خانه «منصوری» عمارتی دو طبقه به مساحت ۲۸۵۰ مترمربع متعلق به عبدالصمد منصوری است که در خیابان هاشمینژاد(دکتر اقبال) واقع شده است؛ طبقه اول با طاقهای ضربی و خشتی در اواخر دوران قاجار و طبقه دوم در عصر پهلوی ساخته شده است.
این عمارت ۱۱ دیماه سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۶۹۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی اما در سال ۱۳۹۰ با پیگیری وراث و حکم دیوان عدالت اداری از فهرست آثار ملی خارج شد.
پس از ۱۰ سال پیگیری و بلاتکلیفی این بنای تاریخی که به عنوان یکی از هویتهای فرهنگی ملایر در معرض خطر تخریب ناشی از بارندگی و فرسایش قرار گرفته بود، سرانجام در آذرماه ۱۴۰۰ خبر تملک بنا و توافق شهرداری با وراث منصوری رسانهای شد اما حالا پس از گذشت حدود دو سال از ماجرای تملک، بنا دست نخورده باقیمانده و اقدامی برای مرمت و بازسازی صورت نگرفته است.
از طرفی با توجه به نزدیک شدن به فصلهای پاییز و زمستان و افزایش احتمال بارندگی، بار دیگر نگرانی دوستداران میراث فرهنگی، برای حفظ این بنای تاریخی شدت گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر در گفتوگو با ایسنا، از تملک سه دانگ این بنا توسط شهرداری خبر داد و مطرح کرد: تملک سه دانگ مابقی به علت تعدد وارثان با موانعی مواجه شده که در حال پیگیری است.
ابراهیم جلیلی ادامه داد: طرح مرمت این بنای تاریخی نیز توسط یک مشاور در حال تهیه است و بهزودی پس از توافق با مالکان و تملک سه دانگ دیگر، مرمت بنا آغاز خواهد شد.
پیگیری برای تملک سه دانگ مابقی خانه منصوری
شهردار ملایر نیز به تملک باغ منصوری در پاییز سال گذشته مطرح کرد: سه دانگ دیگر این ملک بین چندین نفر مشاع است و سند ندارند.
مجید فرجی در گفتوگو با ایسنا، به پیگیریهای انجام شده برای تملک سه دانگ دیگر خانه منصوری، افزود: برای تملک سه دانگ دیگر با وکلای مالکان در حال رایزنی هستیم.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه مالکان سند ندارند، تملک و ثبت اسناد روندی طولانی دارد، گفت: همزمان با این پیگیریها، دو مشاور در حال آمادهسازی طرح مرمت بنا هستند و به محض اتمام مطالعات آنها، از مهرماه عملیات مرمت پلاک با اعتباری حدود ۱۵ میلیارد تومان آغاز میشود.
شهردار ملایر اطمینان داد که مسیر تملک و ترمیم خانه منصوری در حال انجام است اما به علت موانع موجود ممکن است روند طولانی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات