• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402071509629
  • خبرنگار : 50210

تاکید استاندار مرکزی بر لزوم توجه به مولفه های هویتی در روستاها

تاکید استاندار مرکزی بر لزوم توجه به مولفه های هویتی در روستاها

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با تاکید بر لزوم توجه به مولفه های هویتی در روستاها گفت: پیشرفت، مبتنی بر عناصر درونی و هویتی است و دهیاران و اعضای شوراهای روستاها باید نسبت به مسئله هویت توجه ویژه داشته باشند.

دکتر فرزاد مخلص الائمه ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ در آیین گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر با اشاره به اینکه توجه به مسائل روستا و روستاییان پس از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای در برنامه دولت ها داشته و دولت سیزدهم نیز نگاه ویژه ای به این حوزه  دارد، اظهار کرد: برای توسعه و ارتقای جایگاه روستاها باید اقداماتی بیش از گذشته انجام دهیم.

وی برنامه محوری در فعالیت دهیاری ها و شوراهای روستاها را از جمله ضروریات رشد روستاها دانست و افزود: در کنار برنامه محوری، تعامل بین اجزا اهمیت ویژه ای دارد. دولت سیزدهم موضوع مردمی سازی را مورد توجه قرار داده است و این امر را در قالب حلقه های میانی در بیانیه گام دوم انقلاب شاهدیم.

مخلص الائمه، ضرورت تحقق مهاجرت معکوس و ارتقای روستاها را در بحث مردمی سازی مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه دهیاری ها و شوراهای روستاها حلقه واسط بین مردم و دولت هستند، افزود: هر زمان دولت وارد تصدی گری امور مردم شود خطای راهبردی رقم خورده است و دولت سیزدهم در صدد اصلاح این وضعیت است و فقط وظیفه حمایت و نظارت را باید دنبال کند.

وی با تاکید بر اینکه هر زمان که حضور مردم در کنار دولت ها بوده اند، موفقیت های بسیاری حاصل شده است، افزود: مدیران اجرایی در دستگاه های دولتی موظفند راهبرد پشت میزنشینی را به راهبرد حضور در کنار مردم تغییر دهند. خوشبختانه این راهبرد در استان مرکزی تغییر کرده است و هر زمان این حضور مستقیم در بین مردم کمرنگ شود باید مطالبه گری درخصوص آن صورت گیرد و امور طبق سلسله مراتب دولتی پیگیری شود.

استاندار مرکزی با اشاره به مسئله انتخابات پایان سال، گفت: دهیاری ها و شوراها می توانند در امر جلب مشارکت مردم برای حضور گسترده در انتخابات موثر باشند و باید نسبت به این موضوع احساس تکلیف کرد، همچنین باید ملاحظات لازم و جایگاه شورا و دهیاری ها را در این رابطه مدنظر داشت، نباید در این عرصه حمایت جانبدارانه ای شکل بگیرد و صرفا باید به دنبال مشارکت حداکثری مردم در انتخابات بود.

وی بر توجه به مولفه های هویتی در روستاها تاکید کرد و افزود: پیشرفت، مبتنی بر عناصر درونی و هویتی است و دهیاران و اعضای شوراهای روستاها باید نسبت به مسئله هویت توجه داشته باشند. باید این عناصر هویتی مورد غفلت قرار گرفته را شناسایی و تقویت کرد و در این حوزه به مولفه های ملموس و غیرملموس حساس بود.

مخلص الائمه در خصوص وضعیت عمرانی روستاها اظهار کرد: در یک دهه اخیر عقب افتادگی جدی در حوزه پروژه های عمرانی صورت گرفته است، بر این اساس در این دولت با کارگاه های فعال عمرانی بیشماری روبرو هستیم. سال گذشته ۳۴۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد که این رقم برابر با مجموع بودجه های ۶ سال گذشته بوده است. باید پروژه های عمرانی را اولویت بندی کرد تا به سرعت به بهره برداری برسند و دهیاری ها در این اولویت بندی ها بسیار اهمیت دارند.

وی با اشاره به برخی مشکلات کارآفرینان روستایی، گفت: باید به هر شکل ممکن به کارآفرینان روستایی به منظور توسعه شغل، ماندگاری جمعیت در روستاها و تحقق مهاجرت معکوس کمک کرد، همه دستگاه های اجرایی موظف به همکاری و تعامل با دهیاری ها و شوراهای روستایی هستند و به زودی در تمام فرمانداری ها، دستیار مردمی سازی فعال می شود و اگر دستگاه اداری با دهیاری ها همکاری نکند، از دولت نیست.

در این نشست علی اکبر اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: در حوزه روستایی اقدامات خوبی انجام شده است، اما مشکلات و مسائل روستایی در حوزه راه، کالبدی، اشتغال و کارآفرینی، جدی است.

وی با اشاره به لزوم ساماندهی کمیسیون ماده ۹۹، گفت: به دلیل نبود قانون، دهیاران نمی توانند پیرو ماده ۹۹، اقدام و برخوردی با تخلفات داشته باشند ولی اگر ظرفیت قانونی لازم مهیا شود دهیاران نیز می توانند به ابزارهای قانونی مجهز شوند، اما به هرحال تاخیر در رسیدگی به پرونده های کمیسیون، پذیرفتنی نیست.

اسدی تصریح کرد: برای رفع مباحث و مشکلات مرتبط با حوزه راه، آسفالت و اینترنت پیشنهاد می شود که کارگروهی با حضور نماینده راهداری، بنیاد مسکن و ... تشکیل شود و مشکلات به صورت هفتگی بررسی و هر مسئله به مدیرکل مرتبط اطلاع رسانی شود تا روند رفع مشکلات تسریع و تسهیل شود.

وی در خصوص رفع مسئله مسکن در روستاها، گفت: کارگروهی تشکیل و تعدادی روستا برای اجرای طرح ملی مسکن انتخاب شده است، اما توسعه طرح هادی توسط مدیرکل دفتر امور روستایی نیز پیگیری می شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه رسیدگی به وضعیت پایانه انار نیازمند طرح و پیشنهاد مشخص است، اضافه کرد: صدور کارت ویژه اعضای شوراهای روستاها در حال پیگیری است و قدری تاخیر در این رابطه توسط استانداری رقم خورده است که باید تسریع بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، در این آیین حمید پاکپور مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استان مرکزی با اشاره به اینکه تجلی اداره روستاییان را در انتخاب اعضای شورای روستاها شاهدیم، اظهار کرد: راهبرد تمرکززدایی در مدیریت یکی از سیاست های دولت است و دهیاری و شوراها پیشانی مواجهه با مردم هستند و برای حکمرانی مطلوب باید این دو جایگاه را ارتقا ببخشیم.

وی با اشاره به برگزاری انواع جشنواره ها در استان از جمله جشنواره فرش جیریا گفت: بواسطه این جشنواره می توان آن چیزی که هویت این سرزمین را نشان می دهد معرفی می کنیم.

پاکپور بیان کرد: سال گذشته هزار میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های استان اختصاص یافت و این امر تحقق اهداف و بهره برداری از پروژه ها را رقم زد، همچنین امروز در استان چهار هزار نفر دهیار و اعضای شورا پیگیر مطالبات مردم هستند و این جامعه درصدد تحقق این مطالبات هستند که باید به واسطه جهاد تبیین این تلاش ها را به مردم منعکس کرد.

وی با بیان اینکه امسال ۳۷۷ دهیاری ارتقای درجه پیدا کردند، افزود: در برخی از امور نیازمند اصلاح قوانین هستیم و باید شاخص های توزیع به شکلی تغییر کند که همه روستاها به منابع مالی مناسب دسترسی داشته باشند. در حوزه درون سازمانی، کارنامه شوراها و دهیاری ها درخشان است و انتظار می رود که سایر دستگاه های خدمات رسان در روستاها با این دو مجموعه تعامل بالایی داشته باشند.

در این نشست احمد طهرانی معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استان مرکزی با اشاره به سیاست گذاری های کلان انجام شده، اظهار کرد: دفتر امور روستایی مسئله آموزش به دهیاران و اعضای شوراهای روستایی را با جدیت و براساس نیازسنجی دنبال می کند چراکه در افرایش آگاهی می تواند نقش موثر داشته باشد.

وی بیان کرد: با افزایش ۶۷ دهیاری، درمجموع  ۸۵۸ دهیاری در استان فعال شده است، همچنین ۳۷۷ دهیاری ارتقای درجه یافته اند و برای دهیاری ها نیز به دنبال جذب نیرو هستیم.

طهرانی با اشاره به تاکید دولت بر انجام امور فرهنگی در روستاها در چارچوب قانون، افزود: خیرین و کارآفرینان نقش موثری در توسعه روستاها دارند و باید از ظرفیت این قشر بهترین بهره برداری را داشت.

به گزارش ایسنا، در این نشست تعدادی از دهیاران، اعضای شوراها و خیرین، نظرات، پیشنهادات و مشکلات خود را مطرح کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha