• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402061911907
  • خبرنگار : 71553

چینی‌ها بزرگترین مشتری زعفران ایرانی

چینی‌ها بزرگترین مشتری زعفران ایرانی

سرپرست اداره کل دفتر مطالعه، پایش و تجارت خارجی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: مقصد اول صادرات زعفران ایران در پنج ماه ابتدای سال، چین با خرید ۲۸ هزار و ۴۴۷ کیلوگرم به ارزش ۳۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۶۹۱ دلار  بود.

به گزارش ایسنا، سید روح الله لطیفی از آخرین وضعیت صادرات زعفران خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه بیش از ۸۱ هزار و ۵۲۱ کیلوگرم انواع زعفران به ارزش ۸۷ میلیون و ۹۹۰ هزار دلار به ۴۷ کشور صادر شده که متوسط ارزش صادراتی این محصول به هزار و ۸۰ دلار رسیده است.

وی افزود: مقصد اول صادرات زعفران ایران، در این مدت پنج ماهه کشور چین با خرید ۲۸ هزار و ۴۴۷ کیلوگرم به ارزش ۳۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۶۹۱ دلار  بود.

سخنگوی سابق گمرک در خصوص سایر مقاصد صادراتی طلای سرخ ایران نیز گفت: امارات با خرید ۱۹ هزار و ۱۱۶ کیلوگرم زعفران به ارزش ۲۱میلیون و ۳۳ هزار دلار ، اسپانیا با ۱۵ هزار و ۵۱۳ کیلوگرم به ارزش ۱۵ میلیون و ۹۲۵ هزار دلار، قطر با هفت هزار و ۱۲۳ کیلوگرم به ارزش ۷.۱ میلیون دلار و افغانستان با پنج هزار و ۵۸۳ کیلوگرم خرید زعفران به ارزش پنج  میلیون و ۳۴۸ هزار دلار ، مقاصد دوم تا پنجم صادرات زعفران ایران در. پنج ماه نخست امسال بودند.

لطیفی افزود: ایتالیا با خرید دو هزار و ۳۰۴ کیلوگرم به ارزش یک میلیون و ۷۹۱هزاردلار، عمان یک هزار ۸۲ کیلوگرم به ارزش یک میلیون و ۴۷۳ هزار دلار، فرانسه۹۰۷ کیلوگرم به ارزش  ۹۱۷ هزار دلار ، هند۶۹۶ کیلوگرم به ارزش  ۷۱۵ هزار دلار،کویت با ۶۲۹ کیلوگرم به ارزش ۶۴۳ هزار دلار  مقاصد ششم تا دهم صادرات زعفران ایرانی از ابتدای فروردین تا پایان مرداد ماه امسال بودند.

سرپرست اداره کل دفتر مطالعه، پایش و تجارت خارجی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور تصریح کرد: در خصوص سایر مقاصد صادراتی زعفران در پنج ماه نخست امسال اضافه کرد: آلمان، هلند، انگلستان ، بلژیک، کانادا،بحرین، هنگ کنگ، استرالیا ، تایوان، سوئد، ترکیه،  مالزی، سوئیس، روسیه، قزاقستان، ویتنام، موریس، سنگاپور، تایلند، نروژ، رومانی، ژاپن، بنگلادش، اتریش، آفریقای جنوبی، پاکستان، فیلیپین، نیوزیلند، اردن، اندونزی، کرواسی، برزیل،ایرلند، دانمارک، کره، بوسنی و هرزگوین و گرجستان مقاصد یازدهم تا چهل و هفتم صادرات زعفران ایرانی بودند.

لطیفی در پایان گفت:عمده زعفران های صادراتی در بسته های کمتر از پنج گرم ، پنج گرم تا ده گرم ، ده گرم تا سی گرم و بالاتر از سی گرم و اندکی هم  به صورت پودر صادر شده است .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۶-۱۹ ۱۴:۳۰

لطفا دو نکته را درباره صادرات زعفران به چین، شفاف سازی نمایید : 1) چرا مبادله با دلار آمریکا صورت میگیرد درحالیکه سیاست دلارزدایی رسما فعال شده و بهتر است با کشوری مثل چین، از طریق "یوان" مبادله شود تا وابستگی ارزی کشور به دلار آمریکا کاهش یاید. 2) مبنای محاسبه نرخ ارز صادراتی زعفران، چه عددی است؟ آیا نرخ دلار آزاد مبنای محاسبه است یا دلار نیمایی؟ چون این موضوع بشدت بر روی قیمت گذاری زعفران در بورس کالا تاثیر دارد. ممنون میشم اگر این موارد را در گزارشهای بعدی مرتبط با صادرات زعفران، شفاف سازی فرمایید.