• دوشنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402071711806
  • خبرنگار : 80001

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران:

مسکن اقتصادی مدلی برای خانه‌دار شدن زوجین است

مسکن اقتصادی مدلی برای خانه‌دار شدن زوجین است

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران گفت: ساخت ۴۰ هزار واحد کوچک متراژ تحت عنوان مسکن اقتصادی در استان‌های تهران و البرز را در برنامه داریم که ارتباطی هم با طرح‌های دولت ندارد.

به گزارش ایسنا، خشایار باقرپور در نشست خبری با موضوع «طرح مسکن اقتصادی» اظهار کرد: طی حدود یک ماه گذشته پس از رسانه‌ای شدن بحث مسکن اقتصادی نقطه نظرات مختلفی در بخش‌های مرتبط و غیرمرتبط مطرح شد که نشان می‌دهد این بحث دایره عامی پیدا کرده است. ما نه به دنبال پروپاگاندای رسانه‌ای هستیم و نه بازاریابی. اما تا این لحظه به اندازه ۱۰ هزار واحد برای مسکن اقتصادی صف خرید ایجاد شده است.

از ضوابط قانونی تبعیت می‌کنیم

وی افزود: در روزهای اخیر شنیده شد که طراح مسکن اقتصادی از این برنامه عقب نشینی کرده است. در حالی که ما همان مسیر روز اول را درباره این طرح، بدون تغییر جلو می‌بریم و از تمامی ضوابط قانونی که حاکمیت تعیین کند تبعیت می‌کنیم.

باقرپور با بیان اینکه میانگین ازدواج در پسرهای ایرانی به ۳۰ سال رسیده است گفت: کسانی که به سن ازدواج رسیده‌اند به طور ویژه با مساله‌ی مسکن مواجه هستند. شما خبرنگاران مطلعید که خبرهای مربوط به بی‌مسکنی و بدمسکنی شنیده می‌شود. تورم مسکن به حدی رسیده که اگر جوانان حتی اگر شاغل باشند، تامین مسکن و حتی حفظ مسکن برای آنها کار ساده‌ای نیست.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران تاکید کرد: حدود دو سال بر روی مدلهای مختلف مسکن کار کردیم که زوج جوان بتوانند در یک فضای مالکانه زندگی کنند.

علت گرانی مسکن، هزینه‌های ساخت است

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران با بیان اینکه هزینه ساخت در طرحهای بلندمرتبه سازی کمتر از ۳۰ میلیون تومان نیست، بیان کرد: طرح نهضت ملی مسکن را به سمت واحدهای ویلایی یک طبقه سوق دادند تا هزینه‌های ساخت را کاهش دهند. در حال حاضر سیمان، فولاد، بیمه، عوارض، دستمزد افزایش می‌یابد و تورم ساخت و ساز در محدوده ۱۶۰ درصد است که حدود چهار برابر تورم عمومی را شامل می‌شود.

باقرپور گفت: اگر ما به سمت کوچک متراژ رفته‌ایم به این دلیل است که مسکن گران تمام می شود؛ زیرا هزینه ساخت بالا رفته است.

وی کاهش تعداد طبقات، استفاده از معماری ساده و متقارن، کاهش حداکثری فضای مشاعات، استفاده از مصالح استاندارد ارزان قیمت، فناوری‌های نوین، صننعتی‌سازی، خرید عمده وسایل مورد نیاز و نهایتا کوچک کردن متراژ را از جمله راهکارها برای کاهش قیمت مسکن دانست.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران یادآور شد: سرانه مسکن برای هر نفر ۱۷.۵ متر است که برای دو نفر به ۳۵ مترمی رسد بنابراین به مسکن ۲۵ متری مجوز ساخت داده نمی‌شود. ولی ما از ابتکار مفهوم اقامت و سکونت استفاده کردیم. در قالب هتل آپارتمان یک مجموعه اقامتی برای سکونت احداث می‌کنیم. بر اساس مدل‌های جهانی و واقعیت‌ها امیدواریم ضوابط اصلاح شوند تا بتوانیم با پروانه واحدهای مسکونی، مسکن اقتصادی بسازیم.

باقرپور با بیان اینکه خودمان را جدا از اهداف دولت نمی‌بینیم گفت: همه خوب بلدیم انتقاد کنیم و به چالش بکشیم اما فراموش نکنیم که هم باید راهکار ارایه دهیم و اقدامات ارزنده را هم ببینیم. ما در مسکن اقتصادی روی یک ریال تسهیلات و منابع دولتی حساب نکرده‌ایم.

ذائقه جامعه در بازار مسکن تغییر کرده است

وی خاطرنشان کرد: برخی گفتند مسکن کوچک متراژ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد. در حالی که هر جامعه‌ای در گذر زمان دچار تغییرات فرهنگی می‌شود. خانه‌های قدیمی ما یک زمانی اندرونی، بیرونی و هشتی داشت. الان یک خانه به من نشان بدهید که اینگونه ساخته می‌شود. زمانی که آپارتمان‌سازی در تهران شروع شد بسیاری افراد از آن به عنوان قوطی کبریت یاد می‌کردند اما الان بسیاری از مردم در این خانه‌ها زندگی می‌کنند. بنابراین ذائقه جامعه به مرور زمان تغییر کرده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران گفت: برخی با استناد به احادیث، مسکن کوچک را در تضاد با مبانی دینی دانستند. اتفاقا ساده‌زیستی یکی از ارکان شریعت است. از مراجع قم هم سوال کردیم و مخالفتی ندیدیم. مکاتباتی هم انجام دادیم که مطابق با فقه شرعی ما را راهنمایی کنند تا در این واحدها لحاظ کنیم.

ساخت واحدها با پروانه هتل

باقرپور با اشاره به انتقادها درباره تبعات اجتماعی مسکن اقتصادی بیان کرد: ما قرار نیست شهر بسازیم. قرار است در استانهای تهران و البرز ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد را به صورت پایلوت احداث کنیم. برخی کارشناسان علاقه دارند که توضیحات ما را سانسور کنند. وقتی این واحدها با پروانه هتل ساخته می‌شود در بهره‌برداری تابع قوانین و مقررات است و استفاده به صورت تجردی نخواهد بود. هرچند معتقدم برای اسکان مجردها هم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم که در فازهای بعدی مسکن اقتصادی نیم‌نگاهی هم به جامعه مجردان خواهیم داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۱۷ ۲۲:۰۱

مصالح استاندارد ارزان قیمت !؟؟؟؟