• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402071610542
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

شرح تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های برتر مالزی

شرح تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های برتر مالزی

ایسنا/اصفهان در روز ۷ اکتبر، ۸ تفاهم‌نامه و سند همکاری در حوزه‌های مختلف علوم و فناوری میان دو کشور ایران و مالزی منعقد و توسط مسئولین آموزش عالی کشورهای ایران و مالزی در دانشگاه اصفهان به امضاء رسید. این تفاهم‌نامه‌ها به منظور تبادلات دانشجویی، انجام همکاری‌های پژوهشی و یافتن راه حل‌های علمی برای چالش‌های جهانی میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های UM, UPM, UKM، UiTM و UMP منعقد شد.

در نشستی که در روز شنبه، ۷ اکتبر برابر با ۱۵ مهرماه میان مقامات آموزش عالی کشور ایران و مالزی برگزار شد، ۷ تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان با ۵ دانشگاه برتر کشور مالزی منعقد شد و به امضاء رسید. در این جلسه «داتو سری محمد خالد بن نوردین»، وزیر علوم کشور مالزی، روسای دانشگاه‌های UM، UPM، UKM، UiTM و UMP، و رئیس موسسه خدمات جهانی آموزش مالزی (EMGS) از کشور مالزی و هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان، محسن صراف، رایزن علمی و پژوهشی کشور ایران در جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه و خواجه احمد عطاری، رئیس دانشگاه هنر اصفهان و مقامات علمی و پژوهشی دیگر از دو کشور ایران و مالزی حضور داشتند.  

در این خصوص، عبدالرزاق بن احمد، رئیس موسسه خدمات آموزشی جهانی مالزی (EMGS)، در گفت‌وگو با ایسنا، دلایل انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه اصفهان را سرآمد بودن دانشگاه اصفهان در زمینه‌های علمی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های ایران و جهان دانست. او از دانشگاه اصفهان به‌عنوان یکی از با سابقه‌ترین دانشگاه‌های ایران به لحاظ تاریخی و آموزشی یاد کرد و زمینه این تفاهم‌نامه‌ها را  تبادلات دانشجویی، انجام همکاری‌های پژوهشی و یافتن راه حل‌های علمی برای چالش‌های موجود جهانی از جمله انجام «مطالعات آب» بیان کرد.

شرح تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های برتر مالزی
عبدالرزاق بن احمد، رئیس موسسه خدمات آموزشی جهانی مالزی (EMGS)

به موجب انعقاد تفاهم‌نامه‌ها میان دانشگاه اصفهان با سه دانشگاه دانشگاه مالایا (UM)، ملی مالزی (UKM) و دانشگاه تکنولوژی مارا (UiTM)، همکاری‌ها و فعالیت‌های پژوهشی در زمینه تحقیقات آب، ژئوپلیتیک آب و امنیت آب، اکوسیستم، تغییرات اقلیمی، مدیریت آب، مدیریت پسماند، بازیافت آب و مهندسی سیستم‌های آبی. مدیریت منابع آب، عرض و ارتفاع، کرایوسفر. بهداشت عمومی، کیفیت آب، آلودگی آب، منابع آلاینده‌های آب، بیماری‌های عفونی، مواد شیمیایی سمی، آفت کش‌ها و ارزیابی خطر، روش‌های تصفیه آب و بهداشت آب صورت خواهد گرفت.

همچنین، این تفاهم‌نامه همکاری‌هایی در زمینه زمین شناسی، مهندسی پزشکی، و زبان‌های فارسی و مالایی را شامل می‌شود.  

دانشگاه مالایا (UM): 

بر اساس نظام رتبه بندی دانشگاه‌های جهان (QS)، دانشگاه مالایا (UM) با رتبه جهانی ۶۵، رتبه ۸ در آسیا، رتبه ۳ در آسیای جنوب شرقی و به عنوان اولین و برترین دانشگاه در کشور مالزی شناخته می‌شود. بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور مالزی در این دانشگاه تحصیل کرده اند. این دانشگاه با شعار «علم، منشاء پیشرفت» حدود ۱۱۸ سال پیش، در سال ۱۹۰۵، تاسیس شده است.

دانشگاه ملی مالزی (UKM): 

دانشگاه ملی مالزی (UKM)، با بیش از ۳۰ هزار دانشجو حدود ۵۳ سال پیش در سال ۱۹۷۰ تاسیس شد. Anwar Ibrahim، دهمین وزیر امور خارجه، Sheikh Muszaphar Shukor، اولین فضانورد مالزی و بسیار از مقامات علمی و سیاسی کشور مالزی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند.

دانشگاه تکنولوژی مارا (UiTM):

دانشگاه تکنولوژی مارا (UiTM)، دانشگاهی فنی و دولتی در کشور مالزی است که در سال ۱۹۵۶ تاسیس شده است. بیش از ۱۷۰ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و این دانشگاه با شعار «تلاش، درستی و بزرگی» شناخته می‌شود.

شرح تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های برتر مالزی
هیئت اعزامی به ایران از وزارت آموزش عالی مالزی

همچنین، بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه دانشگاه پوترا (UPM)، علاوه بر همکاری‌هایی در زمینه تحقیقات آب، زبان و ادبیات فارسی و مالایی، فیزیک و علم نجوم، همکاری‌های دیگر در زمینه‌ ریاضیات و محاسبات، ریاضیات کاربردی، محاسبات عددی، ایده‌های معطوف به علوم فیزیکی، زیستی، اجتماعی و رفتاری، موضوعات محاسباتی با تمرکز بر الگوریتم‌های جدید، تجزیه و تحلیل آن‌ها و نتایج عددی ساخت شبیه سازی‌هایی در زمینه علوم و مهندسی با استفاده از معادلات دیفرانسیل جزئی (pdes)، مدل سازی با استفاده از pdes، تجزیه و تحلیل مدل‌های ریاضی، روش‌های گسسته‌سازی و تجزیه و تحلیل عددی برای pdes جبر عددی خطی و غیر خطی، الگوریتم‌های عددی سریع، الگوریتم‌ها و ساختارهای داده، هندسه محاسباتی، طراحی نرم افزار و تضمین کیفیت(qa) انجام می‌شود.  

علاوه بر این، این تفاهم‌نامه شامل همکاری دو دانشگاه ذکر شده در زمینه‌های علوم زیستی، بیوشیمی، ژنتیک و زیست‌شناسی مولکولی، انرژی زیستی، زیست‌شناسی سلولی، کروموزوم‌ها، زیست‌شناسی تکاملی، DNA، آنزیم‌شناسی، ماتریس‌های خارج سلولی، تنظیم ژن، ژنومیک، گلیکوبیولوژی، ایمونولوژی، لیپیدها، زیست‌شناسی غشایی، زیست‌شناسی غشایی، متابولیسم بیماری، بیوفیزیک مولکولی، زیست‌شناسی عصبی، زیست‌شناسی گیاهی، ساختار و تاشدگی پروتئین، سنتز و تجزیه پروتئین، پروتئومیکس، انتقال سیگنال، تکثیر DNA، اپی ژنتیک و ساختار و عملکرد کروماتین، پردازش RNA، ساختار، شیمی، پردازش و عملکرد ماکرومولکول‌ها و کمپلکس‌های مهم بیولوژیکی، برهمکنش‌های بیومولکولی، زیست‌شناسی سیستم‌ها، زیست‌شناسی محاسباتی و پروتئین‌های غشایی، می‌شود.

شرح تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دانشگاه اصفهان با دانشگاه‌های برتر مالزی

دانشگاه پوترا (UPM) :

دانشگاه پوترا (UPM)، در سال ۲۰۲۳، بر اساس رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان QS، در رتبه ۱۲۳ جهان، ۲۷ در بین دانشگاه‌های آسیایی و دومین دانشگاه برتر در مالزی معرفی شد. پیشتر، این دانشگاه با عنوان «دانشگاه کشاورزی مالزی» شناخته می‌شد و از سال ۱۹۹۰ زمینه‌های مطالعاتی در این دانشگاه گسترش یافت و در حال حاضر این دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی، زبان، معماری، پزشکی، علوم کامپیوتر، اقتصاد و بیوتکنولوژی نیز دانشگاهی شناخته شده است.

ه گزارش ایسنا، دانشگاه اصفهان با شعار «دانشگاه جامع‌محور و تمدن‌ساز»، به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه جامع در منطقه مرکزی کشور و یکی از پنج دانشگاه جامع کشور است. این دانشگاه در سال ۱۳۲۵ تاسیس شده و بر اساس نظام رتبه‌بندی جهانی تایمز ، از سال گذشته تاکنون در میان دانشگاه‌های جهان حدود ۲۰۰ رتبه ارتقاء یافته است. یکی از علت‌های این ارتقاء رتبه، ارجاع دهی بالا به مقاله‌ها و پژوهش‌های انجام شده در این دانشگاه ذکر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha