ابراهیم جوادی در گفتگو با ایسنا، درباره ارزیابی خود از عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در رقابتهای قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی چین، اظهار کرد: در رقابتهای قهرمانی جهان درست است که به عنوان نایب قهرمانی رسیدیم اما با ترکیبی که در اختیار داشتیم و با توجه به ناآمادگی روسها و عدم احتساب امتیاز تیمی برای آنها، باید آمریکا را پشت سر میگذاشتیم و قهرمان میشدیم اما اینبار نیز نتوانستیم قهرمان شویم. روسها به عنوان قدرت اصلی کشتی جهان با توجه به اینکه حضورشان در مسابقات قطعی نبود و به یکباره مجوز گرفتند، از شرایط آرمانی دور بودند، کما اینکه دیدیم سعداللهیف اصلا هیچ نشانی از گذشته نداشت.
دارنده ۴ مدال طلای جهان و یک برنز المپیک، افزود: به اعتقاد من بچههای ما خوب کشتی نگرفتند. ما خیلی بیشتر از اینها از تیم ملی انتظار داشتیم که برآورده نشد و برای گرفتن نتیجه در المپیک باید به طور اساسی چارهاندیشی شود.
وی با اشاره به قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در بازیهای آسیایی، خاطرنشان کرد: ما در بازیهای آسیایی هم در کشتی آزاد و هم در کشتی فرنگی قهرمان شدیم و نتایجی بهتر از دورههای اخیر بدست آوردیم. به اعتقاد من عملکرد کشتی آزاد ما در بازیهای آسیایی نسبتا خوب بود. البته از کشتیگیری مثل رحمان عموزاد انتظار میرفت هم در جهانی و هم در بازیهای آسیایی قهرمان شود اما نتیجه لازم را بدست نیاورد. اینکه او در فینال بازیهای آسیایی ضربه فنی میشود اصلا در حد جایگاه او نیست. کشتی گیری در این حد نباید به این سادگی در عرض چند ثانیه از هم بپاشد و اینچنین امتیاز از دست بدهد. رحمان فقط به حریف خود می چسبید اما برنامهای برای اجرای فن نداشت در حالیکه حریف خیلی با برنامه کشتی گرفت و در زمان مناسب آن فن را اجرا کرد. اینکه ما فقط حریف را نگه داریم و به او بچسبیم که نشد کشتی؛ ما باید در هر شرایطی فن بزنیم تا نتیجه بگیریم.
جوادی درباره پنجمین باخت حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور در فینال رقابتهای جهانی بلگراد، گفت: متاسفانه حسن باز هم باخت. او کشتی نگرفت و دیدیم که تیلورهر کاری که دلش خواست با او کرد. کشتیگیری در حد حسن یزدانی نباید بعد از دادن پوئنهای زیاد، ضربه فنی شود. به نظر من سرمربی مقصر است و باید برنامه بهتری برای این کشتی مهم در نظر میگرفتند. حسن ۵ بار به تیلور باخته و فقط یک بار او را شکست داده است. کادر فنی باید بنشیند و برنامه ریزی درستی برای شکست تیلور در المپیک تدارک ببینند. میتوانند از اهالی فن، پیشکسوتان و قهرمانان مشورت بگیرند. نباید حسن یزدانی که همه را ۱۰ پوئنه میکند مقابل تیلور ضربه فنی شود.
پیشکسوت کشتی ایران در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد یزدانی علاوه بر آمادگی بدنی کمتر نسبت به تیلور، بیشتر از نظر روحی و روانی مشکل دارد، خاظرنشان کرد: این کار مربیان است و باید آنها او را از هر نظر آماده کنند. حسن ممکن است از نظر بدنی خیلی مقابل او مشکلی نداشته باشد اما از نظر روحی و روانی واقعا نیاز به کار دارد. ما قهرمانان بزرگی داشتیم و داریم که می توانند در این زمینه کمک کنند. باید از آنها مشورت گرفته شود و ورود کنند تا به نتیجه دلخواه در المپیک برسیم.
جوادی درباره مشکل کوچینگ در تیم ملی کشتی آزاد و استفاده از افرادی که تجربه چندانی در این رویداد مهم ندارند، گفت: ما در این بحث مهم دچار مشکل هستیم. آقای دبیر اگر میخواهد زحماتش نتیجه بدهد و در المپیک نتیجه بگیریم، باید به این موضوع ورود کند و مشکلات را برطرف کند. روسها و آمریکاییها اگر همیشه نتیجه میگیرند بخاطر این است که همافزایی دارند و از تجربیات قهرمانان و بزرگان خود استفاده میکنند.
وی ادامه داد: ما در کشتیمان نفراتی مثل منصور برزگر را داریم که خودش در کشتی دنیا صاحب سبک است. قصد تعریف از خود را ندارم اما من هم دوست دارم و میتوانم به کشتی مملکتم در حد توانم کمک کنم. من در کشتی جهان صاحب کرسی بودم. ۴ سال متوالی در مسابقات جهانی همه حریفانم را شکست دادم، آن هم نه با یکی دو اختلاف امتیاز بلکه با اختلاف بالا. در فینال جهانی ۱۹۷۰ کانادا، حریف ژاپنی را ۱۸ بر ۲ بردم. خودتان میدانید اگر یک نفر در مسابقات جهانی طلا بگیرد، سال بعد او را زیر نظر میگیرند و تکرار طلا خیلی سخت میشود کما اینکه این اتفاق برای کشتیگیران ما هم افتاد اما من ۴ سال طلا را تکرار کردم. باید از این تجربیات استفاده شود.
دارنده ۴ مدال طلای جهان، در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند شاید کامران قاسمپور بتواند از پس دیوید تیلور بربیاید و اینکه آیا او هم چنین نظری دارد، گفت: حسن بهترین کشتیگیر وزن ۸۶ کیلوگرم ما در ایران است. کنار گذاشتن او کار سادهای نیست. هر چند ممکن است کامران قاسمپور با توجه به فاکتورهایی که دارد بهتر از یزدانی مقابل تیلور کشتی بگیرد اما انتخابی ملاک تعیین ملی پوش است که کامران طی سالهای گذشته چند بار به یزدانی باخته است.یزدانی ۹ مدال جهان و المپیک دارد و همه حریفانش در ایران را خیلی خوب شکست میدهد. اگر کامران هم به وزن ۹۲ کیلوگرم رفت به این خاطر بود که به یزدانی میباخت و زورش به او نمیرسید.
جوادی در پاسخ به این سوال که آیا معتقد است کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد برای کسب نتیجه در المپیک باید تقویت شود یا خیر، گفت: قطعا باید تقویت شود. البته من با آمدن مربی روس به تیم ملی مخالف بودم و آن را اعلام کردم. او واقعا چه کاری برای ما انجام داد؟ ما قهرمانان زیادی داشتیم و داریم که میتوانند کمک کنند. باید بررسی شود تا بهترینها به کادر فنی اضافه شوند. البته معتقدم شخص علیرضا دبیر هم به این نتیجه رسیده که درباره کادر فنی تجدید نظر کند.
وی در پایان با اشاره به حمایتهای خوب فدراسیون کشتی از تیمهای ملی، گفت: علیرضا دبیر هر کاری که باید برای کشتیگیران انجام داده و همه امکانات را برای آنها فراهم کرده است. آن زمان به ما یک قران هم نمیدادند اما الان فدراسیون اعلام میکند به تنهایی ۸۶۰ میلیون تومان فقط برای مدال طلا پرداخت میکند. دوره ما از این خبرها نبود. همه اینها برای کشتی گیر ایجاد انگیزه میکند. دبیر گناهی نداشت چرا هر کاری که باید انجام داده است تا بهترین نتایج بدست بیاید اما کار از جای دیگری که کادر مربیان است گیر دارد.
انتهای پیام
نظرات