محمد فتاحی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل پاییز و شروع مهاجرت پرندگان در استان مرکزی که پرندگان مهاجر از تالاب میقان و تعدادی سد آبگیر موجود به استان مهاجرت می کنند، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با این مهاجرت مدنظر است که اقداماتی برای پیشگیری این بیماری انجام شده است.
وی این بیماری را یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان برشمرد و گفت: این بیماری در پرندگان ۱۰۰ درصد تلفات دارد و برای انسان نیز تلفاتی دارد که اقدامات پیشگیرانه در دستور کار است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: ۱۴ اکیپ پایش و مراقبت در استان و شهرستان ها برای مراقبت از مرغداری ها راهاندازی شده که بازدید سرزده انجام می دهند، مهاجرت پرندگان نیز از سوی محیط زیست گزارش می شود که بررسی لازم انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت اعلام گزارش از نقاط مختلف، بررسی لازم باید از سوی این اکیپ ها انجام شود.
فتاحی ادامه داد: در این راستا همچنین آموزش مرغداران و بهره برداران روستایی نیز انجام می شود که همه ساله با همکاری اتحادیه مرغداران در دستور کار است. خوشبختانه مرغداران با این بیماری آشنا هستند و بیشتر آشنا کردن روستاییان با بیماری، مد نظر است.
وی تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند که پرندگان به خصوص اردک و مرغ و غاز را از دستفروشان خریداری نکنند، بیشترین ابتلا در پرندگان آبزی دیده می شود.
وی با بیان اینکه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استانداری مرکزی تشکیل شده گفت: دستگاه های اجرایی مرتبط به این ستاد دعوت شده اند و اقدامات لازم در حال انجام است.
فتاحی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تلفات گزارش لازم را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی یا سامانه ۱۵۱۲ اعلام کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از این بیماری از ابتدای سال دو میلیون و ۵۰۰ هزار دز واکسن آنفلوانزا در مرغداری های استان تزریق شده و بیش از ۳۵۰۰ نمونه برداری در حدود ۳۲۰۰ بازدید صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات