کلثوم فاضلی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تعهد عملیشده اشتغال خراسان رضوی اظهار کرد: تعهد اشتغال استان طی سال جاری تعداد ۷۹ هزار و ۷۳۲ نفر بوده که تاکنون ۵۹ هزار و ۸۰۶ نفر از آن معادل ۷۵ درصد محقق شده است.
وی افزود: سهمیهای که از ابتدای سال برای مشاغل خانگی از منابع قرضالحسنه بانکی ابلاغ شده، ۱۹۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص رشد اعتبارات مشاغل خانگی در سال جاری تصریح کرد: سال گذشته دو مرحله ابلاغ داشتیم که در مرحله اول ۱۶۰ میلیارد تومان و در مرحله دیگر در اواخر بهمن ماه ۳۶ میلیارد تومان به استان ابلاغ شد. در حالی که برای سال جاری هنوز یک مرحله ابلاغیه داشتهایم و مشخص نیست تا پایان سال ابلاغ دیگری داشته باشیم اما تاکنون مجموع مبلغ ابلاغی کمتر از سال گذشته است.
فاضلی عنوان کرد: مجوزهای مشاغل خانگی عمدتاً بیش از ۹۰ درصد بر اساس درخواست خود متقاضیان و شرایط آنها صادر شده است. در سال جدید برای بیش از ۳۷۰۰ طرح مشاغل خانگی مجوز صادر شده که برای ۹۰۰ طرح به مبلغ ۹۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: این مقدار برای بیش از ۲۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده است؛ این افراد یا مستقل بودهاند، یعنی کسی که صفر تا صد کار خود را در خانه انجام میدهد، یا پشتیبانانی که برای تعدادی از افراد تحت پوشش خود، شغلشان را ایجاد یا ساماندهی و پایدار کردهاند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به چالشهای قابل توجه در اجرای برنامههای حمایتی از مشاغل خانگی، خاطرنشان کرد: تخصیص دیرهنگام منابع از سوی مدیریت عامل بانکها به شعب استانی باعث میشود که مشاغل خانگی نتوانند به موقع از این تسهیلات بهرهمند شوند. همچنین عدم تناسب در پرداختیها یعنی پرداخت یک دوازدهم از منابع کل سال به شعب، بهویژه زمانی که ابلاغ منابع با تأخیر انجام میشود، موجب میشود که مشاغل خانگی به مقدار کافی از تسهیلات بهرهمند نشوند.
فاضلی کمبود هماهنگی بین نهادها را نیز از دیگر چالشهای این حوزه برشمرد و گفت: به نظر میرسد که هماهنگی میان وزارت کار و بانک مرکزی میتواند بهبود یابد تا روند ابلاغ و تخصیص منابع سریعتر و مؤثرتر انجام شود. همچنین عدم آگاهی شعب بانکها نیز چالش دیگری است که شعب ممکن است اطلاعات کافی دربارهٔ اهمیت و زمانبندی پرداخت منابع نداشته باشند و این موضوع میتواند به عدم پرداخت به موقع کمک کند.
وی ادامه داد: این چالشها میتواند بر روی توانایی مشاغل خانگی برای رشد و توسعه تأثیر منفی بگذارد. راهحلهایی مانند بهبود فرآیندهای ابلاغ و تخصیص منابع، افزایش آگاهی در شعب بانکها و تسهیل در مراحل اداری میتواند به کاهش این مشکلات کمک کند.
انتهای پیام
نظرات