به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، لیلا ناصرپور معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم در تشریح این موفقیت اظهار کرد: دستگاه های انکوباتور در مراکز تحقیقاتی و درمان ناباروری نقش بسیار مهمی دارند و کار اصلی آنها تامین فضای مناسب جهت نگهداری و گاها رشد نمونه های زیستی شامل سلول های زنده یا جنین های حاصل از روش های درمان ناباروری در شرایطی شبیه به شرایط محیط بدن انسان است.
وی افزود: این شرایط شامل حفظ دما، دی اکسید کربن، اکسیژن و رطوبت است که بسته به نمونه زیستی باید در محدوده خاصی تنظیم شود. اگردر نتیجه عملکرد نادرست دستگاه نمونه زیستی در محدوده مورد نظر به لحاظ پارمترهای مذکور نباشد، دچار مشکل شده و از بین خواهد رفت. انواع دستگاه های انکوباتور در ایران تنها دارای یک صفحه نمایشگر هستند که وضعیت پارامترها را نمایش داده و تنها در زمان حضور اپراتور در محل قابل رصد است.
ناصر پور خاطرنشان کرد: با توجه به عدم امکان حضور دائمی اپراتور در کنار دستگاه لازم است دستگاه ها به یک سیستم مانیتور و هشدار راه دور تجهیز گردند. با توجه به اهمیت این موضوع بخصوص برای مراکز درمان ناباروری که جنین های بیماران ناباوری در آن قرار می گیرد؛ این موضوع در دستور کار این معاونت قرار گرفت و خوشبختانه با کمک اساتید دانشگاه صنعتی قم دستگاهی در دو ورژن ایستا و سروری طراحی و پیاده سازی شد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم عنوان کرد: این دستگاه هم اکنون در مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی قم، آزمایشگاه کشت سلول گروه سلول های بنیادی مزانشیمی این واحد، مرکز ناباوری ریحانه قم و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا تهران راه اندازی شده است.
وی افزود ویژگی منحصر به فرد این دستگاه عدم استفاده از سنسور خارجی جهت جایگذاری در دستگاه انکوباتور است که این امر احتمال ایجاد آلودگی فضای داخلی دستگاه را به صفر میرساند.
یاد آور می شود در حال حاضر مراکز درمان ناباروری و تحقیقاتی کشور می توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این دستگاه با شماره تلفن ۰۲۵۳۲۷۰۰۱۵۸ تماس حاصل نمایند.
انتهای پیام
نظرات