رضا احمدیفر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه توسعه مناطق روستایی با ایجاد زیرساختهای لازم و زمینههای مناسب از اهداف اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بردسکن است، اظهار کرد: اگرچه در گذشته بسیاری از روستاها امکانات کافی و لازم را برای زندگی نداشتند، اما در حال حاضر زیرساختهای اولیه در این مناطق ایجاد شده و توسعه روستایی از طریق ایجاد بستر و زمینههای مناسب از اهداف اصلی بنیاد مسکن است زیرا بدون توسعه روستایی توسعه کشور محال است.
وی شهرستان بردسکن را یکی از شهرستانهای پیشرو در زمینه فعالیتهای عمرانی در روستاها دانست و افزود: توسعه مناطق روستایی با ایجاد زیرساختهای لازم و زمینههای مناسب، از اهداف اصلی بنیاد مسکن است، از آنجا که توسعه شهرها در جوامع مختلف نیازمند توسعه روستاها است و چنانچه بخواهیم توسعه شهرها در حد مطلوب واقع گردد باید نگاه ویژهای به روستا داشته باشیم.
مطالعات تهیه طرح هادی ۱۸ روستا به اتمام رسیده است
احمدیفر گفت: بنیاد مسکن بردسکن در سطح ۷۱ روستای بالای ۲۰ خانوار با جمعیت ۳۸۴۹۷ نفر فعالیتهای گوناگونی را در دستور کار خود دارد که یکی از آنها تهیه و اجرای طرح هادی است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن اظهار کرد: طرح هادی روستا به عنوان سند توسعه هر روستا مد نظر بوده و در هدایت روستاها برای سازماندهی و اصلاح بافت روستا با در نظر قرار دادن میزان و مکان توسعه و گسترش آینده آن مورد توجه است.
وی با بیان اینکه افق طرحهای هادی ۱۰ ساله تعریف میشود، گفت: علیرغم اینکه تا قبل از اجرای طرح تحول روستایی خراسان رضوی بازنگری طرح هادی ۱۸ روستا در شهرستان بردسکن انجام شده بود اما در طرح فوق، بازنگری طرح هادی ۳۸ روستا از شهریور پارسال آغاز شده و تاکنون مطالعات تهیه طرح هادی ۱۸ روستا از ۳۸ روستا به اتمام رسیده و باقی نیز تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید.
احمدیفر با اشاره به اینکه اجرای طرح هادی باعث ساماندهی و تغییر مبلمان معابر روستاها شده است و مورد توجه دولت و بنیاد مسکن و یکی از درخواستهای روستائیان است، افزود: تاکنون عملیات اجرائی طرح هادی ۲۴ روستا به اتمام رسیده است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن شاخص اجرای طرح هادی با احتساب روستاهای نیمهتمام را ۴۴ درصد اعلام کرد و گفت: امسال با اعتبار ۷۵ میلیارد ریال عملیات اجرائی ۷ روستا در دست اقدام است که طرح هادی ۲ روستا امسال به بهرهبرداری میرسد.
صدور ۶۷۵۰ جلد سند در سطح ۴۹ روستا
وی خاطرنشان کرد: طی ۵ ماهه گذشته با دریافت ۷۶۰ قیر رایگان ۹۴۰۰۰ مترمربع از معابر داخل روستاهای شهرستان در حال اجرای آسفالت است.
احمدیفر طرح سنددار کردن اماکن روستایی را یکی دیگر از خدمات ماندگار نظام مقدس جمهوری اسلامی برشمرد که توسط بنیاد مسکن و با همکاری ادارات ثبت اسناد و املاک در روستاها در حال اجرا است.
وی در همین خصوص اذعان کرد: در قالب مواد ۱۴۰ و ۱۳۳ قانونهای سوم و چهارم توسعه و همچنین الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن تعداد ۶۷۵۰ جلد سند در سطح ۴۹ روستا صادر شده است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن گفت: با هدف استفاده از اراضی و مکانهای مناسب برای ساخت و ساز روستائیان و جلوگیری از تخریب اراضی مزروعی در روستاها و همچنین تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن جوانان فاقد زمین روستا، بنیاد مسکن اقدام به تملک اراضی دولتی در محدوده روستاها مینماید که تاکنون ۲۹۸ هکتار زمین در ۲۷ روستا تملک و در این زمینه ۹۰۴ قطعه زمین به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است.
وی همچنین از طرح ویژه بهسازی و مقاوم مسکن روستایی به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای بنیاد مسکن نام برد و افزود این نهاد از سال ۱۳۸۴ با استفاده از تجربیات ارزشمند چندین ساله در بازسازی مناطق آسیب دیده از سوانح طبیعی و با ارائه برنامههای مختلف برای شناسایی اولویتها و نیازمندیهای مسکن روستایی در راستای مقاومسازی و بهسازی بافت فرسوده قدم برداشته است.
شاخص برخورداری از مسکن مقاوم روستایی پایینتر از میانگین استان
احمدیفر با بیان اینکه تاکنون در شهرستان بردسکن ۳۰۰۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات مسکن روستایی مقاومسازی شده است، شاخص برخورداری از مسکن مقاوم روستایی را ۲۷ درصد اعلام کرد و گفت: شاخص برخورداری از مسکن مقاوم روستایی در این شهرستان از میانگین استان پایینتر است .
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۸۴ تاکنون تعداد ۳۴۴۳ فقره تسهیلات ارزان قیمت با سود ۵ درصد به متقاضیان پرداخت شده که تاکنون ۲۴۹۲ واحد به مرحله پایانکار رسیده است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن همچنین گفت: امسال نیز تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریالی به تعداد ۴۴۸ فقره با اعتبار نزدیک به ۹۰ میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی و در دست اقدام است.
ثبتنام ۷۰۰۰ نفر برای مسکن
احمدیفر در ادامه به وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان اشاره کرد و افزود: تاکنون برای طرح نهضت ملی مسکن در سطح شهرهای بردسکن، انابد و شهرآباد حدود ۷۰۰۰ نفر ثبتنام داشتهاند که از این تعداد تاکنون ۳۲۲۰ تأیید نهائی شده است.
وی یادآور شد؛ در شهر بردسکن برای ۱۳۵ متقاضی تأمین زمین انجام و عملیات اجرائی شروع شده و تأمین زمین برای ۲۸۸۰ متقاضی دیگر توسط اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در دست اقدام است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن از تحویل زمین به ۱۸۵ متقاضی از ۱۹۶ متقاضی تأیید نهائی شده در شهر انابد خبر داد و گفت: در شهر شهرآباد نیز توافق با مالک انجام شده و پس از تهیه نقشه تفکیکی و تأیید در کمیتههای مربوطه به متقاضیان تأیید نهائی شده واگذار خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یکی از نخستین یادگارهای ارزشمند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ با فرمان تاریخی امام راحل مبنی بر افتتاح حساب ۱۰۰ در تمامی شعب بانک ملی پایهگذاری و با هدف تأمین مسکن اقشار محروم جامعه بهویژه روستائیان شروع به کار نمود.
شهرستان بردسکن ۷۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۳۸ هزار تن آنان در نواحی روستایی سکونت دارند. مرکز این شهرستان در ۲۷۳ کیلومتری مشهد واقع است.
انتهای پیام
نظرات