• دوشنبه / ۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402070301392
  • خبرنگار : 50604

ایسنا گزارش می دهد

«چارقلی» مقصد کشف نشده گردشگری/ تنها ساحل شنی گلستان محروم از نگاه گردشگران

«چارقلی» مقصد کشف نشده گردشگری/ تنها ساحل شنی گلستان محروم از نگاه گردشگران

ایسنا/گلستان ساحل بکر و ماسه‌ای روستای چارقلی گمیشان یکی از جاذبه‌های بکر و ناشناخته گردشگری است که تکمیل زیرساخت‌های جذب مسافر در کنار معرفی این ظرفیت زمینه رشد صنعت گردشگری گلستان را فراهم خواهد کرد.

استان گلستان با دارا بودن بیش از ۱۲۰ کیلومتر خط ساحلی در محدوده شهرستان‌های «بندرترکمن»، «بندرگز»، «نوکنده» و «گمیشان» دارای پتانسیل های زیادی در حوزه گردشگری دریایی است اما با این وجود از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است. 

یکی از دلایل عدم استقبال از سواحل گلستان، باتلاقی بودن و انباشت سالانه گل و لای در کرانه های دریای خزر و خلیج گرگان است اما حدود ۱۰ درصد از کرانه‌های ساحلی استان دارای سواحل کم عمق ماسه ای همچون سواحل خزر در استان گیلان و مازندران بوده که قابلیت اجرای طرح‌های گردشگری را دارد.

ساحل «چارقلی» در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهرستان «بندرترکمن» و «گمیشان» به سبب برخورداری از بستر شنی، آب زلال و عمق کم و  چشم انداز زیبا، محیطی فرح بخش برای خانواده‌ها و بازی کودکان است تا ساعاتی را به دور از دغدغه‌های زندگی ماشینی در جوار پرندگان دریایی سپری کرده و از تماشای زیبایی‌های دریا لذت ببرند.

چارقلی به سبب واقع شدن در پیرامون گرگانرود فرصت ماهی‌گیری تفریحی را نیز برای گردشگران فراهم کرده و همه سال در فصل صید ماهیگری، علاقه‌مندان زیادی را از سراسر استان به این روستا می‌کشاند.

با وجود چنین فضای بکر و جذاب، بسیاری از مردم استان از وجود چنین ساحل زیبایی درشهرستان گمیشان بی‌اطلاع هستند و این فرصت مهم اشتغال و گردشگری ناشناخته مانده‌ است.

چارقلی تنها ساحل استان گلستان که قابلیت شنا کردن دارد

فرماندار گمیشان درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه تنها ساحل شنی استان گلستان در روستای توماچلر چارقلی قرار دارد، اظهار کرد: در میان سه شهرستان ساحلی بندترکمن، بندرگز و گمیشان در استان گلستان، تنها ساحل توماچلر چارقلی در شهرستان گمیشان قابلیت شنا کردن دارد.

امید سقلی با بیان اینکه برای اولین بار دولت توجه ویژه‌ای به ساحل توماچلر چارقلی (چارقلی) داشته است، گفت: استانداری گلستان اعتبار ویژه ای برای ساحل توماچلر چارقلی در نظر گرفته شده است که برای ساماندهی گردشگری چارقلی هزینه خواهد شد.

«چارقلی» مقصد کشف نشده گردشگری/ تنها ساحل شنی گلستان محروم از نگاه گردشگران

وی ادامه داد: مسیر دسترسی به ساحل چارقلی در حال حاضر خاکی است اما آسفالت این مسیر در برنامه‌های مصوب رئیس جمهور به استان گلستان قرار گرفته و به زودی مسیر دسترسی به ساحل آسفالت خواهد شد.

فرماندار گمیشان تصریح کرد: امکانات اولیه برای رفاه حال گردشگران نظیر سرویس بهداشتی، آلاچیق برای استراحت مسافران، برق‌کشی و آب شرب توسط دهیاری روستا در ساحل مهیا شده است.

سقلی بیان کرد: استان گلستان سرشار از مواهب الهی و ظرفیت‌های گردشگری متنوع نظیر جنگل، دشت، کوهستان است که رونق گردگری ساحلی در روستای چارقلی می‌تواند بسته گردشگری استان گلستان را تکمیل کند.

وی با اشاره به اینکه ساحل زیبا و امن چارقلی مهجور مانده و بسیاری از مردم از وجود چنین مکانی اطلاع ندارند گفت: در حال حاضر هم استانی‌های ما برای رفتن به دریا و گذراندن یک روز شاد در کنار خانواده مسافت زیادی را تا استان‌های همجوار طی می‌کنند، در حالی که ساحل زیبا و امن چارقلی در استان ما وجود دارد.

فرماندار گمیشان با تأکید اینکه رسانه‌ها و به ویژه صدا و سیمای گلستان باید این منظقه زیبا را به مردم معرفی کنند، افزود: یک ویژگی مهم ساحل زیبای چارقلی این است که بدون معارض است و این مطلب برای سرمایه گذاران بخش خصوصی بسیار مهم است.

ساحل چارقلی به سبب عمق کم و امنیت بالا به ساحل کودک شهرت دارد

محمدرضا تفرشی بخشدار بخش مرکزی گمیشان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه ساحل چارقلی به سبب عمق کم و امنیت بالا به ساحل کودک شهرت دارد، اظهار کرد: ساحل چارقلی یکی از زیباترین و امن‌ترین سواحل استان گلستان است به طوریکه اگر تا یک کیلومتر از ساحل به سمت دریا پیش برویم نهایتاً تا زانوی شما زیر آب می‌رود و این فضا کاملاً شنی و بدون سنگلاخ است.

«چارقلی» مقصد کشف نشده گردشگری/ تنها ساحل شنی گلستان محروم از نگاه گردشگران

وی با بیان اینکه در حدود یک سال و نیم گذشته بیش از ۶۰۰ میلیون اعتبار برای تجهیز ساحل چارقلی در اختیار دهیاری قرار داده شد، افزود: این ساحل زیبا فاقد هرگونه امکانات اولیه بود اما با این اعتبار دهیاری امکانات اولیه نظیر برق کشی، آب شرب، آلاچیق و سرویس بهداشتی را در این مکان فراهم کرده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز مسافت زیادی داریم.

تفرشی اضافه کرد: در ایام تعطیل در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ خودرو گردشگر از مرکز و دیگر شهرهای استان به ساحل چارقلی می‌آیند و در مناسبت‌های مختلف جشن‌های پرشور مردمی با حضور نیروهای انتظامی، بسیج و دهیاری در ساحل روستا برگزار می‌شود که تأثیر زیادی در افزایش نشاط اجتماعی دارد.

تفرشی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای واگذاری ساحل چارقلی به بخش خصوصی و ورود سرمایه‌گذاران بین منابع طبیعی و دهیاری چارقلی اختلاف وجود دارد، گفت: اگر مشکلات حقوقی این بخش هرچه زودتر مرتفع و شرایط برای حضور گردشگران فراهم شود، قطعاً شاهد رشد و شکوفایی این ساحل زیبا خواهیم بود.

دهیار روستای توماچلر چارقلی نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ساحل «توماچلر چارقلی» تنها ساحل شنی استان گلستان با طبیعت بسیار زیبا و کم‌نظیر بوده و ظرفیت این را دارد که به یکی از قطب‌های گردشگری استان گلستان بدل شود.

نیرومند توماج با اشاره به اینکه ماهیگیری در دهانه گرگانرود و گله‌های بزرگ شتر از جاذبه‌های کم نظیر این روستای ترکمن نشین است، بیان کرد: عمق کم دریا تا شعاع یک کیلومتری از ساحل توماچلر چارقلی، این ساحل زیبا را به یکی از امن‌ترین ساحل‌های دریایی بدل کرده است.

فراهم بودن فرصت قایق سواری در ساحل چارقلی 

دهیار روستای توماچلر چارقلی ادامه داد: یک سمت ساحل منتهی به اسکله صیادان می‌شود و اگر کسی بخواهد قایق سواری کند به راحتی می‌تواند از طریق قایق صیادان در دریا گشت و گذار داشته باشد.

توماج ادامه داد: همه ساله بودجه‌ای برای ساماندهی سواحل دریای استان گلستان اختصاص می‌یابد اما هیچ مبلغی از این بودجه به ساحل توماچلر چارقلی تعلق نمی‌گیرد تا ما بتوانیم امکاناتی را برای رفاه مردم ایجاد کنیم بنابراین سهم ما فقط جمع آورری زباله‌های ساحل است.

«چارقلی» مقصد کشف نشده گردشگری/ تنها ساحل شنی گلستان محروم از نگاه گردشگران

دهیار روستای توماچلر چارقلی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ از طریق دهیاری روستا وامی به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال گرفتیم که با این مبلغ امکانات اولیه نظیر چند چشمه سرویس بهداشتی، تعدادی آلاچیق، دوعدد کانکس و تانکر آب شرب برای رفاه حال گردشگران ساحلی تهیه کردیم، گفت: متأسفانه از آن سال تا به حال نه تنها بودجه‌ای برای ساماندهی ساحل به ما ندادند بلکه منابع طبیعی شهرستان با همکاری منابع طبیعی استان پیگیر این مسأله هستند که همین حداقل امکانات که با بودجه بیت المال تهیه شده را قلع و قمع کنند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل خاک شور و کم بازده، کشاورزی در این روستا محدود و فقط منحصر به کشت جو است، گفت: سطح درآمد مردم روستا پایین بوده و اغلب جوانان روستا برای کار مجبور به مهاجرت می‌شوند در صورتی که اگر مسیر دسترسی به ساحل آسفالت شده و امکانات اضافه شود باعث اشتغالزایی و رونق اقتصادی مردم روستا و حتی منطقه می‌شود.

مسیر دسترسی به ساحل چارقلی سنگلاخ است در صورتی مسیر دسترسی بسیاری از گورستان های منطقه آسفالت شده است

وی با انتقاد از کم‌وجهی مسئولان به ظرفیت گردشگری ساحل توماچلر چارقلی گفت: این ساحل زیبا یکی از مکان‌های تفریحی و خانوادگی مردم بوده و علاوه بر آن تنها محل رفت و آمد صیادان منطقه از شهرستان‌های بندرترکمن، گمیشان، خواجه نفس و روستاهای اطراف به سمت دریا است، به همین دلیل تردد در جاده منتهی به این ساحل زیاد است اما متأسفانه این جاده هنوز آسفالت نشده و سنگلاخی بوده در صورتی که مسیر منتهی به بسیاری از گورستان‌های منطقه که شاید سالی یکبار محل رفت و آمد مردم باشد، آسفالت شده است.

حمید سلامت، مدیرکل منابع طبیعی گلستان در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: منابع طبیعی با توسعه گردشگری در ساحل چارقلی مشکلی ندارد اما طبق قانون هرگونه فعالیت در ساحل چارقلی باید بعد از ارائه مستندات به منابع طبیعی و بررسی مسائل زیست محیطی انجام شود.

وی با تأکید اینکه این قانون نه تنها برای ساحل چارقلی بلکه برای فعالیت در تمام عرصه‌های طبیعی به کار گرفته می‌شود، گفت: منابع طبیعی استان گلستان با دادن فرصت به دهیار چارقلی شرایط را فراهم کرده که مراحل قانونی کار را طی کنند و دهیار باید طبق قانون در فرصت داده شده مستندات زیست محیطی را ارائه و کار را به انجام برساند.

به گزارش ایسنا، دریای زیبای خزر و سواحل شنی آن از گذشته دور فرصت بزرگ گردشگری برای شهرهای ساحلی بوده و استان‌های مازندران و گیلان در شهرهای مختلف خود از این فرصت به خوبی بهره گرفته‌اند، با وجود آنکه ساحل چارقلی تنها ساحل شنی و امن منطقه است اما همین یک فرصت مهم نیز در استان گلستان به حال خود رها شده و این مروارید گرنبها در گذر زمان و پیچ و تاب قوانین مهجور مانده است.

از دولت سیزدهم انتظار می‌رود، همانطور که با ورود به مسأله آشوراده و اصلاح قوانین مشکل این جزیره زیبا را حل کردند، رسیدگی به مسأله ساحل چارقلی را نیز در اولویت قرار داده و زمینه پیشرفت گردشگری را در این منطقه زیبا فراهم کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha