سردار مهدی حاجیان در نشست با مدیرکل بهزیستی استان، فراوانی و وجود آسیبهای اجتماعی را یکی از دلایل توسعه نیافتگی شهرها و جوامع عنوان و اظهار کرد: متاسفانه باید گفت کرمانشاه در این خصوص وضعیت مطلوبی ندارد و نبض این شهر در آسیبهای اجتماعی تند میزند.
حاجیان یکی از مهترین معضلات اجتماعی استان را فراوانی معتادان متجاهر و خرده فروشان مواد مخدر عنوان و اظهار کرد: هماکنون بیش از ۳۵۰۰ معتاد متجاهر در کرمانشاه داریم، افرادی که پایشان به روستاها نیز باز شده و همین عامل نگرانی ها را افزایش داده است.
وی تصریح کرد: طبق ارزیابیهای صورت گرفته بیش از ۹۰ درصد معتادان متجاهر استان کمتر از ۴۰ سال سن دارند، افرادی که میتوانستند نیروی انسانی کارآمدی برای شهر و دیار خود باشند و باعث توسعه و رونق اقتصادی این دیار شوند، اما متاسفانه اعتیاد مسیر زندگیشان را تغییر داد.
وجود معتادان متجاهر باعث القاء حس ناامنی میشود
رئیس پلیس استان کرمانشاه یادآور شد: حضور معتادان متجاهر در سطح شهرها و روستاها باعث القای حس ناامنی در میان مردم است، چون امروز همه میدانند این افراد به خاطر اینکه سرپناه و درآمدی ندارند و باید مواد مصرفی خود را تامین کنند، ممکن است دست به سرقت بزنند.
حاجیان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد جرائم رخ داده استان کرمانشاه مربوط به سرقتهای خرد است، گفت: متاسفانه بخش عمده ای از این سرقتها توسط معتادان متجاهر و افراد بیسرپناه رها شده در سطح شهرها و روستاها انجام میگیرد.
وی وجود خرده فروشان مواد مخدر را یکی دیگر از آسیب های اجتماعی کرمانشاه دانست و گفت: وجود این افراد باعث شده مواد به راحتی در دسترس افراد مختلف قرار گیرد، مجرمانی که تنها به منافع شخصی خود میاندیشند و جرم و گناهشان کمتر از قاچاقچیان نیست.
حاجیان تصریح کرد: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد عدم بازدارندگی مناسب قوانین کیفری برای مقابله با توزیع کنندگان، خرده فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر است که به آنها این جسارت را داده که پس از محاکمه دوباره به این چرخه بازگردند.
وی یادآور شد: تقنین مقررات پیشگیرانه در حوزه آسیبهای اجتماعی در کنار تجدیدنظر در صدور برخی احکام صادره موضوعاتی است که میتواند به بهبود وضعیت و تشدید برخورد با قاچاقچیان و خرده فروشان مواد مخدر کمک کند، هرچند نباید از حمایت همیشگی دستگاه قضائی از اقدامات پلیس و اهتمام آنها در برخورد و مقابله با این دسته از مجرمان به سادگی گذشت که جای قدردانی دارد.
آمادگی پلیس برای جمعآوری همه معتادان متجاهر در کمتر از ۴۸ ساعت
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در عین حال از آمادگی پلیس برای انجام تمامی وظایف محوله در راستای مقابله با آسیب های اجتماعی خبر داد و گفت: در حوزه معتادان متجاهر این آمادگی وجود دارد که در کمتر از ۴۸ ساعت همه این افراد را از سطح شهرها و روستاها جمعآوری کنیم، ولی متاسفانه مشکل کار اینجاست که محلی که ظرفیت نگهداری بیش از ۳۵۰۰ معتاد متجاهر را داشته باشد، نداریم که مسئولان امر باید فکری به حال این معضل کنند.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اعلام اینکه نبض کرمانشاه در آسیبهای اجتماعی تند میزند، خواستار پای کار آمدن متولیان امر و دستگاههای مسئول در حوزه ساماندهی آسیبهای اجتماعی شد و گفت: برای این کار نباید لحظهای درنگ کنیم، چرا که وقت تنگ است و معضلات و آسیبها شتابان پیش میروند.
حاجیان در پایان با قدردانی از اهتمام مدیرکل بهزیستی استان برای رفع آسیبهای اجتماعی و انجام اقداماتی برای بازاجتماعی شدن معتادان متجاهر، گفت: پلیس آماده هرگونه تعامل و همکاری با این اداره کل و دیگر دستگاه های مسئول است.
نگرانی از وجود تعداد بالای معتادان متجاهر در کرمانشاه
بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز در این دیدار وجود تعداد زیاد معتادان متجاهر در استان و خصوصا شهر کرمانشاه را نگرانکننده دانست و گفت: در این خصوص جزو چهار استان اول کشور هستیم.
شهبازی با بیان اینکه ۲۰ دستگاه در موضوع اعتیاد وظایفی را برعهده دارند، گفت: اگر همه آنها پای کار بیایند و وظایفی که برایشان در قانون تعریف شده را اجرایی کنند، خیلی راحت تر می توان بر این معضل غلبه کرد.
وی گفت: نگهداری معتادان متجاهر در حالی به بهزیستی سپرده شده که جز آن ۵۱ ماموریت و وظیفه دیگر هم در قانون برای ما تعریف شده و باید اهتمام لازم برای انجام آنها را هم داشته باشیم.
شهبازی در خصوص نگهداری معتادان متجاهر نیز گفت: از مجموع افرادی که تاکنون در کمپها بستری شدهاند حدود ۹۰ درصدشان پس از ترک موقت دوباره به چرخه مصرف مواد بازگشته اند و عملا ناموفق بودهاند.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت نگهداری حدود ۱۵۰۰ معتاد متجاهر در استان فراهم شده، گفت: ظرفیت اردوگاه چشمه سفید شهرداری و اردوگاه های جدیدی که در کرمانشاه و اسلام آبادغرب راه اندازی شده هم در این آمار لحاظ شده است.
وی متولی ساخت مرکز نگهداری معتادان متجاهر را مرکز شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اعلام و اظهار کرد: امیدوارم این مرکز با کمک و همکاری دیگر دستگاه های متولی هرچه سریعتر محل مناسبی را جانمایی کند تا بتوانیم با کمک پلیس هرچه سریعتر همه معتادان متجاهر را جمع آوری و کارهای مربوط به ترک اعتیاد و بازاجتماعی شدن آنها را انجام دهیم.
روزانه ۴۲ میلیون تومان هزینه نگهداری معتادان متجاهر است
شهبازی با بیان اینکه سال گذشته به ازای نگهداری هر معتاد متجاهر روزانه ۴۲ هزار تومان هزینه کردیم، افزود: با توجه به نگهداری حدود هزار معتاد متجاهر روزانه ۴۲ میلیون تومان و ماهانه ۱.۲ میلیارد تومان برای این کار هزینه شده است.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه همچنین از نبود طرح و برنامه برای رفع معضل اعتیاد در استان گلایه کرد و گفت: متاسفانه هیچ راهبرد و نقشه خاصی برای این معضل که روز به روز در حال گسترش است، نداریم.
وی افزود: طبق برآوردها و تحقیقاتی که انجام دادهایم و با توجه به رواج مصرف سیگار و قلیان که زمینه ساز ورود به اعتیاد است، اگر اقدام پیشگیرانهای انجام ندهیم تا سال ۱۴۰۴ تعداد معتادان متجاهر کرمانشاه تا سه برابر جمعیت فعلی نیز میرسد.
شهبازی در پایان از فراهم کردن فرصت شغلی برای معتادان متجاهر در حال بهبود در کمپ های ترک اعتیاد توسط بهزیستی خبر داد و گفت: امیدوارم با تداوم همکاریهای اثربخش پلیس به فرماندهی سردار حاجیان و مسئولیت پذیری دیگر دستگاه های مسئول هرچه سریعتر شاهد ریشهکنی این معضل باشیم.
انتهای پیام
نظرات