• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402061811253
  • خبرنگار : 30189

عضو کمیته نظارت ستاد اربعین استان ایلام تشریح کرد

امسال خدمات اربعینی در مرز مهران چه تفاوتی با گذشته داشت؟

امسال خدمات اربعینی در مرز مهران چه تفاوتی با گذشته داشت؟

عضو کمیته نظارت و ارزیابی ستاد اربعین استان ایلام از ارائه خدمات مطلوب دولت در اربعین امسال در مرز مهران در امر ترافیک جاده‌ای، صدور و تایید گذرنامه در مرز، ارائه ارز، اسکان زائران، ارائه خدمات پزشکی و همچنین تسهیل در رفت و برگشت زائران به ویژه در همزمانی رفت و آمد زائران خبر داد.

حجت‌الاسلام محمدعلی نجفی – عضو کمیته نظارت و ارزیابی ستاد اربعین استان ایلام- در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت خدمات‌دهی دولت در برپایی هرچه بهتر اربعین حسینی اظهار کرد: باتوجه به اینکه بنده در مرز مهران مستقر بودم می‌توان گفت اولین خدمت خوب دولت در اربعین امسال تغییر جاده ایلام به مهران از دو باند به چهار باند بود که باعث شد برخلاف سال‌های گذشته هیچ ترافیکی در این مسیر برای زائران به وجود نیاید، در واقع زائران به راحتی به مرز مهران رسیدند و هیچ معطلی را تجربه نکردند. این در حالی است که در سال‌های گذشته وقتی تعداد زائران به ۱۲۰هزار نفر در مسیر می‌رسید شاهد ترافیک سنگین و توقف‌های طولانی مدت می‌شدیم.

وی ادامه داد: یکی از ابتکارات استانداری ایلام در سال گذشته برپایی پایانه «برکت» بود که براساس آن زائران می‌توانستند به راحتی از همان ابتدای مرز با ماشین‌های مستقر در پایانه به سمت استان‌های خود حرکت کنند، متاسفانه سال گذشته این پایانه نظم مناسبی را نداشت و این امر هم طبیعی بود چون سال اول آغاز به کار پایانه بود و آزمون و خطاهایی داشت، خوشبختانه امسال این پایانه در خدمات به زائران بسیار خوب عمل کرد و تنها در دو روز بعد از اربعین و به واسطه حجم بالای زائران با چالش کمبود ماشین مواجه شد.

عضو کمیته نظارت و ارزیابی ستاد اربعین استان ایلام ابراز کرد: یکی از خدمات خوب امسال برپایی ۶۰موکب در مرز مهران بود که خدمات خوبی به زائران ارائه کردند اما برخی مواکب به واسطه زیارت در یک روز مانده به اربعین برای زیارت به سمت کربلا حرکت کردند که متاسفانه باعث شد خدمات‌دهی به زائران به ویژه کسانی که در حال بازگشت هستند با سختی‌هایی مواجه شود.

نجفی یادآور شد: یکی از اتفاقات خوب امسال ارائه خدمات خوب در خصوص گذرنامه بود که چندین باجه مخصوص این موضوع در مرز تعبیه و زائران بدون چالشی به سمت مرز عراق حرکت کردند.

وی افزود: یکی از چالش‌های هر ساله اربعین موضوع گرمای شدید در مناطق مرزی است، امسال انصافا دولت در خصوص این موضوع خدمات خوبی را برای زائران فراهم کرد. بیشتر مسیر تردد زائران در مرز مسقف شده بود، با فاصله‌های کم مهپاش‌های زیادی مستقر و در تمام طول مسیر آب معدنی بین مردم توزیع شد.

 خدمان دولت به زائران اربعین به روایت یک مسئول

این مقام مسئول اظهار کرد: یکی از مشکلات هر ساله در مرزهای پر تردد همزمانی رفت و برگشت زائران است. در اربعین امسال مرزبانی مستقر در مرز مهران بسیار خوب عمل کرد و با افزایش نیرو و جابه‌جایی شیفت‌ها سریعا به زائران خدمات دادند و تقریبا از جمعه هفته گذشته موج بازگشت زائران به کشور آغاز شد در حالی که بسیاری از زائران در حال تردد برای رفتن به زیارت بودند، اما این هزمانی هیچ خللی در رفت و آمد زائران ایجاد نکرد.

نجفی در مورد فروش ارز در پایانه مرزی مهران نیز اظهار کرد: خوشبختانه در این مرز چندین باجه در ساختمان پایانه در نظر گرفته شده بود تا زائرانی که با مشکل ارز روبرو هستند بتوانند ارز موردنیاز خود را تهیه کنند.

وی ابراز کرد: باتوجه به حجم زیاد زائران یکی از مسائلی که همیشه پایانه‌ها را با مشکل روبرو می‌کند موضوع سرویس بهداشتی و خدمات درمانی است، اربعین امسال یک انقلابی در خصوص این موضوع در مرز مهران رخ داد و با کمک ارتش و سپاه هم شاهد استقرار بیمارستان‌های صحرایی با امکانات خوب بودیم و هم بیش از ۱۵۰چشمه سرویس بهداشتی در مرز نصب شد که واقعا این خدمات ستودنی بود.

 خدمان دولت به زائران اربعین به روایت یک مسئول

عضو کمیته نظارت و ارزیابی ستاد اربعین استان ایلام در ادامه با اشاره به احداث بازارچه‌ای در مرز مهران بیان کرد: یکی از مسائلی کمتر مردم به آن توجه دارند این است که شهرهای مرزی به موجب ارائه خدمات مرتبط با اربعین چندین هفته دچار اختلال در روند عادی زندگی خود خواهند شد، دولت هم هدفش این است که شهرهای مرزی جدای از ارائه خدمات خوب از این اتفاق نیز بهره ببرند، به همین منظور در همین بازارچه محصولات مختلف که بیشتر آن مرتبط با اربعین حسینی است در معرض زائران قرار گرفت که جدای از تامین کالای زائران به اقتصاد مردم بومی نیز کمک کرد.

نجفی اظهار کرد: امسال برنامه‌های فرهنگی خوبی در مرز اتفاق افتاد، غرفه‌ فرهنگی بزرگی با همت سازمان تبلیغات اسلامی استان مستقر شد که داخل این حسینیه موکب‌های زیادی با عنوان عفاف و حجاب، فرزندآوری، تحکیم خانواده، مکتب حاج قاسم، ورزش و جوانان و ... برپا شد، یکی از اتفاقات شاخص در این موکب برپایی نماز جماعت بود که گاها در یک وعده نزدیک به ۱۳بار نماز جماعت برپا می‌شد. خوشبختانه برپایی نماز جماعت در مرز هم بسیار مورد توجه بود و فضای اسکان خوبی برای برپایی نماز زائرن در نظر گرفته شده بود.

وی در پایان گفت: از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه‌های علمیه مبلغان زیادی در مرز مستقر شدند که علاوه بر کار تبلیغ به ارائه خدمات به زائران نیز پرداختند.

 خدمان دولت به زائران اربعین به روایت یک مسئول

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha