اسماعیل سلیمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت سامانه هشدار سریع زلزله در تهران گفت: از حدود ۱۲ سال پیش اقدامات برای ایجاد سامانه هشدار سریع زلزله در تهران آغاز شد و این طرح به عنوان یکی از طرحهای در دست اجرا از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در طول چندین دوره مختلف مدیریت شهری دنبال شد، تا به امروز که با ایجاد ۵۰ ایستگاه این طرح وارد فاز اجرا شده است.
وی با بیان اینکه سامانه هشدار سریع زلزله تهران وارد فاز آزمایشی شده است، گفت: لازم است که دستگاههای مختلف و به خصوص دستگاههای مهم و حیاتی که در هنگام وقوع زلزله ممکن است، اخلال در عملکردشان موجب افزایش مشکلات شود، به این سامانه متصل شوند. اخیرا نیز جلسهای را با حضور ۳۵ دستگاه در تهران برای سامانه هشدار سریع برگزار کردیم که در این جلسه تاکید شد که دستگاههای مختلف باید هرچه سریعتر به این سامانه بپیوندند.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره میزان اثرگذاری این سامانه اظهارکرد: طبق استانداردهای جهانی، سامانه هشداری موفق خواهد بود که یک تمام مخاطراتی و مردم محور بود و مجموعه کاملی از اقدامات را پوشش دهد. در همین راستا نیز ما تاکید داریم که تمام دستگاههای عملیاتی، امدادی، خدماتی و ... باید به این سامانه متصل باشند و در واقع از نتایج تلاش ۱۲ ساله سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران استفاده کنند.
ضرورت تهیه نظامنامه بهرهبرداری از سامانه هشدار سریع زلزله تهران
سلیمی افزود: ما باید بدانیم که هر دستگاه چه کاری باید انجام دهد. دستگاهها روی سیستمها و عملکردهای خود تسلط بیشتری دارند و لذا لازم است که نظام نامه بهرهبرداری از سامانه هشدار سریع با مشارکت خود دستگاهها تهیه شود تا بدانیم چه عملکردهایی لازم است در هنگام بحران ادامه داشته باشد و و کدام عملکردها باید تعدیل شود.
وی با بیان اینکه در فاز آزمایشی باید دستگاههای اصلی که خدمات اصلی شهر در دست آنهاست به این سامانه ملحق شوند، گفت: ماموریت این دستگاهها به گونهای است که در هنگام وقوع زلزله عدم ارائه خدمات ازسوی آنان شهر را دچار مشکل خواهد کرد.
کدام دستگاهها باید به سامانه هشدار سریع زلزله متصل شوند؟
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه چه دستگاههایی در فاز اول به این سامانه ملحق خواهند شد، اظهارکرد: سازمان آتشنشانی یکی از این دستگاههاست. این سازمان باید زودتر از بقیه متوجه زلزله شود و آمادگی لازم را داشته باشد. شرکت مترو هم یکی دیگر از این دستگاههاست که باید از این محتوا برای کنترل حرکت قطارها استفاد کند. بیمارستانها و وزارت بهداشت هم باید به این سامانه ملحق شوند چرا که ممکن است در بیمارستانها عمل جراحی در حال انجام باشد یا پس از زلزله مراجعهکنندگان به مراکز درمانی افزایش بیابد، از این رو لازم است که به سرعت از وقوع آن مطلع شده و اقدامات لازم شامل برق اضطراری و ... را انجام دهند.
سلیمی ادامه داد: نهادهای امنیتی نیز باید به این سامانه ملحق شوند. علاوه بر آن شرکت گاز هم باید به این سامانه متصل شود تا بتواند در هنگام وقوع زلزله به موقع جریان گاز را قطع کند. خوشبختانه بیشترین همکاریها با سازمان مدیریت بحران را هم شرکت گاز داشته است. در مجموع دستگاههای صاحب شریانهای حیاتی در تهران باید به این سامانه متصل شوند.
ایران در جمع ۹ کشور استفاده کننده از سامانه هشدار سریع زلزله در جهان
وی درباره هزینههای صرف شده برای ساخت این سامانه نیز گفت: از ۱۲ سال پیش تا کنون ۱۲۰ میلیارد تومان برای ساخت این سامانه هزینه شده است. در حال حاضر ۵۰ ایستگاه نیز برای آن ایجاد شده است. همانطور که گفتم که این کاری است که در چند دوره مدیریت شهری تداوم داشته و میتوان گفت که یک افتخار برای شهر تهران و کشور است.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر ۲۱ کشور در دنیا روی این سامانه کار میکنند که تا کنون هشت کشور آن را افتتاح کرده و از خدمات آن استقاده میکنند. در چند ماه آینده ایران نیز به عنوان نهمین کشور دنیا از این سامانه استفاده خواهد کرد. ما این آمادگی را داریم که دانش و تجربیات استفاده از سامانه هشدار سریع را به دیگر کلانشهرهای کشور نیز منتقل کنیم.
انتهای پیام
نظرات