• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402070100547
  • خبرنگار : 50180

بازخوانی خاطرات هشت سال دفاع مقدس در کرمانشاه

بازخوانی خاطرات هشت سال دفاع مقدس در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ جنگ تحمیلی با یورش صدامیان به خاک کشورمان آغاز شد. جنگی که هشت سال به درازا کشید و در این سالها مردم ایران با تقدیم هزاران شهید، جانباز و آزاده، جانانه از آب و خاکشان دفاع کردند.

 کرمانشاهیان که بواسطه هم مرز بودن با کشور عراق، بیشتر از مردمان بسیاری از شهرها آماج حملات موشکی و بمباران رژیم بعث صدام بودند، در این سالها با تقدیم ۹۸۰۰ شهید و قریب ۲۳ هزار جانباز و ۱۸۰۰ آزاده، دین خود را به خوبی به نظام جمهوری اسلام ایران ادا کردند.

روزهای دفاع مقدس پر از خاطرات تلخ و شیرینی است که در این روزها که به نام هفته دفاع مقدس مزین شده، در گفت و گو با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه به مرور برخی از آنها و نقش مردم کرمانشاه در سالهای دفاع مقدس پرداختیم.

 سردار بهروز خوشبخت در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس در حراست و پاسداری از کیان ایران اسلامی، گفت: مردم این استان در طول هشت سال دفاع مقدس با جان و مال خود در برابر دشمن بعثی سینه سپر کردند و کارنامه درخشانی از خود به جا گذاشتند.

خوشبخت با بیان اینکه جنگ تحمیلی از استان کرمانشاه آغاز و در همین استان خاتمه پیدا کرد، افزود: رژیم بعث عراق برای نخستین بار از شهر مرزی قصرشیرین در استان کرمانشاه به کشور ما حمله کرد و بعد از تصرف قصرشیرین به سمت سرپلذهاب و گیلانغرب حرکت کرد که با مقاومت جانانه مردم گیلانغرب مواجه و در همین شهرستان زمین گیر شد و به همین دلیل هم مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه در مهر ماه سال ۱۳۹۰ گیلانغرب را دومین شهر مقاوم کشور خواندند.

 مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه با دارا بودن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در طول سالهای دفاع مقدس آماج تهدیدات دشمن بعثی بود، گفت: از جمله عملیات های مهمی که در دوران دفاع مقدس در استان کرمانشاه برای مقابله با دشمن در جغرافیای استان کرمانشاه طراحی و اجرا شد می توان به عملیات های بازی دراز یک و دو، عملیات مطلع الفجر، حماسه مقاومت مردمی گیلانغرب در جهت جلوگیری از سقوط شهر و عملیات مرصاد به عنوان عملیات پایانی جنگ تحمیلی اشاره کرد.

وی ادامه داد: مردم استان کرمانشاه در طول سالهای دفاع مقدس در برابر تهاجم زمینی، هوایی و حتی شیمیایی دشمن قرار گرفتند و هنوز هم مردم مقاوم دشت دیره و روستای زرده در استان کرمانشاه با آثار و پیامدهای بمباران شیمیایی دست به گریبان هستند.

 وی سپس از بمباران مدرسه ابتدایی رشید یاسمی در شهر کرمانشاه به عنوان یکی از رخدادهای تلخ دوران دفاع مقدس یاد کرد و افزود: در جریان این بمباران که ۲۴ مهر ماه سال ۱۳۵۹ از سوی رژیم بعث عراق انجام گرفت، ۱۸ دانش‌آموز این مدرسه به شهادت رسیدند.

خوشبخت از بمباران شب یلدای خونین کرمانشاه به عنوان یکی دیگر از رخدادهای تلخ دوران دفاع مقدس یاد و عنوان کرد: در جریان این بمباران  که در ۳۰ آذر سال ۱۳۶۵ رخ داد، ۱۰۰ نفر از مردم شهر کرمانشاه شهید و ۳۰۰ نفر زخمی شدند و شب تلخی برای کرمانشاه و کرمانشاهیان رقم خورد.

 وی افزود: همچنین در جریان بمباران پناهگاه پارک شیرین در ۲۶ اسفند سال ۱۳۶۶  تعداد ۷۷ نفر از زنان و مردان و کودکانی که در این پناهگاه پناه گرفته بودند، به شهادت رسیدند و ۱۷۵ نفر هم مجروح شدند.

خوشبخت در ادامه از ورود آزادگان به میهن بعنوان یکی از خاطرات خوب یاد و با بیان اینکه این استان تقریبا محل ورود تمامی آزادگان به خاک کشور بود، گفت: تمام آزادگان - بجز تعداد محدودی که به دلایلی مثل بیماری از طریق هوایی به کشور بازگردانده شدند- از مرز خسروی در استان کرمانشاه وارد خاک وطن شدند که در راستای ثبت و ضبط خاطرات آن روزها یادمان یا المانی در مرز خسروی در برنامه احداث قرار گرفته است.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha