ۶۰ سال به بیماری آلزایمر مبتلا نمی‌شوند. بین ۶۰ تا ۶۵ سال یک درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا می‌شوند که با افزایش هر ۵ سال، درصد ابتلا افزایش پیدا می‌کند و ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد می‌شود تا ۸۵ سالگی که بعد از این سن از هر دو نفری که زنده می‌مانند، یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود.

وی با بیان اینکه آلزایمر یک بیماری است و همه فراموشی‌ها آلزایمر نیستند، عنوان کرد: ممکن است فردی سکته مغزی کند و فراموشی بگیرد. فراموشی و آلزایمر با هم تفاوت دارند، همه فراموشی‌ها آلزایمر نیستند. آلزایمر یکی از علل فراموشی است، ۵۰ تا ۶۰ درصد کل فراموشی‌ها مربوط به آلزایمر بوده و ۴۰ تا ۵۰ درصد به دلیل علل دیگری مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی یا تصادف است.

فروغی‌پور بیان کرد: آلزایمر با افزایش سن ارتباط دارد. در جامعه‌ای که افراد جوان زیادی دارد، آلزایمر کمتر و در جامعه‌ای که افراد مسن بیشتری دارد، زیادتر بوده، بنابراین مهم‌ترین عامل آلزایمر، افزایش سن است. عوامل دیگری از جمله قند، چربی و فشار خون بالا، چاقی، کشیدن سیگار، مطالعه و ورزش نکردن نیز خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی گروه بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اولین علامت بیماری آلزایمر مشکل در حافظه کوتاه‌مدت است، تصریح کرد: در این وضعیت بیمار به یاد ندارد که ناهار چه خورده یا نماز ظهر و عصر خود را خوانده اما خاطرات قدیمی مربوط به نوجوانی و جوانی خود را به یاد دارد. اگر فردی بگوید خاطرات قدیم من خوب است به این معنی نیست که مغز خوبی دارد؛ زیرا خاطرات جدید زود دچار مشکل می‌شوند.

وی افزود: علامت دیگر این است که به دلیل کوچک شدن مغز بیمار، اخلاق و رفتار وی به تدریج تغییر می‌کند، رفتارهایی را انجام می‌دهد یا صحبت‌هایی می‌کند که قبلا از وی انتظار نمی‌رفت اما اکنون برای وی عادی شده، ممکن است جوک‌هایی تعریف کند، حرف‌هایی بزند و رفتارهایی انجام دهد که قبلا اینگونه نبوده است.

فروغی‌پور ادامه داد: توهم نیز در آلزایمرهایی دیده می‌شود که به تدریج پیشرفت کرده است. در مراحل اول توهم وجود ندارد و تنها همان دو علامت است اما بعد از پیشرفت بیماری، بیماران دچار توهم، بدبینی و سوءظن خواهند شد.

عضو هیات علمی گروه بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص چگونگی جلوگیری از بیماری آلزایمر گفت: بهتر است افراد فعالیت ورزشی زیادی داشته باشند تا دچار چاقی نشوند، همیشه در فعالیت، مطالعه و جنب‌وجوش باشند. تعاملات و رفتارهای اجتماعی نیز باید زیاد باشد. خطر آلزایمر در افرادی که ایزوله هستند و رفت‌وآمد اجتماعی ندارند، بیشتر است.

وی اضافه کرد: افراد باید قند، چربی و فشار خود را کنترل کنند. رژیم غذایی نیز بسیار مهم است. رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای کاهش آلزایمر مناسب بوده، در این رژیم غذایی روغن زیتون، گوشت سفید، ماهی، میوه و سبزی مصرف می‌شود، مصرف دانه‌ها مانند پسته و گردو وجود دارد و غذاها نیز بیشتر آبپز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha