فرشته درایتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مردان باید سعی کنند که محیط را برای خود و همسرشان آرام سازند تا این افراد آرامش داشته باشند
وی افزود: بهتر است پیش از بارداری برای بررسی سلامت دهان و دندان به یک دندانپزشک مراجعه کنید چراکه تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند شما را مستعد بیماریهای لثه کند.
این کارشناس ارشد مامایی بیان کرد: در جلسات معاینات پیش از بارداری، پزشک سوابق پزشکی شخصی و خانوادگی، وضعیت فعلی سلامت شما، داروها و مکملهای مصرفی را بررسی خواهد کرد؛ مصرف برخی داروها و مکملها در زمان بارداری خطرناک است و باید حتی پیش از تلاش برای باردار شدن متوقف یا جایگزین شود چراکه برخی از این مواد در بافت چربی بدن ذخیره و مدتی باقی میماند.
وی تصریح کرد: مراجعه به موقع به متخصص کمک میکند تا درمان زودتر آغاز شده و با هزینه کمتر، پس در همان زمان طلایی به متخصص مراجعه تا شانسهای بیشتری در باروری داشته باشند.
درایتی با اشاره به نقش مهم مواد غذایی در دوران پیش و حین بارداری، اظهار کرد: موز بهبود دهنده یبوست است و همچنین موجب افزایش انرژی میشود و برای درمان استرس نیز مناسب بوده و از گرسنگیهای مداوم جلوگیری میکند، و علاوه بر اینها پروتئینهای موجود در این میوه برای رشد و افزایش وزن نیز مناسب است.
این کارشناس مامایی با اشاره به نقش موثر کلسیم در بارداری بیان کرد: برای رشد استخوانها و دندان و بهبود عملکرد ماهیچهها و تکامل عصبی جنین، مادر باید منابع غذایی حاوی کلسیم را در برنامه روزانه خود قرار دهد.
درایتی با بیان اینکه بانوان باردار حداقل به سه وعده کلسیم در روز نیاز دارند که شیر، ماست، پنیر، کلم، تخم مرغ، پودینگ انجیر خشک، بادام و کنجد از منابع حاوی کلسیم هستند، ادامه داد: همچنین رژیم غذایی، ورزش یا عادتهای ناسالمی مانند سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی به علت تاثیرات بسیار بدو حتی ناهنجاری در جنین باید قبل از اقدام به بارداری حذف شود.
وی بیان کرد: زمان مراجعه با مطب مامایی برای بررسی وضعیت سلامت آزمایشهایی را درخواست خواهد داد، بر اساس آزمایشات و وضعیت بدنتان به شما مکملها و حتی مولتی ویتامینها تجویز خواهد شد و از به روز بودن واکسیناسیون شما برای تعیین میزان ایمنی بدنتان در برابر بیماریهایی مانند آبلهمرغان و سرخچه نیز اطمینان پیدا خواهد کرد.
این کارشناس ارشد مامایی بیان کرد: درصورتی که به بیماریهای مزمن نظیر آسم، دیابت یا فشار خون دچار باشید که پیش از بارداری قابل کنترل است و در صورت نیاز حتما برای بررسی به متخصصین مربوطه ارجاع خواهید شد؛ همچنین ممکن است معاینه لگن و زنان و تست پاپاسمیر نیز انجام شود.
درایتی ادامه داد: افزایش هورمونهای دوران بارداری ممکن است باعث تغییر واکنش لثهها نسبت به باکتریهای موجود در پلاک دندان و منجر به تورم، قرمزی و حساسیت لثهها شود که هنگام استفاده از نخ دندان یا مسواک زدن باعث خونریزی لثهها میشود.
وی با بیان اینکه زنانی که پیش از بارداری مراقب سلامت لثههای خود هستند، در دوران بارداری کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای لثه قرار خواهند داشت، بیان کرد: سلامت دهان و دندان بیشتر از آنچه میاندیشید در سلامت دوران بارداری و پیشگیری در عوارضی نظیر زایمان زودرس تأثیر دارد.
درایتی افزود: اگر برای معاینه و جرمگیری دندانها به دندانپزشک مراجعه نکردهاید، حداقل سه تا شش ماه قبل از اقدام به بارداری زمان مناسبی برای این کار است.
این کارشناس ارشد مامایی اظهار کرد: شروع مصرف مکمل اسید فولیک پیش از بارداری و ادامه آن در طول دوران بارداری بسیار مهم است؛ با مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید حداقل به مدت یک ماه پیش از باردار شدن و طی سه ماهه اول بارداری میتوانید احتمال ابتلای جنین به نقصهای لوله عصبی مانند اسپینابیفیدا را به میزان ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش دهید.
درایتی بیان کرد: مصرف فولیک اسید به پیشگیری از دیگر نقصهای مادرزادی نیز کمک میکند؛ پزشک یا ماما ممکن است قرص فولیک اسید یا مکملهای بارداری و مولتیویتامینهای بارداری را که حاوی میزان مناسبی فولیک اسید است برای شما تجویز کند.
وی تصریح کرد: بهتر است مولتی ویتامینها را در دوران پیش از بارداری با هماهنگی مشاورتان مصرف کنید؛ دُز روزانه مولتیویتامین مصرفی شما نباید بیشتر از ۷۷۰ میکروگرم رتینول ویتامین A داشته باشد. مصرف بیش از حد ویتامین A باعث بروز نقصهای مادرزادی در جنین میشود؛ مصرف ید نیز قبل از بارداری به سلامت جنینتان کمک خواهد کرد.
این کارشناس ارشد مامایی ادامه داد: با توجه به شیوع کم کاری تیرویید در ایران، بهتر است از مکملهایی که حاوی ید است استفاده کنید؛ همچنین با توجه به این موضوع که کمبود ویتامین D در بین ایرانیان، قبل از بارداری از کافی بودن این ویتامین در بدنتان اطمینان حاصل کنید.
انتهای پیام
نظرات