علی منصفی راد غروب ۹ شهریورماه در حاشیه آیین افتتاح مرکز خدمات تخصصی بهنژادی دام سبک جهاددانشگاهی استان سمنان با حضور دکتر احمد وحیدی وزیر کشور، دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، استاندار سمنان،نماینده مردم سمنان،مهدیشهر و سرخه در مجلس و جمعی از مسئولان کشور و استان در دربند مهدیشهر برگزار شد در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این پروژه در زمینی به وسعت بیش از ۱۰۰۰ متر مربع و با اعتباری بالغ بر ۶۲۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این مرکز، آزمایشگاه تخصصی کشت سلول و جنین، مرکز نوآوری و مرکز رشد واحدهای فناور علوم دامی و صنایع وابسته، مرکز تحقیق و توسعه و همچنین دبیرخانه علمی طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر که از مصپبات سفر اول رئیس جمهور به استان بود نیز آغاز به کار کرد.
منصفی راد با اشاره به مصوبه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر در سفر دولتمردان به استان سمنان افزود: پس از تصویب طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر، طرح مطالعاتی این پروژه ملی به جهاددانشگاهی استان واگذار و خوشبختانه، مطالعات طرح انجام شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان تصریح کرد: راهاندازی مرکز به نژاد دامی جهاددانشگاهی، طرح ملی و فناورانه است که امکانات مناسبی از لحاظ فضای فیزیکی، تجهیزات آزمایشگاه و نیروی انسانی متخصص دارد که میتواند منجر به شتاب طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: طرحهای فناورانه مختلفی در حوزه اصلاح نژاد دام سبک در کشور تهیه و ارائه شده، اما طرح اصلاح نژاد و بهنژاد دام سنگسری از جانب جهاددانشگاهی استان سمنان جدا از اینکه یک طرح ملی است، دارای ویژگی های منحصر به این اقلیم و منطقه است.
وی به توفیقات و دستاوردهای علمی جهاددانشگاهی کشور اشاره و اظهار کرد: پژوهشگاههای رویان و ابن سینا، جهاددانشگاهی استان را در طرح های فناورانه یاری میکنند و از ظرفیت آنها نیز استفاده میشود.
وی همچنین از رونمایی از سه محصول فناورانه و دانش بنیان جهاددانشگاهی استان خبر داد و افزود: این محصولات فناورانه که با حضور وزیر کشور رونمایی شدند، تازهترین دستاوردهای پژوهشگران جهاددانشگاهی در استان هستند.
وی از کود گرانل آهسته رهش، به عنوان یکی از این محصولات نام برد و افزود: این کود حاوی ترکیبات مغذی و کانیهای معدنی به منظوراصلاح بستر و کاهش شوری خاک است.
منصفی راد از مالچ معدنی زیست سازگار با محیط زیست به عنوان دیگر محصول این نهاد انقلابی نام برد و خاطرنشان کرد: مالچ معدنی زیست سازگار با محیط زیست اثرگذاری بالایی در تثبیت خاک و کنترل ریزگردها دارد.
رئیس جهاددانشگاهی از تولید زئوتیمول در قالب یک طرح فناورانه دیگر در این نهاد خبر داد و خاطرنشان کرد: این محصول تولید شده در جهاددانشگاهی استان، یک افزودنی خوراک دام با خاصیت آنتی بیوتیک ارگانیک است.
به گزارش ایسنا، دکتر وحیدی بعد از افتتاح مرکز تخصصی به نژادی دام سبک جهاد دانشگاهی استان در مهدیشهر، ضمن بازدید از نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی استان که در این مرکز برپا بود، از سه محصول فناورانه جهاددانشگاهی استان نیز رونمایی کرد.
وزیر کشور پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی استان، با تمجید از فعالیتهای دانش بنیان و فناورانه جهاددانشگاهی استان بر لزوم حمایت از تولیدات علمی و فناورانه این نهاد انقلابی تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات