مهدی کاظمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پس از انقلاب، دانشگاه علوم پزشکی در زمینه فضای دانشجویی، فرهنگی، خدماتی و رفاهی پیشرفتهای چشمگیری داشته است. از جمله اقدامات مؤثر در این راستا، راهاندازی سلف غذاخوری در مجموعه پردیس بوده که در حال حاضر روزانه ۵۰۰۰ پرس ناهار و ۲۵۰۰ پرس شام به دانشجویان ارائه میدهد.
وی در خصوص اولویتهای فرهنگی دانشگاه ابراز کرد: امسال برای اولین بار، شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویتهای فرهنگی را به طور مستقیم به رؤسای دانشگاهها در وزارت علوم و بهداشت ابلاغ کرده است که این اولویتها شامل سه رویکرد کلان است. اولین رویکرد، افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد ملی به حاکمیت و ارتقاء حس عدالت؛ دومین رویکرد، ارتقاء رفاه و هویت ملی از طریق تعریف احساس تعلق به وطن و تقویت هویت اسلامی و زبان فارسی و سومین رویکرد، کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق رفع نابرابریها و فساد است.
مدیر امور فرهنگی و فوقبرنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما فضای دانشجویی را به عنوان پل ارتباطی میان حاکمیت و مردم میبینیم که میتواند نقش مهمی در تقویت ارتباط جامعه با حاکمیت ایفا کند؛ بر همین اساس، در انتخابات اخیر، این دانشگاه اقدام به برگزاری کافههای گفتوگو و نشستهای دانشجویی کرد که باعث شد دانشجویان در اقناع مردم برای مشارکت در انتخابات نقش موثری داشته باشند. در حوزه فرهنگی، اکنون دانشگاه دارای ۱۲ نشریه فعال، ۲۴ انجمن علمی، ۱۷ کانون فرهنگی-هنری و ۴ تشکل است. تعداد مشارکتکنندگان در برنامههای فرهنگی از مهر ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ به ۲۴۴۶ نفر رسیده که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته که حدود ۱۷۵۰ نفر بوده است، محسوب میشود.
وی ادامه داد: در عرصههای فرهنگی و هنری، دانشگاه هر سال میزبان سه رویداد بزرگ است که شامل جشنواره قرآنی، انتخاب دانشجوی نمونه و جشنواره فرهنگی سیمرغ که شعار امسالش شعار امیدآفرینی است. ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هر سه جشنواره جزو پنج دانشگاه برتر کشور است. همچنین در زمینه موسیقی، رویکرد دانشگاه جذب استعدادهای موسیقی است و دانشجویان را تشویق میکند تا در زمینه موسیقی ایرانی فعالیت کنند. همچنین برگزاری اردوهایی مانند «راهیان پیشرفت» برای آشنایی دانشجویان با پیشرفتهای کشور یکی از برنامههای ویژه دانشگاه است.
کاظمی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه ما در حوزههای مختلف، از جمله پزشکی، علم قرآن، حافظان قرآن، خطاطی و ورزشهای قهرمانی از مهارتهای خوبی برخوردارند به طوری که در رشته شنا هر سال در سطح بینالمللی مقام کسب میکنند. این نشاندهنده ظرفیتهای بزرگ این دانشگاه است که در کنار دغدغههای بالینی، استعدادهای بسیاری در زمینههای غیرپزشکی نیز در دانشجویان خود پرورش میدهد. در حوزه فرهنگ، رویکرد اصلی دانشگاه کشف و پرورش استعدادهای دانشجویی است و این استعدادها پس از شناسایی به مجموعههای مختلف دانشگاه معرفی میشوند. یکی دیگر از اولویتهای دانشگاه، آموزش فرهنگ سلامت به دانشجویان است که آنان بتوانند این مفاهیم را به مراجعین خود منتقل کنند.
وی افزود: در کنار خدمات آموزشی، دانشگاه خدمات درمانی متعددی در زمینههای مختلف از جمله دندانپزشکی، بیناییسنجی، مامایی و جراحی نیز ارائه میدهد که به ساکنان حاشیهشهر و محرومین نیز تعلق میگیرد. دانشگاه دارای ۴ مجموعه جهادی است که شامل بسیج دانشجویی، کانون جهادی، کانون خیریه و هلالاحمر میشود که با رویکرد «آموزش مقدم بر درمان» به ارائه خدمات میپردازد.
مدیر امور فرهنگی و فوقبرنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: همچنین در حوزه رسانه، دانشگاه به تولید مستندات ارزشمندی در زمینههای مختلف از جمله جمعیت و زندگی دانشمندان پرداخته است. مستند «نفس» به کارگردانی علیرضا باغشنی و مستند «پشت کوههای علی زنگی» درباره زندگی دکتر حسن بسکابادی از جمله این آثار هستند. دانشگاه همچنین دارای مرکز مشاورهای فعال است که خدمات مشاورهای رایگان برای دانشجویان و خدمات عمومی برای عموم مردم ارائه میدهد. این مرکز در ۶ دانشکده دانشگاه نمایندگان خود را دارد که آماده پاسخگویی به نیازهای دانشجویان است. ضمن اینکه شبانه روز دو خط هاتلاین با دو نیروی آنکال وجود دارد که اگر در هر قسمت از دانشگاه اتفاقی برای دانشجویی بیفتد پاسخگو و در صورت نیاز آماده اعزام به محل هستند.
وی در رابطه با تعداد خوابگاهها ادامه داد: در سال ۱۳۷۶، دانشگاه تنها دارای ۲ خوابگاه برای پسران و ۱ خوابگاه برای دختران بود، اما امروز این تعداد به ۴ خوابگاه برای دختران و ۲ خوابگاه با ظرفیتهای بزرگتر برای پسران افزایش یافته است. به علاوه، از سال گذشته احداث خوابگاههای جدیدی آغاز شده است. در محله سناباد ۷ خوابگاه جدید احداث شده که در یک سال اخیر بازسازی و اختصاصاً برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته شده است. این خوابگاه ظرفیت پذیرش نزدیک به ۱۸۰ نفر را دارد. ضمن اینکه در حال حاضر دانشگاه حدود ۳۵۰ دانشجوی بینالمللی پذیرش کرده است که فرآیند پذیرش آنها شامل آزمون علمی، آزمون زبان و مصاحبه است.
کاظمی افزود: با توجه به قانونی که به ما ابلاغ شده، دانشگاه معمولاً برای دانشجویانی که در سنوات تحصیلی خود باقی ماندهاند، خوابگاه ارائه نمیدهد؛ اما با وجود کمبود ظرفیت و علیرغم محدودیتها سعی شد تا هیچ دانشجویی بدون خوابگاه نماند. علاوه بر این، دانشگاه یک خوابگاه استیجاری در بلوار دانشجو، پشت ورزشگاه شهید کاظمیان نیز دارد که هماکنون ۱۰۵ دانشجو در آن مستقر هستند، در حالی که ظرفیت آن به ۱۸۰ نفر میرسد.
وی تصریح کرد: ما در ابتدای هر سال دانشجویان ورودی جدید را از نظر فیزیکی و روانی پایش میکنیم تا در صورت وجود مشکلات، آنها را تحت درمان قرار دهیم. علاوه بر این، کانون اخلاق حرفهای نیز در حوزههای علمی، پژوهشی و فرهنگی فعال است. در نهایت، ما به این باوریم که دانشجویان میتوانند به عنوان زبان مشترک میان حکومت و مردم، در معرفی دستاوردهای نظام و انتقال پیامهای مثبت به جامعه نقشآفرینی کنند.
انتهای پیام
نظرات