حسن ذبیحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اردستان به سرعت در حال حرکت به سمت سالخوردگی جمعیت است. از طرفی کاهش نرخ باروری هم ما را در لبه پرتگاه سالخوردگی جمعیت قرار داده است.
وی با بیان اینکه حدود ۸۵۷۹ نفر از جمعیت شهرستان اردستان که ۱۹.۱ درصد کل جمعیت میشوند را سالمندان تشکیل میدهند، افزود: از این تعداد ۳۴۳۴ نفر در روستاها و ۵۱۴۵ نفر در مناطق شهری زندگی میکنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان، گفت: مهاجرت، کاهش زاد و ولد و عوامل اقتصادی و نبود زمینه اشتغال باعث شده که شهرستانهای خوانسار، بوئین و میاندشت و اردستان در شمار بالاترین آمار سالمندی در استان اصفهان قرار بگیرد.
ذبیحی با اشاره به خدمات رایگان مراکز بهداشت و درمان به گروه سالمندان تصریح کرد: برای همه افراد بالای ۶۰ سال پرونده سلامت الکترونیکی و انجام مراقبتهای سالمندی انجام میشود. همچنین غربالگری و تشخیص بیماری و سرطانهای شایع، برگزاری کلاسهای بهبود زندگی سالم، انجام تستهای شناسایی بیماریها و... از دیگر مواردی است که برای قشر سالمند انجام میشود.
جمعیت اردستان به سرعت به سمت سالمندی حرکت میکند
وی با اشاره به گروهبندی نوع بیماری سالمندان در شهرستان اردستان گفت: ۳۷۲ نفر از جمعیت سالمندان که حدود ۴.۵ درصد جمعیت آنها را تشکیل میدهند در دسته بسیار پرخطر سالمندی قرار دارند. دسته بسیار پرخطر سالمندی شامل افرادی میشوند که دارای بیماریهایی مانند صعبالعلاج، سرطان، دیالیز، آلزایمر و... هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان، بیان کرد: اکنون جمعیت شهرستان اردستان به سرعت به سمت سالمندی حرکت میکند و در سالهای آینده به یک معضل جدی تبدیل میشود که باید برای جایگزین کردن افراد در بحث جوانی جمعیت برنامهریزی سریع و جدیتری داشته باشیم.
فرهنگ احترام به سالمند در جامعه رشد پیدا کند
ذبیحی با بیان اینکه از بازخوردهایی که از قشر سالمندان دریافت کردیم بحث درمان و تنهایی بیشترین موضوعاتی است که سالمندان از آن رنج میبرند، گفت: همچنین مشکلات تأمین معیشت، دارو، موضوعات اجتماعی، نیاز به وسایل توانبخشی از دیگر مباحثی است که سالمندان به آن نیاز دارند.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین بیماریهایی که بین سالمندان شهرستان اردستان شایع است بیماریهایی نظیر دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی است. همچنین فشارخون، افسردگی، سرطان سینه، بیاختیاری ادراری، پوکی استخوان و دخانیات از دیگر موارد است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان با بیان اینکه همه ارگانها و نهادها در کنار تک تک افراد جامعه به هر نحوی که میتوانند باید تلاش کنند تا کرامت سالمند در سطح جامعه حفظ شود، افزود: آن موضوعی که در بحث سالمندان در شهرستان اردستان باید ترویج و تقویت شود، فرهنگ احترام و نوع برخورد با سالمندان و سالخوردگان است.
ذبیحی اضافه کرد: اگر فرهنگ احترام به سالمند در جامعه رشد پیدا کند، مشکلات روحی و روانی و حتی جسمی یک فرد سالمند کمتر و حتی از بین میرود، زیرا عدم تکریم و رسیدگی ناقص به سالخوردگان تبعات روحی و روانی دارد.
انتهای پیام
نظرات