به گزارش ایسنا، این مراسم از سلسله نشستهای شبهای بخاراست که در روز یکشنبه شانزدهم مهر از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان نجات اللهی (ویلا)، چهارراه ورشو، سالن فردوسی برگزار میشود.
نوشآفرین انصاری، علیاشرف صادقی، نصرالله افاضل و علیرضا میرفخرائی از سخنرانان این مراسم هستند.
در معرفی شورای کتاب کودک از «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» آمده است: فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، نخستین دایرةالمعارف عمومی نوشتهشده به زبان فارسی همراه با تصاویر برای کودکان و نوجوانان است که با دیدگاهی علمی و با تکیه بر فرهنگ ایران تهیه شده است.
«فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» در سال ۱۳۵۸ با پیشنهاد توران میرهادی راهاندازی شد. انگیزه این کار به گفته توران میرهادی، کمبود منابع خواندنیِ بومی در زمینه فرهنگ، هنر و تاریخ ایران و ناکارآمدی منابع ترجمهشده درباره فرهنگ بشری برای کودک و نوجوان ایرانی بود.
در این بخش نزدیک به ۳۰۰ نفر در زمینههای گوناگون مانند نویسندگی، ویراستاری، مشاوره، واژهنگاری، صفحهآرایی و بخشهای پشتیبانی و اداری فعالیت میکنند. مقالهها در ۲۵ گروه موضوعی نوشته و ویراستاری میشود. بسیاری از نویسندگان، مقالههای خود را بهصورت رایگان در اختیار فرهنگنامه قرار میدهند. مقالهها پس از ویرایش نهایی و تصویرگذاری در اختیار شرکت تهیه و نشر فرهنگنامه قرار میگیرد.
برای یافتن طرح کلی برخی مقالهها یا آشنایی دقیقتر با آگاهیهای مورد نیاز کودکان و نوجوانان، کارشناسان و ویراستاران فرهنگنامه از سال ۱۳۵۹ گروهی از کودکان و نوجوانان ده تا شانزدهساله را، با نام شورای مشورتی، به مشاوره دعوت کردند. طرح برخی مقالهها با نظرخواهی از این گروه تهیه میشود. تألیف و تدوین فرهنگنامه با نظم الفبایی و در حدود ۲۵ جلد پیشبینی شده است.
بهسبب طولانی شدن روند تدوین فرهنگنامه، از سال ۱۳۹۵، طرح روزآمدسازی جلدهای منتشرشده و برنامهریزی برای انتشار الکترونیکی این اثر، در دستور کار شورا و ناشر آن شرکت تهیه و نشر فرهنگنامه قرار گرفت.
فرهنگنامه کودکان و نوجوانان به پرسشهای گوناگون، پاسخهای مناسب و دقیق علمی میدهد و یاور کودکان و نوجوانان در پژوهش است.
فرهنگنامه کودکان و نوجوانان نخستین کتاب مرجع عمومی به زبان فارسی، همراه با تصویر و نقشه، برای کودکان و نوجوانان ایرانی است. این مجموعه با نگرش علمی و با الهام از تاریخ و فرهنگ ایران و پاسداری زبان فارسی برای کودکان ۱۰ تا ۱۶ سال و با توجه به دانش پایه، زبان و بیان این گروه سنی تدوین شده است.
انتهای پیام
نظرات