به گزارش ایسنا، شورای صدور پروانه ساخت آثار غیرسینمایی با ساخت سه عنوان فیلم کوتاه داستانی، دو عنوان فیلم بلند داستانی و دو عنوان فیلم مستند غیرسینمایی موافقت کرد.
اکران انیمشین «بچه زرنگ» و چهار فیلم جدید
همچنین انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیهکنندگی حامد جعفری برای اکران عمومی در مهرماه آماده میشود و چهار فیلم سینمایی با بازی بازیگرانی همچون پژمان جمشیدی، محسن کیایی، سعید آقاخانی و زندهیاد علی انصاریان به زودی به روی پرده سینماها میروند.
اکران «تفریق» در شبکه نمایش خانگی و فراخوان جشنواره فیلم فجر
این در حالی بود که خبر رسید فیلم سینمایی «تفریق» پس از انتشار غیرقانونی، بدون اکران در سینماها به شبکه نمایش خانگی میآید و اعلام شد که فراخوان چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر ۲۱ شهریورماه همزمان با روز ملی سینما منتشر میشود.
گزارشی از تعداد سینماهای فعال در ۴ دهه اخیر
بخشی از جوایز فجر هنوز اهدا نشده
«بریدگی» در جشنواره تیرانا
«رگبار» در جشنواره تلوراید
در خبری هم اعلام شد که فیلم کوتاه «بریدگی» ساخته مینا ساداتی در بخش مسابقه پانورامای جشنواره تیرانا در کشور آلبانی به نمایش گذاشته میشود و نسخه ترمیمشده فیلم «رگبار» از معروفترین آثار بهرام بیضایی در دوره جدید جشنواره فیلم تلوراید آمریکا به نمایش گذاشته میشود.
ساخته «ویم وندرس» در جشنواره توکیو و آغاز جشنواره ونیز
همچنین «روزهای عالی» جدیدترین ساخته «ویم وندرس» فیلمساز مطرح آلمانی در افتتاحیه جشنواره فیلم توکیو به نمایش گذاشته خواهد شد و هشتادمین جشنواره فیلم ونیز در فضایی آرام و با حضور کمتر ستارهها در سایه اعتصابات هالیوود آغاز به کار کرد.
وقتی اسکورسیزی جذب کیارستمی شد
هفت نمایش جدید در تئاتر شهر و تاسف حمید جبلی
در ادامه، برنامه اجراهای جدید تالارهای نمایشی مجموعه تئاترشهر با میزبانی از هفت نمایش، اعلام شد؛ حمید جبلی، محمد حاتمی و رحمت امینی در این مجموعه روی صحنه میروند.
افزون بر اینها، پوستر نمایش «سوسمار» در آستانه آغاز اجرای این نمایش با تعجب و تاسف حمید جبلی از وضعیت فعلی تئاتر و اشکها و خاطرات عزتالله رمضانیفر رونمایی شد.
حمید جبلی و ایرج طهماسب در یک قاب
حدود یک ماه بعد از درگذشت جواد اعرابی، جمعی از دوستان، همکاران و خانواده این هنرمند گرد هم آمدند و مجلسی را به یاد او برپا کردند.
چند خبر کوتاه از سینما و تئاتر
اجرای یکی از نمایشنامههای لیلی عاج در تماشاخانه مهرگان، آرش اسحاقی در تدارک ساخت مستندی درباره تاریخ مجسمهسازی، هدیه تماشاخانه سنگلج برای هفته دولت، رونمایی از پوستر برنامهای به مناسبت روز سینما، آغاز اجرای «قصه ترانههای ماندگار» از ۸ شهریورماه، آماده نمایش شدن مستندی درباره جام جهانی فوتبال، نمایش فیلمهای مستند در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، آغاز فیلمبرداری فیلم کوتاه «سرنوشت»، مستند «چمدان آبی» در مرحله پیش تولید، برگزاری کارگاه چهار فصل تئاتر، معرفی دبیر المپیاد فیلمسازی نوجوانان، انتصاب شهردار لاهیجان به عنوان دبیر یک جشنواره تئاتر خیابانی، اجرای رادیو تئاتر دختر وطن و نمایش اتاق مهمان در خانه هنرمندان ایران از جله خبرهای سینما و تئاتر بود.
حضور دوباره آریا عظیمینژاد در تلویزیون
همچنین شبکه نسیم از آغاز پخش برنامه «مجلس واقعه» از (نهم شهریور) خبر داد. عنوان شده است این برنامه روایتی موسیقیایی از آئین تعزیهخوانی است و توسط آریا عظیمینژاد اجرا خواهد شد.
انتقاد مهوش صبرکن از حقوق هنرمندان
مهوش صبرکن، بازیگر باسابقه تلویزیون که حضورش در سریال «پس از باران» در نقش «خانم بزرگ» هنوز از خاطر بسیاری نرفته است از نحوه برخورد با هنرمندان در زمینه بحث مالی گلهمند است. او که مدتهاست در تلویزیون حضور ندارد دلیل این دیده نشدن را ابتدا کمبود متنهای خوب میداند و سپس مشکلات مالی که همواره هنرمندان را آزار میدهد.
چرا داود رشیدی سیاستمدار نشد؟!
توصیههای علی نصیریان به جوانان
رضایت پیمان جبلی از مصوبات آماری از بینندههای سریالهای در حال پخش تلویزیون
افزون بر این، خبرهای منتشرشده از برنامه هفتم کمیسیون تلفیق مجلس، از تصویب ایجاد شهرک تلویزیونی حکایت دارد. پیمان جبلی - رئیس سازمان صدا و سیما - نیز با اشاره به مصوبات کمیسیون مجلس اظهاراتی داشت.
در ادامه، مجید مصلحی به عنوان قائممقام مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما منصوب شد.
همچنین مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما به تازگی با ارائه گزارشی، آمار تعداد بیننده سریالهای در حال پخش تلویزیون را اعلام کرد که بر اساس آن «بازپرس» با ۲۲.۵ درصد بیننده در میان پاسخگویان این نظرسنجی پرمخاطبترین سریال سیما شده و توانسته رضایت ۸۳.۹ درصدی تماشاگران را از آن خود کند.
جنجال ادامهدار تعداد بینندههای تلویزیون
ماجرای توقیف سریال رازی و نجات آن توسط ضرغامی
چه سرانجامی در انتظار آخرین سریالِ کیانوش عیاری است؟
سریال نرگس آبیار به انتشار نزدیک شد
در این هفته و همزمان با هفته دولت چند گفتوگو هم با تعدادی از مسئولان داشتیم که در بخش فرهنگی هنری ایسنا منتشر شد. در ادامه به گزیدهای از آنها اشاره میشود:
کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ با بیان این که نقد در ذات تئاتر وجود دارد، گفت: مسئولان باید برای برطرف کردن معضلات جامعه از زاویه دید هنرمندان، اقدام کنند نه اینکه جلو اجرای آن تئاتر را بگیرند یا ندیده، درباره آن اظهارنظر کنند. او همچنین نکاتی را درباره اداره تئاتر، کنارهگیری تعدادی برخی هنرمندان از اجرای نمایش، حضور روحانیون در شورای نظارت و ارزشیابی و ... مطرح کرد.
مهدی آذرپندار ـ مدیرعامل انجمن سینمای جوانان و دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ـ با تاکید بر اینکه فیلم کوتاه نباید تحتتاثیر فضای اجتماعی زرد و ترندها قرار گیرد گفت: امیدوارم در جشنواره امسال درباره حوادث سال گذشته فیلم داشته باشیم و من هم حتما دفاع میکنم چون اگر فیلمساز به ما اعتراض سیاسی داشته باشد خیلی پذیرفتنیتر است تا اینکه اعتراضش وارد شاخههای اخلاقی و هنجارهای اجتماعی و خانوادگی شود.
سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمی ـ معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ـ اقدامات زیرساختی و عملکردی این بنیاد را در بخش فرهنگی تشریح کرد.
علیرضا قزوه ـ مدیر مرکز موسیقی، شعر و سرود صدا و سیما ـ درباره موضوعات مختلفی از جمله کپیرایت، موسیقی فیلم، موسیقی کودک، سرود و ... صحبت کرد.
محمد خراسانیزاده ـ مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح نگاه خود به موضوعاتی چون فعالیت نگارخانهها، دغدغههای ستادی حوزه هنرهای تجسمی، خلاءهای قانونی و مواردی چون امکان همکاری این دفتر با بخش خصوصی و حراج تهران پرداخت.
محرم در نظرسنجیهای ایسپا
همچنین نشست «محرم در نظرسنجیهای ایسپا» با حضور جبار رحمانی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم و سجاد صفارهرندی رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در محل ایسپا برگزار شد.
در خبری هم اعلام شد که نظرسنجی جدید ایسپا نشان داده ۶۶/۷ درصد از مردم مداحیهای سنتی و ۴/۱ درصد از مردم نیز سبکهای جدید مداحی همراه با ریتم و موسیقی را میپسندند.
نتایج نظرسنجی ایسپا درباره محرم
پاسخ درباره مسائل و حاشیههای کتابخانه ملی
همچنین رییس کتابخانه ملی و معاونانش در نشست خبری که سهشنبه هفتم شهریورماه در محل اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار شد، درباره عملکردشان در دو سال اخیر گفتند؛ افزایش بودجه و خرید تجهیزات، شیفت شب، وضعیت بایگانی راکد، آبگرفتگی اسناد و دیجیتالسازی اسناد از موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
یادبود کورش صفوی
مراسم یادبود و بزرگداشت کورش صفوی، زبانشناس، مترجم و استاد دانشگاه علامه طباطبایی که به تازگی از دنیا رفت، در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
انتصاب دبیر هفته کتاب
حضور ایران در نمایشگاه کتاب مسکو
همچنین معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی علی رمضانی را بهعنوان دبیر سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
از سوی دیگر اعلام شد جمهوری اسلامی ایران با عرضه بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب به زبانهای فارسی و روسی در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو حضور دارد.
همچنین کتابخانه «گابریل گارسیا مارکز» در بارسلون از سوی فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابخانهای به عنوان بهترین کتابخانه عمومی جدید در جهان معرفی شد.
نگاهی به کارنامه سال دوم دولت سیزدهم در موسیقی
در گزارشی هم نگاهی به کارنامه سال دوم دولت سیزدهم در حوزه موسیقی داشتیم؛ تعداد کنسرتهای برگزارشده در سال ۱۴۰۱ در تهران در سالنهای بالای ۱۲۰۰ نفر ۶۰۶ کنسرت و در کل کشور ۳۹۱۳ کنسرت بوده است.
پیشنویس سند موسیقی در مسیر نهایی
همچنین مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بررسی نهایی متن پیشنویس سند موسیقی توسط شورای هنر خبر داد.
علی رهبری با آثار بتهوون در هانچو آغاز تور کنسرتهای مسعود صادقلو در اروپا
در خبری هم اعلام شد که علی رهبری در روز جمعه ۱۴ مهرماه به دعوت شهر تاریخی و توریستی هانچو در چین با ارکستر فیلارمونیک هانچو روی صحنه خواهد رفت.
مسعود صادقلو نیز به زودی تور کنسرتهای خود را در اروپا برگزار خواهد کرد؛ این خواننده موسیقی پاپ در تاریخ ۶ اکتبر مصادف با ۱۴ مهر ۱۴۰۲ در شهر پاریس روی صحنه خواهد رفت. این کنسرت که در ادامه تور اروپای اوست، پس از اجرا در شهرهای بروکسل، وین، فرانکفورت، نورنبرگ و آمستردام برگزار خواهد شد.
مرتضی ممیز درباره آثار شباهنگی چه گفته بود؟
انتصاب رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر
در ادامه، محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، محمد خراسانیزاده ـ مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ـ را به عنوان «رئیس شورای سیاستگذاری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر» منصوب کرد.
چند اثر هنری در دولت سیزدهم مجوز خروج از کشور گرفت؟
اداره کل هنرهای تجسمی به مناسبت هفته دولت، گزارش عملکرد خود را از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا پایان مرداد سال جاری ارائه کرد که بر اساس آن این اداره کل، مجوز خروج از کشور ۳ هزار و ۸۳۹ اثر هنری را صادر کرده است.
حاشیه جدید موزه هنرهای معاصر تهران
گزارشی میدانی هم از حاشیه جدید موزه هنرهای معاصر تهران داشتیم؛ این موزه که چند روزی است با حاشیه «تغییر رنگ سقفهای مسی» مواجه شده، با اتکا به قلب تپنده و بدنه پویای خود در گوشه غربی پارک لاله زندگی میکند.
میراث «باب راس» به چه کسی رسید؟
نشانی موکبهای اربعین ویژه بانوان اعلام شد
در ادامه، دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی اطلاعات مربوط به ۱۰۰ موکب خدمترسانی ویژه بانوان در اربعین در پایانههای مرزی و شهرهای عراق را اعلام کرد.
از استقرار ستاد امور گمشدگان اربعین در عراق و مرزها تا آمار سفرهای اربعین
و اینکه سازمان حج و زیارت از استقرار ستاد امور گمشدگان در شهرهای زیارتی عراق و مرزهای زمینی دو کشور ایران و عراق همزمان با پیادهروی اربعین خبر داد و معاون امور اربعین در کمیته مشارکتهای مردمی اعلام کرد که موکبهای اربعین پولی نیستند.
همچنین سازمان حج و زیارت از ثبتنام نزدیک به سه میلیون متقاضی سفر پیادهروی اربعین خبر داد.
حال و هوای ترمینال سلام یک هفته مانده به اربعین
رتبه ثبت ایران در یونسکو
همچنین ایسنا در هفته دولت مروری داشت بر پروندههای ثبتی میراث فرهنگی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دو سال اخیر پیگیری شده است.
۲ هتل چهارستاره به تهران اضافه شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران از افتتاح دو هتل چهارستاره و ۷۰ تاسیسات گردشگری همزمان با هفته دولت خبر داد.
آثار پسگرفتهشدۀ ایران از فرانسه و انگلیس را ببینید
افزون بر اینها، نمایش آثار تاریخی پس گرفتهشده از فرانسه و انگلیس در موزه ملی ایران آغاز شد؛ این مجموعه به صورت غیرقانونی و قاچاق از ایران خارج شده بود که با پیگیریهای حقوقی به کشور مسترد شد.
در ادامه، گزارشی از استردادهای تاریخی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ داشتیم. پرونده استرداد آثار تاریخی به ایران در دو سال گذشته چندان سنگین نبوده، اما سر و صدای زیادی داشته است.
چرا ۱۱ اثر هخامنشی و ساسانی ناگهان پس فرستاده شد؟
و اینکه به دنبال برچیده شدن ناگهانی نمایشگاه آثار زرین و سیمین هخامنشی و ساسانی در همدان، رییس موزه ملی گفت از انتقال این اشیاء به تهران بیاطلاع بوده و متعجب شده است.
نگرانی از شکسته شدن حریم پاسارگاد
در ادامه، یک فعال میراث فرهنگی از فعالیت معدن و دیوارکشی در نزدیکی پاسارگاد، درحالیکه حریم این میراث جهانی نقض شده است، ابراز نگرانی کرد.
توضیحاتی درباره ابهام پرونده «ماسوله» در یونسکو
همچنین به دنبال مخالفت شورای جهانی بافتها و بناهای تاریخی (ایکوموس) با ثبت جهانی پرونده «منظر فرهنگی ماسوله» در یونسکو بهخاطر ایرادهایی که مطرح کرده، مدیرکل پیشین ثبت آثار در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، درباره این ابهام و ایرادهای مورد اشاره توضیحاتی داد.
چند کشف تاریخی در پرو، سوئیس و ترکیه
باستانشناسان بقایای یک دیوار باستانی و بقایای مقبره چندهزارسالهای را در کشور «پرو» و بقایای دیوارهای باستانی رومی را در دامنه کوههای «آلپ» واقع در کشور «سوئیس» کشف کردند. همچنین با کاوش در «قلعه خارپوت» واقع در ترکیه بقایای یک آشپزخانه باستانی کشف شد و پسربچهای در آلمان یک سکه نقره رومی را در مدرسه کشف کرد.
ماجرای سرقت از «موزه» و استعفای مدیر آن
انتهای پیام
نظرات