• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۴۰۲ / ۰۴:۱۴
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402070301442
  • خبرنگار : 71650

واریز سرانه دانش‌آموزان عشایری؛ هفته آتی/ تخصیص «سهمیه» به دانش‌آموزان عشایری در کنکور ۱۴۰۳

واریز سرانه دانش‌آموزان عشایری؛ هفته آتی/ تخصیص «سهمیه» به دانش‌آموزان عشایری در کنکور ۱۴۰۳

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش، از واریز سرانه ۳ برابری دانش‌آموزان عشایری طی هفته آتی خبر داد و اعلام کرد برای کنکور ۱۴۰۳ سهمیه ویژه دانش‌آموزان عشایر در شورای سنجش و پذیرش به تصویب رسیده است.

علی تیرگیر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۳ اساسنامه مدارس عشایری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرار بر این است سرانه سه برابری برای دانش‌آموزان عشایری واریز شود، اظهار کرد: در طول سال تحصیلی گذشته و مشخصا قبل از عید نوروز سرانه سه برابری برای دانش آموزان عشایری واریز شد. در همین راستا طبق دستور وزیر قرار است در یک هفته آینده برای دومین بار سرانه سه برابری این دانش آموزان بر اساس اساسنامه مدارس عشایری، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی واریز شود.

وی تاکید کرد: ما در مدارس عشایری با معذورات فراوان و مقدورات کمتری نسبت به مدارس روستاییی و شهری مواجه هستیم و از این باب می‌طلبد توجه ویژه‌ای نسبت به دانش آموزان عشایری داشته باشیم. شرایط و اقتضائات مدارس و جامعه عشایری می‌طلبد که یک عنایت ویژه‌تری نسبت به این قشر مولد داشته باشیم و از این رو واریز سرانه سه برابری دانش‌آموزان عشایر مولفه‌ای از تحقق عدالت آموزشی برای این دانش‌آموزان است.

تصویب تخصیص سهمیه به دانش‌آموزان عشایری در کنکور ۱۴۰۳

مدیرکل  دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش همچنین در بخش دیگر سخنان خود درباره پیگیری برای برقراری سهمیه ویژه کنکور دانش‌آموزان عشایری تصریح کرد: دانش‌آموزان عشایری در سالهای قبل سهمیه‌ای در کنکور تحت عنوان سهمیه ویژه مناطق عشایری داشتند که سالهاست فراموش شده است. با پیگیریهای مقام عالی وزارت، قرار بر این است در سال آینده این سهمیه احیاء شود و برای دانش‌آموزانی که امسال پایه دوازدهم هستند و یا دانش‌آموزانی که متقاضی شرکت در کنکور سال آینده هستند، این سهمیه برقرار شود. این موضوع در شورای سنجش و پذیرش با حضور رئیس مرکز سنجش و وزیر به تصویب رسیده است.

تعیین سهمیه ویژه دانش‌آموزان و معلمان عشایری در دانشگاه فرهنگیان

تیرگیر در عین حال این را هم گفت که سهمیه‌ای برای دانش‌آموزان و معلمان عشایری در دانشگاه فرهنگیان نیز دیده شده است اما هنوز رقم آن نهایی نشده است.

به گفته وی، سال گذشته ۲۵ درصد از تعداد کل دانش‌آموزان عشایری در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شده بودند.

۲۲۵ هزار دانش‌آموز عشایری و ۳۰ هزار کلاس اولی عشایری داریم

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نزدیک به ۲۲۵ هزار دانش‌آموز عشایری در بیش از ۷۳۲۰ مدرسه عشایری درس می‌خوانند، درباره آمار کلاس اولی‌های مدارس عشایری نیز توضیح داد: امسال میزبان نزدیک به ۳۰ هزار دانش آموز عشایری در پایه اول ابتدایی در مدارس عشایری سراسرس کشور هستیم که طبق روال سالهای گذشته سنجش این دانش‌آموزان رایگان انجام شد.

تیرگیر همچنین با بیان اینکه ما سه نمونه مدارس عشایری در کل کشور داریم، توضیح داد: یک دسته این مدارس به صورت سیار و کوچ رو است. دسته دیگر  مدارس نیمه سیار است که در بخشی از سال بعضا اولیاء با ایل کوچ کرده و دانش آموزان در منطقه می‌مانند و دسته دیگر مدارس ثابت هستند که دانش‌آموز و مدرسه به صورت ثابت است و شبیه به مدارس روستایی درس می‌خوانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha