• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402070503034
  • خبرنگار : 71664

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران خبر داد

«شهر علم شهید سلیمانی» راه‌اندازی می‌شود/جوانان ما در دوره کرونا مثل دوران جنگ تحمیلی عمل کردند

«شهر علم شهید سلیمانی» راه‌اندازی می‌شود/جوانان ما در دوره کرونا مثل دوران جنگ تحمیلی عمل کردند

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه بیش از ۱۸۰ محصول فناورانه های‌تک در این مرکز آموزشی ساخته شده است، گفت: «شهر علم شهید سلیمانی» عملیاتی شده، اما راه‌اندازی نشده است و به زودی راه‌اندازی می‌شود. 

به گزارش ایسنا، دکتر حسین قناعتی در اولین همایش «جایگاه علم و فناوری حوزه سلامت در دفاع مقدس» که صبح امروز، چهارشنبه ۵ مهر ماه در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه جنگ تحمیلی سبب وارد شدن خسارت به کشور شد، اما دستاوردهایی به ارمغان آورد و سبب تحول شد. جنس جنگ تحمیلی با جنگ‌های امروزه متفاوت است.

وی با بیان اینکه ۳۵۰۰ امدادگر در دوران جنگ تحمیلی به فیض شهادت نائل شدند، اظهار کرد: مدیریت و برنامه‌ریزی را از دو وجه می‌توان بررسی کرد. گاهی اوقات برنامه‌ها و مدیریت به صورت خطی است. گاهی اوقات حوادث غیرمتقربه بر مدیریت تاثیر می‌گذارد؛ جنگ با حوادث غیرمترقبه عجین شده است. به طور مثال، بمب‌های شیمیایی، بمب‌های خوشه‌ای و استفاده از سلاح‌های غیرمتعارف مثل گاز عامل اعصاب و حملات غیرقابل پیش‌بینی در اواخر جنگ و حمله منافقین بخشی از حوادث غیرمتقربه شد. 

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه نگاه و مدیریت ما در قبال حوادث غیرمتقربه بی‌نظیر است، اظهار کرد: آمریکایی‌ها دارای کتب متعددی در قبال مواجهه با حوادث غیرمترقبه هستند، اما ما با هماهنگی روحی، ایثار و انجام مسؤولیت در هر شرایطی توانسته‌ایم بر مشکلات چیره شویم.

دکتر قناعتی ادامه داد: تجربیات ما در دوران جنگ کمتر بود و مشکلات بیشتری داشتیم. این روزها، تجربیات بیشتری به دست آورده‌ایم و مشکلات کمتری داریم. اگرچه بخش عظیمی از تفکر و روحیه دوران جنگ حفظ شده، اما اگر بتوانیم تمام آن تفکر و روحیه را به جامعه بازگردانیم، به موفقیت بیشتر می‌رسیم.

وی با بیان اینکه جوانان دهه‌های ۷۰ و ۸۰ در دوران کرونا دست به کارهای بزرگی زدند، اظهار کرد: این جوانان همانند دوران جنگ تحمیلی عمل کردند.

دکتر قناعتی با بیان اینکه شرایط زمانه تغییر کرده است، ادامه داد: فضای مجازی و جنگ شناختی را تجربه می‌کنیم. من از همه و به‌ویژه اساتید دانشگاه‌ها می‌خواهم که چنین شرایطی را درک کنند که این فضا علیه خودمان نشود. برخی از اساتیدی که سابقه جبهه و جنگ دارند، در جنگ شناختی دست به کاری می‌زنند که دشمن می‌خواهد.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی توانست بر نقشه شومی که آمریکایی‌ها برای خاورمیانه طراحی کرده بودند یعنی «داعش» چیره شد. ایشان گاهی اوقات بیش از ۲۰ ساعت کار می‌کردند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه ما در دوران جنگ با مسائل متعددی روبرو بودیم، اظهار کرد: ما توانستیم سوله‌های اتاق عمل را در نقاط مختلف جنگ حتی در خط مقدم احداث کنیم، به نحوی که مجروحان را در فاصله زمانی ۴۵ دقیقه به اتاق عمل می‌رساندند.

وی گفت: جنگ در این روزها با گذشته متفاوت است و جنگ به صورت پنهان است. شاید بتوان گفت که کرونا به صورت جنگ بود. ما در دوران کرونا جزء کشورهای برتر در مقابله با این ویروس بودیم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه این مرکز آموزشی در تولید محصولات فناورانه گام برداشته است، اظهار کرد: بیش از ۱۸۰ محصول فناورانه های‌تک در دانشگاه ساخته شده است. محصول «پت مغزی» به‌زودی تولید می‌شود. همچنین «شهر علم شهید سلیمانی» عملیاتی شده، اما راه‌اندازی نشده است و به زودی راه‌اندازی می‌شود. 

وی با بیان اینکه امیدوارم الگوی نظام سلامت دوران جنگ در کشوری جاری شود، ادامه داد: پزشکان نگاه مادی‌گرایانه نداشته باشند و با انسانیت رفتار کنند. من از حکمرانی می‌خواهم که پزشکان را از منظر اموری مانند درآمد و مسکن تامین کنند که نگاه مادی در درمان وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha