• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402060100183
  • خبرنگار : 30057

تمدید ارسال ایده‌های تولید ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین

تمدید ارسال ایده‌های تولید ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین

زمان ارسال طرح‌های فناورانه به چالش "طراحی و تولید زیرساخت‌ها و ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین" تمدید شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد نانو، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو بر اساس بررسی‌هایی که انجام داده است فراخوانی در حوزه آزمون‌های تشخیص بر بالین را منتشر کرد و از صاحبان ایده، محققان، فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کشور دعوت کرد تا طرح‌های خود را ارسال کند. زمان ثبت‌نام برای چالش طراحی و تولید زیرساخت‌ها و ابزارهای آزمون‌های تشخیص بر بالین تا ۱۰ شهریور ماه تمدید شد.

درگذشته انجام تست‌های آزمایشگاهی صرفاً در آزمایشگاه‌های تشخیصی و با صرف وقت توسط افراد متخصص انجام می‌شد و این امر تشخیص سریع توسط پزشک و شروع درمان را تحت تأثیر قرار می‌داد. در دو دهه‌ گذشته به لطف پیشرفت‌های فناوری تلاش‌های صورت گرفته برای راحت‌تر و سریع‌تر کردن آزمایش‌ها به ثمر نشسته است و موجب معرفی نوعی‌ از تست‌های تشخیصی شده است که بدون نیاز به تجهیزات گران‌قیمت آزمایشگاهی و کاربر متخصص، سریع و آسان در کنار بالین بیمار قابل انجام هستند.

این نوع تست‌ها که تست‌های تشخیص بر ‌بالین یا POCT نامیده می‌شوند؛ در دنیا نوین هستند و تا کنون اغلب انواع ابتدایی آن، مانند دستگاه اندازه‌گیری قند خون به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. بااین‌حال شرکت‌های بسیاری در دو دهه گذشته درحال‌توسعه و ارائه محصولات نوین در این حوزه هستند. در این میان پاندمی کووید-۱۹ نیز موجب شد اهمیت و قابلیت‌های این سیستم‌ها بیش‌ازپیش موردتوجه قرار بگیرد و شرکت‌های بسیاری در تولید و توسعه‌ی این محصولات سرمایه‌گذاری کنند.

در ایران، با وجود ساخت کیت‌های متنوع از نوع تجهیزات پزشکی تشخیصی (IVD)، فناوری ساخت محصولات تشخیص بر بالین به‌قدر کافی توسعه‌نیافته است و تا به امروز، تنها دستگاه اندازه‌گیری قند خون و تست‌های تشخیص سریع برای تعداد محدودی نشانگر هدف در ایران ساخته و تجاری‌سازی شده‌ است. ورود به‌موقع به بازار این محصولات و جبران فاصله به وجود آمده، مستلزم آگاهی از روند توسعه ‌فناوری‌ها و محصولات این حوزه در دنیا و نیازمند سیاست‌گذاری برای توسعه محصولات تشخیص بر بالین در کشور است.

طرح‌های باید در محورهای زیر باشد:

فناوری‌های تکثیر نوکلئیک اسیدی به‌ویژه تکثیر به روش‌های هم‌دما
زیست‌حسگرهای الکتروشیمیایی و سنجش‌های آنزیمی به‌ویژه بر بستر کاغذ و ابزارهای میکروسیالاتی
آشکارسازی بر اساس روش‌های فلورسنس و کمی لومینسنس به‌ویژه برای سنجش‌های ایمنی با حساسیت بالا
پلتفرم‌های میکروسیالاتی سانتریفیوژی و جریان آرام تحت‌فشار
پلتفرم‌های مبتنی بر کاغذ به‌ویژه از نوع سنجش‌های ایمنی کروماتوگرافیکی
تصویربرداری و پردازش تصویر با هدف رنگ سنجی و شناسایی و شمارش سلولی

فناوران لازم است تا به طور شفاف و روشن راهکار طرح پیشنهادی خود را ارائه دهند ضمن آنکه روش‌های ارائه شده برای شناسایی نشانگر هدف مبتنی بر اصول علمی و فنی و قابل‌اثبات با کمک نمونه‌های مشابه تجاری، مقالات علمی معتبر و پتنت‌های گرنت شده باشد. همچنین ارزیابی هزینه و زمان اجرای طرح نیز مبتنی بر داده‌های معتبر باشد.

طرح‌های برگزیده مشمول حمایت مالی بلاعوض برنامه میکروی ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو تا سقف ۵ میلیارد ریال و بهره‌مندی از حمایت مالی بلاعوض تحقیق و توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی (تا سقف ۵ میلیارد ریال) در صورت احراز شرایط لازم می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha