• پنجشنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402072013838
  • خبرنگار : 50181

از ۳ پروژه مهم صنعتی مصوب سفر رهبری به کرمانشاه چه خبر؟

از ۳ پروژه مهم صنعتی مصوب سفر رهبری به کرمانشاه چه خبر؟

ایسنا/کرمانشاه در جریان سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۰، سه پروژه مهم صنعتی شامل خودروسازی صحنه، بیواتانول و بیوایمپلنت برای کرمانشاه به تصویب رسید که ایران خودرو صحنه شش سال قبل به بهره‌برداری رسید و اکنون در دوازدهمین سالگرد این سفر، دو پروژه مهم بیواتانول و بیوایمپلنت در گام‌های نهایی افتتاح قرار دارند.

به گزارش ایسنا، سال ۱۳۹۰ و در سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه سه طرح کلان صنعتی برای استان به تصویب رسید که کارخانه خودروسازی صحنه یکی از این سه طرح بود.

عملیات اجرایی این واحد به صورت رسمی از سال ۱۴۹۴ آغاز شد و در نهایت مرداد سال ۱۳۹۶ و در جریان سفر وزیر صمت به کرمانشاه به بهره‌برداری رسید. ظرفیت اولیه این واحد مونتاژ ۳۰ هزار دستگاه خودرو پژو پارس در سال بود که در برخی از سال‌ها بیش از این تعداد یعنی حدود ۳۶ هزار دستگاه نیز مونتاژ شد.

اگرچه این واحد اکنون در زمین بالغ بر ۳۰ هکتار در شهرک صنعتی صحنه فعال است، اما برای توسعه و افزایش ظرفیت این واحد تا ۱۰۰ هزار دستگاه در سال و سه شیفته شدن فعالیت این کارخانه حمایت هایی نیاز است.

بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال گذشته، برای توسعه ایران خودرو کرمانشاه و رسیدن آن به ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال رقمی نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تامین آن به تنهایی از عهده یک بانک برنمی‌آید و لازم است کنسرسیومی از بانک‌ها برای تامین این میزان تسهیلات تشکیل شود.

با سه شیفته شدن این مجموعه، امکان اضافه شدن ۲۰۰ نفر دیگر به نیروی کار بیش از ۵۵۰ نفری فعلی ایران خودرو صحنه فراهم خواهد شد. با همه این اوصاف هنوز کار در مرحله تعیین تکلیف تسهیلات بانکی این مجموعه باقی مانده است.

بازار سرمایه، کلید گشایش بیواتانول

یکی دیگر از طرح‌های مهمی که در سفر مقام معظم رهبری برای کرمانشاه به تصویب رسید پروژه بیواتانول بود.

ساخت پروژه بیواتانول "سوخت سبز زاگرس" به عنوان اولین واحد تولید سوخت سبز کشور از مواد اولیه ضایعات غلات، در هفته دولت سال ۱۳۹۴ آغاز شد و قرار بود ۳۰ ماهه‌ به بهره‌برداری برسد، اما هنوز با گذشت ۱۲ سال از تصویب آن در سفر سال ۱۳۹۰ مقام معظم رهبری، این طرح که توسط ایدرو اجرایی شده به اتمام نرسیده است.

ظرفیت تولید واحد بیواتانول کرمانشاه روزانه ۲۰۰ هزار لیتر بیواتانول سوختی و همچنین  ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری خوراک دام و طیور است.

این پروژه‌ سال‌ها در گیر و دار تامین اعتبار قرار داشت و همین امر موجب طولانی شدن روند اجرای آن و تاخیر در افتتاحش شد، اما اکنون با تامین مالی از بازار سرمایه، در گام نهایی قرار دارد.

چندی قبل پذیره نویسی پروژه بیواتانول به ارزش حدود دو هزار میلیارد تومان آغاز شد که اقدامی بسیار بزرگ بود، زیرا این طرح اولین پروژه سهامی عام کشور است که برای تامین مالی وارد بازار سرمایه می‌شود.

حالا به گفته معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه پروژه بیواتانول پس از اینکه در بازار سرمایه تامین مالی شده در گام‌های نهایی قرار داد و تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.

مریم آزادی در گفت و گو با ایسنا پیشرفت فیزیکی کنونی بیواتانول را بیش از ۸۵ درصد اعلام کرد و یادآور شد: مسئله اصلی این طرح تامین مالی آن بود که اکنون انجام شده و از این پس با شتاب بیشتری به سمت کارهای نهایی و در نهایت بهره‌برداری پیش خواهد رفت.

وی سرمایه‌گذاری این طرح را به نرخ امروز بالغ بر ۳۲۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و ادامه داد: با بهره‌برداری از پروژه بیواتانول ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد.

بیوایمپلنت؛ یک قدم تا بهره‌برداری

طرح بیوایمپلنت  نیز از دیگر طرح های مهم صنعتی و منحصر به فرد سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ بود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

بیوایمپلنت که توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) در حال اجراست در سال ۱۳۹۱  با حضور معاون وقت وزیر صمت و جمعی از مسئولین کشوری و استانی کلنگ زنی شد، اما روند اجرای آن در این سال‌ها بسیار کند بود.

این طرح بلحاظ دانش فنی و کاربردهایی که دارد منحصر به فردبوده و مشابه آن فقط در کیش وجود دارد و در  زمینه تولید تاندون استخوانی، بیوایمپلنت های قلبی و عروقی و ... فعالیت دارند.

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه درباره این پروژه نیز گفت: بیوایمپلنت نیز اکنون بیش از ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در گام‌های نهایی است.

آزادی با بیان اینکه ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز این پروژه در حال تامین است، تاکید کرد: تامین مواد اولیه بیوایمپلنت از نسوج انسانی نیز در دست پیگیری است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون روند صدور پروانه بهره‌برداری بیوایمپلنت در دست انجام است و پیش از پایان سال این طرح نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته آزادی، با بهره‌برداری از پروژه بیوایمپلنت حداقل ۱۳۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد.

معاون امور صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه از بیوایمپلنت به عنوان طرحی مهم و منحصر به فرد یاد کرد که مشابه آن در کشور کمتر وجود داشته و کمک بسزایی به علم پزشکی خواهد کرد.

این طرح در شهرک صنعتی زاگرس کرمانشاه در حال اجرا بوده و سرمایه‌گذاری آن به نرخ امروز بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۰ ۱۰:۵۴

به موضوع بسیار مهمی اشاره نمودید اما ایکاش به سایر مصوبات شاخص همچون راه آهن کرمانشاه خسروی . پالایشگاه آناهیتا . ورزشگاه شش هزار نفری ولایت دهکده المپیک کرمانشاه. ساماندهی رودخانه آبشوران کرمانشاه نیز که سالهاست به بهره برداری و حتی اجرایی هم نشده پرداخته می شد و از مسولان و نمایندگان استان توضیح خواسته می شد