به گزارش ایسنا، در هفتهای که گذشت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت هفته دولت دستاوردهای یک ساله این وزارتخانه را تشریح کرد. به طور مثال در زمینه پروژه فیبرنوری؛ در۱۴۰۰ شهر کوچک و بزرگی که در کشور وجود دارد، ۱۲۰۰ شهر تعیین تکلیف و اپراتور آن مشخص شده است. همچنین اخیرا پروانه جدیدی را به اپراتورهای ارتباطی واگذار شده است که می توانند خدمات ارتباطی و فیبرنوری را به غیر از مخابرات ارائه کنند، بنابراین در ۱۲۰۰ شهر هفت اپراتور به ارایه خدمت میپردازند.
طبق گفته زارع پور برای هر شهر یک اپراتور دوم اعلام شده است و برنامه ریزی شده است تا پایان سال این پروژه به پیشرفت ۴۰ درصدی یعنی هشت میلیون خانوار برسد که با این کار می توان سرعت های خوبی را برای مردم فراهم کرد.
از سوی دیگر همزمان با سفر وی به استان قزوین طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها با اعتباری بالغ بر ۸۷ میلیارد ریال، به طول ۱۰ کیلومتر، منصوبه ۱۴ هزار و ۵۶۰ و دایری ۱۳۱ مشترک به بهرهبرداری رسید. وزیر ارتباطات در این سفر درباره آخرین وضعیت تعداد روستاهای متصل شده به اینترنت اعلام کرد از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون قریب به ۵۰۰۰ روستای با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار به اینترنت پر سرعت متصل شدهاند و ۳۰۰۰ روستا باقی مانده است که این روستاها نیز تا پایان سال به اینترنت پر سرعت متصل خواهند شد.
جابهجایی بیش از ۴۰۰ میلیون مرسوله پستی از ابتدای دولت سیزدهم دیگر خبر مهمی بود که ابتدای هفته منتشر شد؛ با گذشت حدود ۱۱ ماه از محدودیت های رخ داده برای برخی از پلتفرم های خارجی مسئولان معتقدند روند طبیعی کسب و کارهای اینترنتی در جریان است و آمار ترافیک شرکت ملی پست از نظر جابه جایی تعداد مرسوبه ها نسبت به شهریور ماه افزایش پیدا کرده است. بنابراین ابتدای هفته اعلام شد که از ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۴۰۰ میلیون مرسوله پستی در اقصی نقاط کشور جابهجا شده است.
از سوی دیگر یکی از دغدغهها و نگرانیهای زائران عتبات عالیات در طول سفر گم شدن اشیا و لوازمشان است؛ در این راستا شرکت ملی پست با راهاندازی یک سامانه این دغدغه را برای افراد حل کرده است. در همین رابطه دبیر ستاد اربعین شرکت ملی پست در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شرکت ملی پست برای دومین سال متوالی در ایام برگزاری پیادهروی اربعین حسینی با ارائه سرویس پستیافته به زائرین خدمترسانی میکند، اظهار کرد: با توجه به تجربه سال گذشته برای ارتقای سطح کمی و کیفی ارائه خدمت پست یافته در این رویداد عظیم مذهبی، کارگروهی از دیماه سال ۱۴۰۱ توسط دبیرخانه ستاد اربعین شرکت تشکیل شد تا برنامهریزیهای لازم و دستورالعملها تدوین شود.
او همچنین گفت از اتفاقات خوبی که در اربعین امسال در عراق رخ داد، به دلیل مراجعه زائران ایرانی به کنسوگریها برای پیگیری اشیای مفقودی و گمشده استقرار پایگاههای پست یافته در محل کنسولگریهای ایران در نجف و کربلاست.
حل مشکل شرکتهای پرداخت یاری در حوزه تامین ارز اربعین از دیگر خبرهایی بود که در هفته گذشته منتشر شد در واقع دو هفته قبل بود که جلسه بررسی چالشهای شرکتهای پرداختیاری ارز اربعین با حضور معاون وزیر ارتباطات و نماینده بانک مرکزی برگزار شد. در این جلسه، شرکتها و پلتفرمهایی که در حوزه پرداخت و تبادل ارز به مناسبت فرارسیدن رویداد اربعین فعالیت دارند، چالشها، دغدغهها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و خواستار تسریع فرآیند، تسهیل در روند پرداخت و مبادله ارز برای زائران شدند.
اما پس از گذشت یک هفته سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد طی نشستی چالشها و درخواستهای شرکتهای فعال در حوزه ارزی اربعین مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت و در نهایت تصمیمات مهمی نیز اتخاذ شد. نشست ذکر شده دستاورد مهمی را نیز به همراه داشت و آن موافقت با تخصیص کد کوتاژ وارداتی به اپلیکیشن دینارز و سایر شرکتهای مشابهی بود که در رویداد اربعین حسینی به ارائه خدمات ارزی میپردازند.
با نزدیک شدن به پایان هفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مراسم بهره برداری از مرحله اول نهضت جهادی توسعه فیبرنوری این شرکت و طرح های مخابراتی استان مرکزی اعلام کرد اجرای سراسری طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری نیازمند ۵۷ هزار میلیارد ریال سرمایه است.
او در این زمینه گفت: طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری(نجما) از خرداد سال گذشته در سراسر کشور ابلاغ و کار عملیاتی این طرح از سال گذشته آغاز شده و کارهای بسیار زیادی در ۱۴ شهر استان سرعت گرفته که اکنون قابل بهره برداری است و یکی از موفقیت های کلیدی طرح نجما، همکاری در استان بین دستگاه های اجرایی است.
انتهای پیام
نظرات