به گزارش ایسنا، لطیفه دوجی -فعال فرهنگی از استان گلستان- در ششمین وبینار سیوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران تصریح کرد: بزرگترین پروژههای عصر حاضر و حتی قرون گذشته، حاصل اتحاد و همبستگی است.
وی در این باره توضیح داد: اتحاد و همبستگی در انجام امور و پیگیری اهداف مشترک مختص مسلمانان نیست بلکه دشمنان اسلام و بشریت نیز از این حربه استفاده میکنند تا با تمام قوا بر پیکره اسلام و امت اسلامی ضربه وارد کنند و اسلام را دین خشونت و امت اسلامی را متحجر معرفی کنند.
دوجی در ادامه اظهار کرد: باید گفت نقش استکبار جهانی و صهیونیست بینالمللی در این میان، اساسی است و آنها در کنار همه شرارتها و جنایتهایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن دخیلاند، از حربهای اساسیتر و تاثیرگذارتر استفاده میکنند. حربهای که از ابتدای تاریخ بشریت و از ماجرای هابیل و قابیل تا عصر حاضر نتیجه داده است. آنها تابلوی شعار و خط مشی خود تحت عنوان تفرقه بینداز و حکومت کن را پشت میزشان نصب کردهاند و به آن عمل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر پروتکل صهیونیسم جهانی را مطالعه نمایید، در همان مقدمه، ماهیت زشت این پدیده شوم آشکار میگردد، آنها برای فریب سطحی نگران و عوام خاص نما از هر شیوهای استفاده میکنند تا با حمایت از گروهها و فرقههای مستعد، کجروی، جنگ و تفرقه راه بیندازند و به خیال خام خود در انتهای این مسیر، مردم خسته و درمانده از جنگهای پیدرپی و بیپایان دنیا را استثمار کنند.
این بانوی مسلمان با بیان این که آنها در راستای این هدف شوم خود از بهترین شیوههای موجود و به روز به خصوص رسانه بهره میبرند، گفت: اگر جهان امروز را "دهکده جهانی" نامگذاری نمودهاند، علت اصلی این نامگذاری، ظهور پدیدههای نوینی چون فضای مجازی و رسانهها است.
وی در این باره توضیح داد: دانشمندان علوم ارتباطات وظایف رسانهها در ابعاد گوناگون زندگی اجتماعی را مورد بحث قرار داده و بر شمردهاند، اما رسالت رسانهها هنوز هم باید به عنوان موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: «مقصود از رسالت در این عرصه چیزی متفاوت از کارکرد و وظیفه است و به احساس تعهدی گفته میشود که رسانهها و گردانندگان آنها به ارائه یا عدم ارائه اطلاعات و اخبار دارند».
ارتباط فضای مجازی با همگرایی و واگرایی ملتها
دوجی با بیان این که امام خمینی (ره) رسانه را به عنوان مربی میشناسد و رسالت آن را تربیت میداند، در خصوص برخی حقایق در حوزه اینترنت و فضای مجازی که ارتباط مستقیم با همگرایی و یا واگرایی ملتها به خصوص امت اسلام دارد، گفت: «جولین آساژ» مؤسس وب سایت «ویکی لیکس» میگوید که «فیس بوک» تنفرآمیزترین ابزار جاسوسی است که تاکنون خلق شده است، هر کس که نام خود و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیس بوک اضافه نماید، باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاههای اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنان تکمیل میکند.
وی با بیان این که اعضای شبکههای اجتماعی وظیفه سربازان جنگ نرم را ایفا میکنند، تصریح کرد: رویدادهای سیاسی دو دهه اخیر از انتخاب باراک اوباما به عنوان رئیسجمهور آمریکا گرفته تا ناآرامیهای پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و حتی اغتشاشات اخیر در ایران، انقلابها و خیزشهای اجتماعی در کشورهای عربی، شورشهای به ظاهر مردمی که در سوریه علیه بشار اسد به پا شد و بعد از آن آمریکا مهره بازی خود یعنی داعش را وارد خاک سوریه کرد، همه و همه برخواسته از یک سازماندهی از قبل تنظیم شده، همراه با تبلیغات سوء در این شبکهها بود.
قدرت نرم به اندازه قدرت سخت اهمیت دارد
وی اظهار کرد: به عقیده «جوزف نای» در عصر انقلاب اطلاعات، قدرت نرم به اندازه قدرت سخت اهمیت مییابد و علت آن وجود کانالهای چند جانبه ارتباطی است که به راحتی میتوانند از مرزهای حاکمیت ملی عبور کنند.
این بانوی اندیشمند کشورمان خاطرنشان کرد: دشمنان امت اسلامی با استفاده از شبکههای اجتماعی، فضای مجازی و اینترنت کاری را میکنند که به گفته مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای، یک شبیخون فرهنگی، یک غارت فرهنگی و یک قتل عام فرهنگی است.
وی با بیان این که حضور جریان تکفیر و گروه تکفیری داعش در شبکههای اجتماعی مجازی یکی از پدیدههای شوم است که در دههای اخیر بر واگرایی جهان اسلام تمرکز دارد، گفت: تمام این دسیسهها با هدف واگرایی در جهان اسلام و ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی به کار گرفته میشود.
دوجی با اشاره به این که طبق آمار منتشره تا ژانویه ۲۰۱۸ سیصد و سی و دو میلیون دامنه در اینترنت ثبت شده و بیش از یک میلیارد و هشتصد میلیون وب سایت که توسط هفت میلیون و دویست هزار رایانه ارائه میشوند، وجود داشته است و این فقط بخش ناچیزی از آن حقیقتی است که در میدان نبرد وجود دارد، تصریح کرد: در این دهکده جهانی که همه امت کفر هستند که در پی تغییر ذهنیت همه امت اسلام به ویژه جوانان می باشند، چطور میتوانیم از همه این امکانات چشم بپوشیم.
لزوم استفاده از بستر رسانه برای مقابله با تفرقهافکنی
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت استفاده از این بستر برای جلوگیری و مقابله با تفرقهافکنی و وارونه جلوه دادن نگرش اسلام به بشریت و اخلاق و ایجاد ساز و کارهایی دائمی، پویا و همه جانبه تاکید کرد.
وی پیشنهاد کرد به منظور تولید و پخش انواع تولیدات بصری، شنیداری و چند رسانهای با همکاری بینالمللی کشورهایاسلامی، یک سازمان بینالمللی با هدف روشنگری در حوزه تقریب تشکیل گردد که خود به تنهایی قطب تولید رسانهای مسلمانان و دارای بخشهای متنوعی در حوزههای تخصصی رسانهای و فضای مجازی باشد و توسط جوانان متخصص و مستعد دارای بلوغ رسانهای به خصوص بانوان مدیریت شود.
اسوه حسنه پیامبر اسلام(ص)، برای ما مشعل راه است
مفتی شبلی قاسمی -ناظم اعلای امارت شرعیه هند- در ششمین وبینار سیوهفتمین کنفرانس وحدت با بیان این که اتحاد مسلمانان و عالم اسلام هم خیلی لازم است و هم آسان، تصریح کرد: ما در برابر خود تعلیمات حضرت محمد (ص) را داریم. کعبه و هدف همه ما یکی است و تلاشهای همه ما برای رضای خداست. جد امجد ما حضرت آدم از بهشت به دنیا فرستاده شد و همه تلاش میکنیم، دوباره به این بهشت برگردیم و تمام مسالک و فرقهها در همین راستا تلاش میکنند.
وی اظهار داشت: خداوند متعال و قرآن که آخرین کتاب اوست و حضرت محمد (ص) که آخرین نبی اوست، به اتحاد، احترام، تحمل و قبول کردن یکدیگر تاکید کردهاند.
قاسمی با اشاره به آخرین حج و خطبه پیامبر(ص) در صحرای عرفات گفت: رسول خدا در آن خطبه فرمودند: «ای مردم همانگونه که این ماه، این روز و این شهر در نزد شما حرمت دارد، خداوند تعالی برای عزت و آبروی یک مسلمان حرمتی بیش از این قائل شده است. رسول خدا فرمود کسی که به کعبه احترام گذاشت اما به یک مسلمان احترام نگذاشت گویا حرمت کعبه را هم نگه نداشته است».
این عالم هندی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برادران من، مهمترین پیام امروز را به شما میدهم و آن اینکه به صورت یک امت و یک ملت زندگی کنید، وحدت و اتحاد را گسترش دهید، از جنگها و درگیریهای مسلکی و فرقهای دوری کنید و ریسمان خداوند یعنی قرآن مجید را محکم بگیرید. تعصبهای مختلف از جمله تعصبات منطقهای، زبانی و رنگ و نسل را از بین ببرید.
وی ادامه داد: ما می توانیم در کنار عمل به مسلک و فرقه خود، بر اساس نکاتی که همه آن را قبول داریم، یک دستورالعمل مشترک داشته باشیم.
ناظم اعلای امارت شرعیه هند خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن دستور داد که «قل تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم». وقتی رسول خدا راههای اتحاد با یهودیان را به ما نشان داد پس اسوه حسنه آن حضرت امروز هم برای ما مشعل راه است. «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة.
وی با اشاره به این که ما امروز دچار هجمههای شیطانی هستیم، گفت: بیایید بر اساس کلمه وحدت با هم متحد و برادر باشیم «کونوا عبادالله»، باید بنده خدا و همه باهم مانند یک امت و یک جسم باشیم که اگر خار در پای این جسم برود، اشک از چشم سرازیر شود.
این عالم هندی در پایان سخنان خود گفت: در آخر از مجمع تقریب مذاهب اسلامی که در این راستا تلاش میکند و علما را گرد هم می آورد، تشکر میکنم. ما این دعوت را قبول کرده و به دعوت شما لبیک میگوییم.
در کشورهای اسلامی، سازمانی همانند یونسکو برای ارتقای سطح فرهنگی به وجود بیاوریم
در بخش دیگری از این وبینار، حجتالاسلام والمسلمین سید طه مرقانی خوئی -استاد دانشگاه تهران- ضمن تبریک ایام هفته وحدت، اظهار داشت:یکی از ویژگیهای کنفرانس وحدت امسال این است که دبیرکل محترم و معاونینشان در نشستهای علمی، روی مسائل کاربردی مطرح در جوامع اسلامی، متمرکز شدهاند و امیدوار هستیم که خروجی این نشستهای علمی برای رفع مشکلات همه مسلمانان اعم از برادران اهل سنت و شیعه مفید باشد.
وی ادامه داد: یکی از محورهای این کنفرانس مقابله با تروریست است. در همین ادوار گذشته ما دو پدیده ترور و تروریسم را در کشورهای اسلامی داشتیم که از طریق کشورهای دیگر پشتیبانی شد و معضل بزرگی را برای جهان و کشورهای اسلامی به وجود آورد. با بررسی این موضوع و ظهور و بروز آن به این نتیجه می رسیم که این تفکرهای انحرافی و منتهی به خشونت بر دو استوانه فقر معیشتی و فقر فرهنگی بین جوامع اسلامی استوار بوده است؛ یعنی کسانی که این امور را طراحی کرده بودند، پیاده نظام خودشان را در کشورهای اسلامی از بین کسانی انتخاب می کردند که یا نیاز مفرط مالی داشتند و یا به شدت در اثر ناآگاهی و بی اطلاعی از واقعیت علمی، در فقر فرهنگی به سر می بردند.
حجت الاسلام مرقانی خوئی افزود: غیرمسلمان شیعه و سنی را با فجیع ترین روشها به قتل رساندند، نام اسلام را لکه دار کردند و مشکل جدی برای جهان به وجود آوردند. این دو پدیده برای ما مسلمانان از هر فرقه و مذهب این هشدار را دارد که ما باید به شدت در بالا بردن سواد و فرهنگ جامعه اسلامی کوشا باشیم و سعی کنیم که از میزان فقر معیشتی مسلمانان بکاهیم.
وی خاطر نشان کرد: این موضوع اختصاص به زمان ما ندارد، در واقعه کربلا هم عبیدالله از همین دو نقطه ضعف مسلمانان استفاده کرد و لشگر سی هزار نفری را در مقابل گروه اندک لشگر امام حسین (ع) قرار داد و امام و فرزندان و خاندان و اصحابش را به شهادت رساند. اینها در حقیقت ادامه راه خوارج بودند که در مقابل علی (ع) قد علم کردند و امام را در محراب عبادت به شهادت رساندند.
استاد دانشگاه تهران گفت:اگر امروز به فکر رفع فقر فرهنگی و ارتقای دانش نباشیم، قطعا گروههایی چون القاعده و داعش در آینده هم تکرار خواهند شد. پیشنهاد من این است که ما هم در کشورهای اسلامی، سازمانی همانند یونسکو را به وجود بیاوریم و سعی کنیم برای بالابردن سطح دانش کودکان و نوجوانان جوامع اسلامی تلاش کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در این روزها ما خبر سوزندان قرآن و توهین به قرآن را از مهد فرهنگ تمدن یعنی سوئد میشنویم که توسط یک عراقی اتفاق می افتد، کسی که در لیست گروه مسلمانان است. این از نا آگاهی افراد است که تحت تأثیر کسانی قرار میگیرند که می خواهند جامعه اسلامی را به چالش بکشند؛ بنابراین ما باید در این کنفرانس و کنفرانسهای آینده روی مشکل عموم مسلمانان، مترکز شویم و راهکارهای عملی برای کشورهای اسلامی و جوامع اسلامی ارائه کنیم.
مسلمانان نباید در هنگام گفتوگو ارزشها را زیر پا بگذارند
آیتالله احمد پروایی ریک -نماینده مجلس خبرگان رهبری- در ششمین وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به واکاوی مسئله جدال و مشاجره پرداخت و گفت: جدل یا مجادله به معنی نزاع و تسلط بر دیگری است که دو جنبه مثبت و منفی دارد، جنبه مثبت آن اگر بر پایه گفتوگو، احقاق حق و ارشاد و راهنمایی باشد مورد تایید شرع مقدس اسلام است. جنبه منفی آن یعنی اگر بر پایه خودنمایی، تخریب دیگران و برای دفاع از باطل باشد، مورد نهی شرع مقدس است.
وی افزود: مسلمانان نباید در هنگام گفتوگو ارزشها را زیر پا بگذارند و حتی در مواجهه با انسان های جاهل باید همواره حلم و بردباری از خود نشان دهند، چراکه خداوند متعال به بندگانش در این زمینه تاکیدات فراوان کرده است.
آیت الله پروایی خاطر نشان کرد: در جنبه منفی جدال، اگر غرض از جدال، خصومت، تخریب و در نهایت شکست باشد به گفته امام صادق (ع) نباید با چنین شخصی مشاجره کرد، به این دلیل که ممکن است دلهای برادران دینی سرشار از کدورت شود و بذر نفاق و دشمنی در دلهایشان کاشته شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در قرآن کریم آمده است نقطه مقابل انسجام و وحدت، نزاع و کشمش است و بر مسلمانان تاکید میشود که با یکدیگر درگیر نشوند و وحدت کلمه را حفظ کنند. جدال، قدرت، عظمت و شوکت مسلمانان را از بین میبرد. بنابراین وظیفه مسلمانان است که تنها در صورتی وارد جدال شوند که برای احقاق حق باشد و با رعایت شئونات اخلاقی صورت گیرد.
وی اذعان کرد: جدال احسن، جدالی است که طرفین برای کشف و یافتن حق، مجادله میکنند نه برای گیر انداختن در مخمصه ها؛ از علمای جوامع اسلامی انتظار میرود که اگر در مسئله ای اختلاف نظر دارند با رعایت اصول اخلاقی وارد جدال شوند، چراکه علما الگو و طلایه داران جوامع اسلامی هستند.
وی با بیان اینکه در جدال احسن، تحمیل عقیده وجود ندارد، گفت: مسلمانان باید بدانند اگر بحثی صورت میگیرد، نباید برای تحمیل عقیده باشد و ما باید عقیده خودمان را با یک روش منطقی، استدلال عقلی بیان کنیم.
آیت الله پروایی خاطر نشان کرد: بر مسلمانان واجب است که به مقدسات و عقاید یکدیگر توهین نکنند، امروز امت اسلامی برای گفتوگو و رفع برخی از مشکلات احتمالی نیاز به برگزاری نشست صمیمی و برادرانه دارند.
برخی از مبارزات با تروریسم ریاکارانه است
در بخش دیگری از این وبینار، پروفسور کامارا موریتیه -استاد دانشگاه ساحل عاج- اظهار کرد: امروز چگونه باید به بشریت اقدامات تروریستی که علیه مسلمانان صورت میگیرد را بیان کنیم؟
وی افزود: وقتی ما میبینیم که مبارزات مختلف و گوناگون مسلمانان، علیه تروریسم موثر نبوده است و دشمنان روز به روز بیشتر به کشورهای اسلامی نفوذ میکنند، بنابراین به این نتیجه میرسیم که مشکل اساسی در این زمینه وجود دارد و باید نوع مبارزه با آنان را تغییر دهیم.
موریتیه تصریح کرد: برخی از مبارزات با تروریسم ریاکارانه است و در باطن شکل دیگری به خود دارد. برای مثال در پی حوادث ۱۱ سپتامبر و حمله امریکا به عراق و افغانستان کسانی که در حوادث تروریستی دست داشتند، عراقی و یا افغانستانی نبودند بلکه از تبعه های کشورهای دیگر بودند.
استاد دانشگاه ساحل عاج افزود: در واقع اعمال تروریستی و افرادی که مرتکب اعمال تروریستی میشوند، میتوانند برای برخی از کشورها منافع سیاسی، اقتصادی و ژئواستراتژیک داشته باشند.
موریتیه خاطر نشان کرد:ما در جنگ در کشورهای اسلامی به جای کمک کشورهای قدرتمند به مسلمانان، شاهد گسترش و تکثیر گروه های ترویستی در این مناطق از سوی آنان هستیم و مشاهده میکنیم که به بهانه مبارزه با تروریسم، سعی دارند از تروریسم به عنوان اهرمی برای فشار آوردن به ملتهای منطقه استفاده کنند.
استاد دانشگاه ساحل عاج تاکید کرد: امروز باید قوانین مبارزه با تروریسم به صورت آشکار بیان شده و نباید منافع عده ای در نظر گرفته شود. همه ما میدانیم که وقتی ثروتی در منطقه ای نهفته باشد، کشورهای سود جو جهت بهره برداری از این ثروت ها و منافع خود جذب آن منطقه میشوند. به همین دلیل است که استعمارگران به دنبال منابع کشورهای اسلامی هستند و سعی دارند به نحوی به این کشورها نفوذ کنند.
موریتیه تصریح کرد: نحوه و روش مبارزه علیه تروریسم باید با همکاری کشورهایی که دچار این حملات تروریستی شده اند و بدون در نظر گرفتن منافع سودجویان و دخالت آنان صورت گیرد.
دین اسلام پدید آمد تا صلح را میان بشریت رواج دهد
توفیق بن عامر -عضو بیت الحکمه تونس- در ششمین وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی اظهار کرد: اگر بخواهیم همکاری ثمربخش، مفید و سودمند برای امت اسلامی داشته باشیم، باید بدانیم که ارزشهای اساسی از جمله وحدت اسلامی وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد.
وی افزود: مسلمانان بدون وحدت، گروهی پراکنده، با نظرات متفاوت خواهند بود که قطعا چنین وضعیتی منجر به تفرقه، تقسیم بندی و ضعف در برابر چالش های بیگانگان خواهد شد.
عضو بیت الحکمه تونس تصریح کرد: بنابراین ارزش اساسی این است که ما نباید دچار تفرقه شویم و برای رسیدن به وحدت تلاش فراوان کنیم تا جایگاه اصلی مسلمانان را به دنیا نشان دهیم. در واقع وحدت، فتوای یک ارزش اساسی برای ایجاد همدلی و تحقق آن میان مسلمانان است.
توفیق بن عامر خاطر نشان کرد: ما برای رسیدن به وحدت باید از فتوا های فردی اجتناب کنیم و به فتوای های جمعی که بین علما و اندیشمندان در خصوص آن تبادل نظر شده است، روی بیاوریم.
عضو بیت الحکمه تونس اذعان کرد: دومین ارزش مشترک در همکاری اسلامی، صلح است، صلح با خود و با دیگران چه در داخل و یا چه در خارج از امت اسلامی. ما مسلمانان در مقابل دشمنان ایستادگی میکنیم اما با همه بشریت به بهانه اینکه آنها کافر هستند، قطع رابطه نمی کنیم.
توفیق بن عامر اضافه کرد: دین اسلام پدید آمد تا صلح را میان بشریت رواج دهد و کشورها با احترام و صلح در کنار یکدیگر با وجود تمام تفاوت ها زیست داشته باشند.
عضو بیت الحکمه تونس با بیان اینکه امروز مسلمانان وظیفه دارند تا چهره اسلام را که برخی سعی در تخریب آن دارند، اصلاح کنند، گفت: دشمنان و برخی از مسلمانان سعی دارند تا چهره ناپسندی را از اسلام به نمایش بگذارند که به هیچ وجه نشان دهنده اسلام واقعی نیست.
وی در پایان گفت: ما باید به حقوق آزادی و کرامت انسانی احترام بگذاریم و این احترام به معنای احترام به دین، وطن و امتمان است. باید این ارزش ها در صدر و اولویت ارزش های مشترک در همکاری اسلامی قرار گیرد.
انجماد فکری و تندروی مذهبی نتیجه فقدان عقلانیت اسلامی است
در بخش پایانی این وبینار، شیخ جواد صالحی -مدیر حوزه علمیه رسالت کابل- در سخنانی با تصریح اینکه مجمع تقریب در طول حیات خود توانسته است ارزش های والایی را برای جوامع اسلامی به ارمغان بیاورد و راهکارهای عملی برای ایجاد وحدت ارائه دهد، افزود: در سال های اخیر یکی از ارزش های والایی که در قالب فضای اخوت دین اسلام، در بعضی از مناطق افغانستان مشاهده می کنیم، همکاری و هماهنگی هایی است که میان مردم وجود داشته است و آنها توانسته اند از طریق این همکاری، زندگی مسالمت آمیزی را رقم بزنند.
او در ادامه به مهم ترین معضلات جهان اسلام اشاره کرد و افزود: مشکل مهمی که امروز جهان اسلام با آن مواجه است، موضوع افراطی گری و تروریسم است که بزرگترین بحران امروز سیاسی- اجتماعی جهان اسلام به شمار می رود و نیاز است که همه جوامع اسلامی نسبت به مبارزه با این پدیده اهتمام ویژه ای داشته باشند.
شیخ صالحی ادامه داد: کار بنیادی که در این فضا می توان انجام داد، تربیت عقلانی نسل های جدید مسلمان برای آشنایی با آموزه های واقعی دین اسلام است.
وی افزود: هیچ دستاوردی همپای فضیلت و عقلانیت نیست؛ زیرا این قوه ادراک، بحث خیر و شر را به درستی تفسیر می کند و انسان را از افراط گرایی بازمی دارد و می تواند به عنوان ساماندهی نظام زندگی فردی و اجتماعی عمل کند.
او با اشاره به اینکه نخست باید عناصر مهم افراطی گری و همچنین تروریسم را مورد بحث قرار بدهیم تا بتوانیم بر اساس آن تربیت عقلانی اسلامی را دنبال کنیم، افزود: اولین عنصر، ذهنی است که می تواند تفکر فرد را نسبت به موضوعی تحت تاثیر قرار دهد و آن را متعادل کند یا افراطی سازد. این مقدمه رفتارهای عملی است. بنابراین اگر نتوانیم فضای ذهنی کودکان، خردسالان، نوجوانان و جوانان را متأثر از ارزش های والای عقلانی دین مبین اسلام کنیم، شبکه های اجتماعی به راحتی می توانند نقش بازی کنند و تفکرات افراطی را بر اذهان حاکم سازند.
مدیر حوزه علمیه رسالت کابل ادامه داد: ما باید با بسیج عمومی نسبت به تربیت عقلانی جامعه خود تلاش کنیم زیرا اگر این کار صورت نگیرد، این تفکرات تند در رفتارها و عملکردها بروز پیدا می کند و به ایجاد وحشت و خشونت منجر می شود.
وی افزود: تندروها تفسیر مطلوب خود از موضوعات را در فضای زندگی فردی و اجتماعی گسترش می دهند و خود را به عنوان صاحب رأی قلمداد می کنند و می توانند تاثیرات عجیبی را در تغییرات فضای زندگی فردی و اجتماعی داشته باشند.
او با تاکید بر اینکه اگر عقلانیت، محور قرار نگیرد، خطر تروریسم افزایش می یابد، ادامه داد: در فقدان عقلانیت، شاهد انجماد فکری و تندروی مذهبی و تعصب های کورکورانه خواهیم بود که منجر به ایجاد قواعد سختگیرانه در فضای زندگی اجتماعی مسلمانان می شود و حتی به قتل و خونریزی می انجامد.
وی گفت: از این رو مبارزه با رشد افراطیت دینی و تروریسم یکی از مسائل مهمی است که می توان در پرتوی فضای تربیت عقلانی نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشت و جامعه را نسبت به آن آگاه کرد.
انتهای پیام
نظرات