• دوشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402053019635
  • خبرنگار : 71021

رونمایی از ترجمه فرانسوی سفرنامه «برادران امیدوار»

رونمایی از ترجمه فرانسوی سفرنامه «برادران امیدوار»

ترجمه فرانسوی «سفرنامه برادران امیدوار» درحالی‌که حدود یک سال از درگذشت عبدالله امیدوار می‌گذرد، رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام روابط عمومی مجموعه تاریخی ـ فرهنگی سعدآباد، رونمایی از ترجمه فرانسوی این کتاب سفرنامه با حضور ژان لویی اوزوات(Jean-louis Ozsvath) ، مترجم کتاب و عیسی امیدوار برگزار شد.  

عیسی امیدوار در این مراسم به بیان دلایل و نحوه سفر ۱۰ ساله خود به دور دنیا پرداخت و در ادامه مترجم فرانسوی سفرنامه برادران امیدوار با اشاره و تاکید بر شعار جهانی این دو برادر با عنوان «همه متفاوت، همه خویشاوند» که با هدف گسترش صلح و دوستی میان تمام ملت‌ها و فرهنگ‌هاست، نحوه آشنایی و علاقه خود به سفر این دو برادر و سفرنامه ایشان را روایت کرد.

 مترجم فرانسوی سفرنامه برادران امیدوار گفت: در یکی از سفرهای خود به ایران و بازدید از موزه برادران امیدوار با سفر اولین جهانگردان ایرانی آشنا شدم که بسیار مورد توجهم قرار گرفت. در نتیجه پس از بازگشت به فرانسه تصمیم گرفتم کتاب سفرنامه این دو برادر را به زبان فرانسوی ترجمه کنم.  

انگیزه این مترجم با بازگشت به ایران و ملاقات با عیسی امیدوار و همچنین سفر به شیلی و ملاقات با عبدالله امیدوار بیش از پیش شده و در نهایت در سال ۲۰۲۱ میلادی با همکاری مشترک دو ناشر فرانسوی و بلژیکی ترجمه فرانسوی این کتاب منتشر می‌شود.

او اظهار کرد: هم‌اکنون در ایران و فرانسه جلسات سفرنامه‌خوانی این کتاب در کتابخانه‌ها و نشست‌های تخصصی سفر و گردشگری مورد بحث و بررسی است.  

سیدحسین علوی ـ مدیر مجموعه تاریخی سعدآباد ـ نیز در این مراسم بیان کرد: باعث افتخار است در کنار بزرگ‌مرد سفر هستم و موزه برادران امیدوار که اولین و تنها موزه گردشگری ایران است،  می‌تواند پایه و اساسی برای توسعه گردشگری کشور باشد و سفرنامه برادران امیدوار بخشی از هویت مستند صلح دوستی و اشاعه فرهنگ ملی و بین المللی در حمایت از توسعه گردشگری کشور به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، عیسی و عبدالله امیدوار از پیشگامان جهانگردی معاصر در ایران هستند که به سرزمین‌های ناشناخته در قاره آمریکا، آفریقا و قطب جنوب و شمال قدم گذاشتند. سفر کم‌نظیر این دو برادر ماجراجو از سال ۱۳۳۳ خورشیدی آغاز شد. آن‌ها نخست یک سفر هفت ساله با موتورسیکلت «ماچلس» انگلیسی به قدرت cc ۵۰۰ که روی گلگیر چرخ جلوی آن شعار «همه متفاوت، همه خویشاوند» نوشته شده بود، داشتند و بعد هم یک سفر سه ساله را با اتومبیل سیتروئن دو سیلندر که هنگام بازگشت از سفر اول، شرکت سیتروئن فرانسه آن را هدیه داد، انجام دادند.

عبدالله امیدوار در پایان این ماجراجویی کاوشگرایانۀ ۱۰ ساله در قاره‌ سیاه، جنوبگان (قطب جنوب)، آسیا، قطب شمال، اروپا، آمریکا و استرالیا، در کشور شیلی ساکن شد و به حرفه سینما پرداخت، از او به عنوان یکی از نمادهای سینمای شیلی یاد می‌شد. عبدالله امیدوار بامداد ۲۴ تیرماه ۱۴۰۱ در سن ۸۹ سالگی در کشور شیلی درگذشت. عیسی امیدوار پس از پایان آن سفرها به ایران برگشت و همین‌جا ماندگار شد. او گاهی در موزه برادران امیدوار در کاخ سعدآباد با گردشگران و دوستداران سفر دیدارهایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha