شهرام خلج تاکنون همکاری با آثاری چون «ایستاده در غبار»، «لاتاری»، «به وقت شام»، «ماجرای نیمروز»، «ابراهیم خلیل الله» (در سینما) و «معمای شاه»، «ایراندخت»، «تکیه بر باد» و «دادستان» (در تلویزیون) را به عنوان چهرهپرداز و طراح چهرهپردازی در کارنامه هنریاش به ثبت رسانده است.
نقشهای معاصر تا چه حد حساساند؟
خلج به بهانه پخش سریال «عاشورا» از شبکه اول سیما در گفتوگویی با ایسنا ابتدا با اشاره به حساسیتهای بالای چنین آثاری و دشواری بازسازی چهرههای معاصر که مابهازای بیرونی داشتهاند، میگوید: مطمئنا حساسیت اینگونه آثار بالاست چون گذشته از مردم که این شخصیتها را میشناسند، از آن مهمتر ما اول باید خانوادههای شهدا را راضی کنیم و بگوییم که چنین اثری میخواهیم بسازیم چون واقعاً آدمهای بزرگی بودند و مورد احترام همه هستند.
او تاکید میکند: شهدای جنگ جناحبندی ندارد و از هر جناحی شهدای جنگ را دوست دارند به همین خاطر تمام سعیمان بر این بود که به لحاظ چهره در درجه اول خانواده این بزرگواران و در درجه دوم مردم را راضی نگه داریم. در این زمینه هم با خود آقای حجازیفر صحبت کردیم؛ چون من چندین تجربه کاری با ایشان در کارهای جنگی داشتم، بیشتر اهدافمان این بود بازیگری که انتخاب میکنیم در کل شمایلی از آن شخصیت را داشته باشد ولی مهمتر از چهره برایمان بازی بازیگر بود که بتواند به گونهای بازی کند که بزرگی آن شخصیت را نشان بدهد.
هادی حجازیفر ۲۰ درصد هم شبیه به شهید باکری گریم میشد باز هم عالی بود
خلج در عین حال به بازی خوب هادی حجازیفر در نقش شهید باکری اشاره میکند و میگوید: آقای حجازیفر جدای از کارگردانی، در نقش شهید باکری بسیار خوب توانست موفق شود چون سالها به آن فکر کرده بود؛ ضمن اینکه با ایشان همشهری هم بودند و خیلی خوب توانست نقشش را در بیاورد. به نظرم اگر حتی آقای حجازیفر را ۲۰ یا ۳۰ درصد هم شبیه به شهید باکری درست میکردیم باز هم ایشان نقشش را خوب را در میآورد.
این طراح چهرهپردازی سپس اظهار میکند: به هر حال کلیت خیلی مهمتر از جزئیات است. راستش اینکه حتماً چهره بازیگر باید عین چهره شخصیت اصلی باشد، مد نظر ما نبود. اولویت اول ما بازی بازیگر بود و سپس اندام، قد و هیکل و بعد سراغ شباهتها میرفتیم.
«عاشورا» را تا پایان ببینید، ضرر نمیکنید
او درباره رضایتش از سریال «عاشورا» و پیامش به مخاطبان این اثر هم میگوید: شخصاً خودم کار را بسیار دوست داشتم و به نظرم بازی آقای حجازیفر در کار بینظیر بود. پیشنهاد میکنم مخاطبان قسمتهای بعدی «عاشورا» را حتماً تماشا کنند چون ضرر نمیکنند. واقعاً قسمتهای ۵، ۶ و ۷ سریال بسیار زیباتر خواهد شد.
او در پاسخ به اینکه با توجه به حساسیتهای بالا در بخش گریم کارتان با ممیزی مواجه شد؟ خاطرنشان میکند: به هیچ عنوان کسی در مورد گریم مشکلی با ما نداشت و فقط خود آقای حجازیفر به عنوان کارگردان و من به عنوان گریمور اختیارات داشتیم. کار کردن با آقای حجازیفر هم به نظرم واقعاً عالی است. ایشان یکی از دوستان صمیمیام است که سالهاست با هم کار میکنیم.
جدیدترین کار سریال «رستگاری»
شهرام خلج در پایان درباره کارهای جدیدش در حوزه تلویزیون اعلام میکند: فعلاً برای تلویزیون کار جدیدی ندارم. آخرین کارم سریال «رستگاری» آقای ده نمکی بود که به پایان رسید. به نظرم «رستگاری» با کارهای قبل آقای ده نمکی بسیار متفاوت است و جلوههای ویژه زیادی کار شده است. انشالله که کار خوبی از آب درآمده باشد. در حوزه سینما هم فیلم شهید «زین الدین» را سال گذشته داشتم. همچنین در حال حاضر فیلم «شهید شیرودی» را به تازگی شروع کردیم.
به گزارش ایسنا، مینیسریال هفت قسمتی «عاشورا» به کارگردانی هادی حجازیفر جمعه شب ها از شبکه اول سیما پخش می شود. تاکنون یه قسمت از این مجموعه به روی آنتن رفته است.
مینی سریال «عاشورا» با روایت زندگی شهیدان مهدی و حمید باکری و یادی از حماسهسازان لشکر ۳۱ عاشورا ساخته شده است.
نسخه سینمایی این سریال با عنوان «موقعیت مهدی» در چهلمین جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ به نمایش درآمد و توانست برنده پنج جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین گریم این جشنواره شود.
انتهای پیام
نظرات