بهروز محبی نجمآبادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تخصیص حداقلی بودجه به حوزه فرهنگ در سال آتی، اظهار کرد: دهها سازمان و نهاد فرهنگی وجود دارد که برخی از آنها موازی هستند. متاسفانه این سازمانها اگر به وظیفه خود به درستی عمل میکردند، بسیاری از معضلات وجود نداشت. کشور ما از نظر فرهنگی حداقل دو برابر جهانی مصرف دارد که این پیام روشنی است.
وی افزود: امروز در موضوع حجاب و عفاف که میخواهد مطرح شود، سوال من این است که چند فیلم جذاب و مطلوب در خصوص این موضوع ساخته شده است؟ نقد ما در گفتوگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که، وقتی به فیلمهای ما مجوز داده میشود و عموم نیز آنها را مشاهده میکنند، هر کدام از آنها صدها میلیارد تومان هزینه دارد، اما خروجی برخی از آنها اتفاقات ناگوار و ناهنجاریهایی است که در برخی از فیلمها دیده میشود.
محبی نجمآبادی با بیان اینکه باید به این موضوع در وزارت ارشاد به شکلی ویژه توجه شود، ادامه داد: تمام منابع فرهنگی باید در این کار دخیل شوند، اما مهم این است که اعتقاد وجود داشته باشد و در سازمانی فرهنگی و موثری همچون آموزشوپرورش و دانشگاهها دقیقتر بر روی این مسائل کار شود.
وی گفت: تصور میکنم در مباحث فرهنگی صدو اسیما باید نقش ویژهای بگیرد؛ از این جهت که مدت مدیدی است که از آن فیلمهای زیبایی که در گذشته وجود داشت، خبری نیست. بنابراین فیلمها و کتابهای ویژه و کارهای فرهنگی باید نمود خود را داشته باشند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از آن جایی که در حال حاضر شرایط اقتصادی با مشکل مواجه است و نان بر همه چیز مقدم دانسته میشود، نگاه این است که اقتصاد را باید ویژه نگاه کرد تا شرایط بهتری برای فرهنگ ایجاد شود.
وی در خصوص زیارت ارزان عنوان کرد: موضوع اقامتگاهها درخصوص این موضوع به نتیجهای نخواهد رسید، لذا در گذشته شکست خورده است. از این جهت که منابعی وجود ندارد که ایجاد شود و همچنین نمیتوان آنها را نگهداری کرد و مشکلات خاص خود را خواهند داشت.
محبی نجمآبادی با بیان اینکه کمک به ارزان شدن زیارت با فراهم کردن شرایط و استفاده از توانمندیهای منطقهای اقدامی ارزشمند است، خاطرنشان کرد: نگاه ویژه به گردشگری اسلامی و زیارتی مسئله بسیار مهمی است؛ مشهد به تنهایی میتواند مرکز تغییر و تحول ویژه در این حوزه باشد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی افزود: درصدی از درآمد هتلها و شرکتهای توریستی میتواند به موضوع گردشگری ارزان اختصاص داده شود. همچنین اختصاص بخشی از ظرفیتها و خدمات هتلها به این موضوع میتواند مفید باشد، زیرا بسیاری از افراد هنوز به مشهد سفر نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه اگر شرایط اشتغال و توانمندی اقتصادی ایجاد شود، مشکلات فرهنگی مذکور رفع خواهد شد، گفت: ما اهرمی برای کمک به قشر ضعیف هستیم که به عنوان مثال میتوان به اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای ۴۰۰ هزار خانوار و همچنین پوشش دهها بیماری خاص از جمله سرطان توسط صندوق بیمه سلامت اشاره کرد. این موارد باید در رسانهها به صورت جدی مطرح شوند، زیرا نقاط قوتی است که به مردم اطلاع داده نمیشوند.
محبی نجمآبادی با اشاره به عدم شناسایی و بهرهبرداری مناسب از ظرفیتهای گردشگری سبزوار، اظهار کرد: یکی از کمبودهای سبزوار شناسایی ظرفیتهای موجود این شهرستان است. متاسفانه شرکتهای گردشگری قدرتمندی وجود ندارد که با ظرفیتها و شخصیتهای ویژه و استثنایی آشنا باشند. یکی از اقدامات زیربنایی، تلوبیون شبکه سربداران بود که در سبزوار ایجاد شد.
وی گفت: سبزوار اولین شهر مرکز غیر استانی بود که مجهز به تلوبیون شد و توانست تبلیغات ویژهای درخصوص این موضوع داشته باشد. همچنین ساخت مجتمعهای بین راهی و تسهیلات برای توسعه گردشگری و ایجاد اقامتگاههای بومگردی در مناطق ییلاقی از دیگر راهکارهای پیشنهادی به شمار میروند.
محبی نجمآبادی افزود: متاسفانه منابع ما در حوزه میراث فرهنگی بسیار اندک است و باید برای این معضل اقداماتی انجام شود. تقویت بخش خصوصی منجر به راهاندازی شرکتها خواهد شد که بتوانند منابع ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: در برخی مناطق همچون ییلاقهای طبس زمینههایی فراهم شده است. گاهی اوقات طبس میزبان ۱۵ کشور بوده که این موضوع مستعد گسترش بهخصوص در فضای مجازی است.
انتهای پیام
نظرات