• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402070100385
  • خبرنگار : 90057

نیروهای مسلح ارمنی قره‌باغ تسلیم سلاح‌های خود را آغاز کردند

نیروهای مسلح ارمنی قره‌باغ تسلیم سلاح‌های خود را آغاز کردند

نیروهای حافظ صلح روسیه در قره‌باغ گزارش داده‌اند که نیروهای مسلح ارمنی قره‌باغ تسلیم سلاح‌های خود را به عنوان بخشی از توافق انجام شده با باکو آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، نیروهای حافظ صلح روسیه اعلام کردند که بیش از ۸۰۰ قبضه سلاح گرم، نارنجک، خمپاره، موشک هدایت شونده ضد تانک و سامانه موشکی ضد تانک تحویل داده شده است و این روند تا روزهای آینده ادامه خواهد داشت.

این توافق در جریان نشستی بین نمایندگان جمعیت ارمنی قومی قره‌باغ و آذربایجان که در شهر یولاخ آذربایجان در ۲۲ سپتامبر برگزار شد، انجام شد.

نیروهای مسلح گفته‌اند که با میانجیگری روسیه با باکو برای سازماندهی خروج نیروهای خود در حال مذاکره هستند.

تهاجم نیروهای آذربایجانی باعث قطع برق و سایر مایحتاج اولیه ده‌ها هزار تن از ارامنه در منطقه مورد مناقشه شده است. کمک‌های بشردوستانه برای حدود ۱۲۰۰۰۰ ارمنی قومی که در قره باغ کوهستانی زندگی می‌کنند از ۲۲ سپتامبر آغاز شد. آذربایجان مدعی شده است که حمله ۲۴ ساعته ۱۹ تا ۲۰ سپتامبر که آن را "عملیات ضد تروریستی" توصیف می‌کند، منطقه جدا شده را دوباره تحت کنترل خود درآورده است.

حمله در ۲۰ سپتامبر پس از پذیرفتن پیشنهاد هیئت حافظ صلح روسیه توسط رهبری ارمنی قومی قره‌باغ متوقف شد، اگرچه درگیری‌های پراکنده گزارش شده است. باکو گفته است که مبارزان ارمنی قره‌باغ را که سلاح‌های خود را تسلیم می‌کنند و به دنبال ادغام مجدد جمعیت ارمنی قومی منطقه هستند، عفو می‌کند.

واکنش ایروان به حمله آذربایجان منجر به اعتراضاتی در پایتخت ارمنستان شده است و رهبران اپوزیسیون به دنبال برکناری نخست وزیر نیکول پاشینیان هستند و دولت را به حمایت ناکافی از جمعیت قومی ارمنی قره باغ کوهستانی متهم می‌کنند.

پاشینیان ابراز امیدواری کرده است که ارامنه قره باغ اجازه بازگشت به خانه‌های خود را داشته باشند،

قره‌باغ کوهستانی در سطح بین‌المللی متعلق به آذربایجان شناخته شده است، اما از زمان جدا شدن در جنگ در دهه ۱۹۹۰، دارای استقلال عملی بوده است. آذربایجان طی یک جنگ کوتاه اما خونین در سال ۲۰۲۰، بخش اعظمی از قلمرو و همچنین هفت ناحیه اطراف آن را که از دهه ۱۹۹۰ توسط ارامنه قومی با حمایت ایروان کنترل می‌شد، پس گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha