«حسین محمدزاده» به مناسبت ۱۷ مهر، روز جهانی تخم مرغ؛ گفت: تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها بوده که سالهاست به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته میشود.
وی افزود: تخم مرغ آبپز ارزش غذایی خود را حفظ کرده و مصرف آن در صبح، برای همه افراد به خصوص دانش آموزان بسیار توصیه میشود.
این مسئول با بیان این که هر تخم ۷۵ تا۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک ماده غذایی پروتئینی رژیمی محسوب میشود، اظهار کرد: تخم مرغ دارای پروتئینی با کیفیت بالا و نیز حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری و ۱۴ ماده مغذی کلیدی میباشد که برای حفظ سلامت دندان، استخوان، پوست، بینایی و سیستم اعصاب مرکزی بسیار مفید است.
وی ضمن اشاره به این که تخممرغ در کهنسالی باعث جلوگیری از تحلیل عضلات و عارضه زوال مغزی میشود، خاطرنشان کرد: کولین این ماده غذایی ارزشمند صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین ،کودک و همچنین تقویت حافظه، برروی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.
محمدزاده افزود: از آنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب بویژه B۱۲ است، اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.
وی ذکر کرد: لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.
مدیر امور طیور تصریح کرد: علیرغم تمامی این شگفتیها، متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی به دلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول است، کاهش یافته در حالی که تحقیقات علمی بر مصرف همیشگی آن تاکید دارند.
انتهای پیام
نظرات