به گزارش ایسنا، پنجمین جلسه علنی مجلس (سومین روز) برای رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) پنجم مهر ۱۴۰۲ به ریاست عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس برای ادامه ببرسی لایحه برنامه هفتم توسعه برگزار شد.
بررسی برنامه هفتم توسعه از روز دوشنبه سوم مهرماه در مجلس آغاز شده و نمایندگان در دو شیفت صبح و بعدازظهر به بررسی برنامه پرداختهاند.
روز گذشته نمایندگان رسیدگی به مواد ۴ و ۵ و ۶ لایحه برنامه هفتم توسعه را به پایان رساندند.
مصوبات روز سوم
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز این مصوبات را داشتند:
با تصویب ماده ۷ لایحه که به اﺻﻼح نظام بانکی و مهار تورم مربوط می شود، نمایندگان اهداف کمی سنجههای عملکردی اصلاح نظام بانکی و مهار تورم را به تصویب رساندند.
با تصویب جزء ۱ و جزء ۲ بند الف ماده ۸ لایحه، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی غیردولتی موظف شدند پس از ابلاغ بانک مرکزی، برنامه افزایش سرمایه ابلاغی بانک مرکزی را به تصویب مجمع عمومی خود رسانده و فرایند قانونی افزایش سرمایه را آغاز کنند.
با تصویب جزء ۱ بند ب ماده ۸ لایحه، بانک مرکزی را مکلف کردند تا بهمنظور شفافیت فعالیت بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، «سامانه املاک و مستغلات شبکه بانکی» و «سامانه سهامداری شبکه بانکی» را راهاندازی نماید.
با تصویب جزء ۲ بند ب ماده ۸ لایحه، همچنین بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را موظف به واگذاری داراییهای مازاد خود حداکثر تا پایان سال دوم برنامه کردند.
با تصویب تبصرههای ۱ و ۲ بند ب ماده ۸ لایحه، سازمان ثبت اسناد و املاک و سازمان ثبت احوال کشور موظف شدند کلیه اطلاعاتی را که بانک مرکزی در رابطه با داراییهای ثبت شده در «سامانه املاک و مستغلات شبکه بانکی» و «سامانه سهام داری شبکه بانکی» درخواست میکند، بلافاصله در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.
با تصویب اجزای ۳ و ۴ بند ب ماده ۸ لایحه، بانک مرکزی را موظف کردند تا نسبت به ارزیابی کیفیت داراییهای بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مبتنی بر اطلاعات ثبت شده اقدام نموده و پس از آن، هر دوسال یکبار، ارزیابی کیفیت داراییها را تکرار کند.
با تصویب بندهای (ث) و (ج) ماده ۸ لایحه، سازوکاری برای جبران تعهدات و پرداخت بدهیهای بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی درحال گزیر تعیین کردند.
تذکرات
در جریان بررسی بخش مربوط به اصلاح نظام بانکی در لایحه برنامه هفتم توسعه محمدرضا صباغیان در تذکری شفاهی با انتقاد از بیتوجهی به سود بانکی و ربا در لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: مجلس شورای اسلامی باید برای جلوگیری از ربا در بانکهای اسلامی گام بردارد.
در تذکری دیگر، جواد نیکبین نسبت به شیوه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه انتقاد کرد وگفت: گویی مجلس شورای اسلامی در حال تصویب بارنامه به جای برنامه است. برنامه پنج ساله باید مختصر و مفید باشد و نقشه راه حرکت دولت را تعیین کند. اکنون ما داریم باری بر دوش این دولت و دولتهای آینده میگذاریم که توان آن را ندارند.
وی همچنین از آنجایی که بانکها مشغول بنگاهداری و سفتهبازی هستند، خود به ایجاد تورم دامن زده و لذا هرچه تعداد آنها کمتر باشد تورم بیشتر کاهش مییابد.
مجتبی ذوالنور که اداره بخشی از جلسه علنی امروز را برعهده داشت، با تاکید بر اینکه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه مهمترین دستور کارهای مجلس به شمار میرود، از غیبت بیش از ۹۰ نفر از نمایندگان در جلسه علنی رسیدگی به این لایحه انتقاد کرد.
نایب رئیس مجلس همچنین اعلام کرد: از آنجا که بخشی از مواد لایحه برنامه هفتم توسعه به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شده است، امروز بعد از ظهر به جای جلسه صحن، جلسه کمیسیون تلفیق تشکیل خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات