حجتالاسلام محمود رضایی با انتقاد شدید از وضعیت جاده کوهسرخ به نیشابور گفت: مسئولان باید نگاه جدیتر و سریعتری به ساماندهی محور کوهسرخ به نیشابور داشته باشند.
وی با بیان اینکه این جاده در حقیقت دو شهرستان و بلکه بیشتر را به هم متصل میکند و همه روزه تعداد زیادی خودرو از این مسیر که جاده زیارت هم محسوب میشود عبور میکنند، عنوان کرد: با وجود کوهستانی بودن منطقه و وجود پیچ و خمهای فراوان و خطرناک و بروز حوادث رانندگی کیفیت آسفالت این مسیر به خصوص در حوزه استحفاظی نیشابور نیز به شدت خراب است.
امام جمعه کوهسرخ با تأکید بر اینکه محور کوهسرخ به نیشابور نیاز جدی به روکش آسفالت دارد، افزود: تا کی باید مردم نجیب کوهسرخ اینگونه مشکلات و کاستیها را در این مسیر صعبالعبور تحمل کنند.
وی اظهار کرد: مسئولان و نمایندگان محترم دو منطقه(ترشیز بزرگ و نیشابور کهن) باید تلاش جدیتر داشته باشند تا این جاده فرعی تبدیل به اصلی و به استانداردهای لازم برسد.
رضایی تصریح کرد: اگر این کار به این زودیها محقق نمیشود حداقل روکش آسفالت بیش از ۴۰ کیلومتر باقیماندهی مسیر نیشابور به کوهسرخ را پیگیری کنید، آسفالت نامناسب جاده، مردم و وسایل نقلیه آنها را عاصی و ناراضی کرده است.
وی با بیان اینکه نباید از سرعت قطار پیشرفتی که در شهرستان قدرت گرفته کاسته شود، افزود: مسئولانی که در شهرستان سمتی بر عهده گرفتهاند، با وحدت و پیگیری اتفاقات خوبی را برای مردم منطقه رقم بزنند.
امام جمعه کوهسرخ در ادامه با اعلام اینکه در خصوص محور کوهسرخ به نیشابور حتی با نماینده این شهرستان در مجلس هم صحبتهایی داشتهایم، بیان کرد: امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
تردد بیش از ۴۰ هزار نفر
وی عنوان کرد: این جاده در حقیقت دو شهرستان کوهسرخ و نیشابور و حتی بیشتر را به هم متصل میکند و همه روزه تعداد زیادی خودرو از این مسیر عبور میکنند، اگرچه همچنان این محور فرعی محسوب میشود اما شاهد تردد بیش از ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر از این مسیر هستیم.
رضایی گفت: متأسفانه به دلیل کوهستانی بودن منطقه و وجود پیچ و خمهای فراوان در ایام مختلف سال شاهد بروز حوادث رانندگی نظیر واژگونی خودرو و برخورد خودروها با یکدیگر و حتی ریزش کوه هستیم.
وی روکش آسفالت را حق طبیعی مردم دانست و اظهار کرد: سالهاست مسیر اصلی مردم کوهسرخ به مشهد مقدس از این محور است ولی از همان زمان برای این مسیر کاری نشده است.
وضعیت راهها همانند سه دهه گذشته است
رضایی با اشاره به اینکه هنوز ۲۵ هزار متر مربع از معابر روستاها نیاز به آسفالت دارد، بیان کرد: علیرغم اینکه تعداد معادن منطقه زیاد و میزان برداشتها افزایش یافته اما وضعیت راهها همچنان مانند سه دهه گذشته است، وضعیت آسفالت جادهها بسیار آزار دهنده شده است.
ضرورت ارتقاء محور از فرعی به اصلی
نماینده ولی فقیه در کوهسرخ با بیان اینکه بدون بودجه و اعتبار نمیتوان کاری کرد، اظهار کرد: مسئولان باید پیگیر این موضوع باشند تا این مسیر که نقش به سزایی در تردد زائران و گردشگران دارد از وضعیت نامناسب کنونی خارج و تجهیزات ایمنی در مناطق مختلف آن نصب شود.
وی با اشاره به اینکه باید تلاش شود که این مسیر ارتقاء و از حالت فرعی به شریان اصلی تبدیل شود، تصریح کرد: روکش و آسفالت این مسیر در منطقه کاشمر انجام شده است، ولی در حوزه نیشابور متأسفانه فعالیت اندکی برای این جاده صورت گرفته و تنها قسمت کمی از آن ترمیم شده است.
مهاجرت جوانان برای کار
رضایی در ادامه با اشاره به نامگذاری روزی به نام روستا و عشایر، اظهار کرد: توجه به روستا و عشایر فقط با شعار محقق نمیشود، اکنون که مهاجرتها برعکس شده روستاها نیز باید تقویت شوند.
وی با اظهار تأسف از اینکه تاکنون از گوشه و کنار و آبادیهای این مرکز شهرستان جوانان بسیاری برای کار اقدام به مهاجرت کردهاند، گفت: قطعاً اگر امکانات باشد جوانان به منطقه خودشان بر خواهند گشت.
امام جمعه ریوش از جمله نیازها و زیرساختهای اصلی منطقه را راه مناسب، بهداشت، فضای سبز و توجه به سلامت دانست و افزود: مسئولان باید به روستاها و مؤلفههای پیشرفت روستاها رسیدگی کنند.
وی همچنین بر راهاندازی بازار روستا، بازار هفتگی و روزانه در منطقه تأکید کرد و گفت: شهرداری و فرمانداری کوهسرخ باید در این خصوص بیش از گذشته تلاش کنند، نباید جوانان شهرستان احساس بیکاری کنند.
رضایی خاطرنشان کرد: اگرچه ساختمانهایی خوبی برای ادارات در حال ساخت است، اما جوانان باید تلاشهای مسئولان در حوزه راه، مخابرات، ورزش و اشتغال را هم به عینه ببینند.
از کمبودهای بسیاری رنج میبریم
وی افزود: شهرستانی که به ازاء هر ۱۰۰ نفر یک شهید تقدیم کرده، با ۲۸ روستا و ۳۰ هزار نفر جمعیت از کمبودهای بسیاری رنج میبرد.
امام جمعه ریوش عنوان کرد: اگرچه کوهسرخ به دلیل محرومیتها و رفع آنها شهرستان شده اما هنوز استعدادهای آن بالفعل و بالقوه نشده است.
وی همچنین بیان کرد: کوهستانی بودن منطقه موجب شده در حوزه مخابرات، اینترنت و آنتندهی تلفن همراه و شبکههای تلویزیونی با مشکلات بسیار جدی و نارضایتیهایی از سوی مردم مواجه باشیم.
رضایی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم مهاجرت معکوس شکل بگیرد، باید زیرساختها آماده شود، تصریح کرد: به رغم وجود معاون بسیار غنی در منطقه اما خامفروشی به بلایی تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، جاده کاشمر، کوهسرخ و نیشابور که دارای بیش از ۵۰ سال قدمت و از جمله مسیرهای پر تردد زائران به شهر مشهد مقدس است از زمان احداث تاکنون مورد بیتوجهی و بیمهری مسئولان قرار گرفته و به جز تعریض چند پیچ خطرناک، اقدام شاخصی برای آن صورت نگرفته است؛ این بیتوجهی باعث شده که این جاده چندین نفر از مردم بومی این مناطق و حتی زائران را به کام مرگ فرو ببرد تا علاوه بر خسارات جانی و مالی، به نوعی باعث افزایش آسیبهای اجتماعی برای خانوادههای قربانی شود، از طرفی قسمتی از این مسیر نیز کوهستانی و دارای پیچهای خطرناک است که در فصل زمستان و در زمانهای بارندگی رانندگی را برای افراد سخت میکند.
انتهای پیام
نظرات