فرهاد فرهودی، دوشنبه، ۳۰مردادماه، در نشست خبری با بیان اینکه برای احداث این مدارس ۳۵۵ میلیارد تومان هزینه شده، گفت: از این میزان هزینه، ۱۰۵ میلیارد تومان توسط خیرین و ۲۵۰ میلیارد تومان توسط اعتبارات دولتی تامین شده تا با احداث این مدارس دانش آموزان از فضای سالم و ایمن آموزشی برخوردار باشند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در نوسازی مدارس اعتقاد داریم مدارس دولتی همانند دانشگاههای دولتی توانمند باشند؛ در آموزش عالی، بهترین دانشگاهها با بهترین امکانات، دانشگاههای دولتی هستند و تمام سیاست کوتاه مدت وزارت آموزش و پرورش توانمند سازی مدارس دولتی است.
وی به طرح شهید پناهی، وزرات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در این طرح حذف و ساماندهی مدارس کانکسی و سنگی مستقل بالای ۱۰ نفر به تمام مدارس استانها ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه ۳۱۹ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۶ مدرسه، کانکسی مستقل و با ظرفیت بالای ۱۰ نفر است، افزود: سیاست وزارت آموزش و پرورش در فاز نخست برچیدن مدارس کانکسی است و طرح شهید پناهی یک طرح چهار ساله است که در سال اول توانستهایم به تمام اهداف این طرح دسترسی پیدا کنیم.
وی افزود: ۹۱ مدرسه سنگی در استان وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آنها به استحکام سازی نیاز دارد.
فرهودی ادامه داد: طی یکسال اخیر سرویس بهداشتیهای ۱۱۶ مدرسه استان بازسازی شده و سرانهی بهداشتی آموزشی استان بهبود پیدا کرده امید است با این اقدامات به میانگین بالای کشوری برسیم.
وی با اشاره به اینکه طی یکسال اخیر در ۳۳۵ مدرسه، ۲۱۰هزار متر مربع تعمیرات ایزوگام صورت گرفته، گفت: برای محوطه ۱۳۲ مدرسه نیز ۲۵۰هزار متر مربع آسفالت ریزی انجام شده تا دانشآموزان در فضای شاداب تحصیل کنند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی ادامه داد: برخی روستاها جمعیت گریز هستند و و وجود مدارس کانکسی با جمعیت پایین در این روستاها به نفع منافع اقتصادی ملی نیست.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش نهاد بزرگی است و وزرات آموزش و پرورش در هیچ مملکتی حتی در کشورهای پیشرفته به تنهایی نمیتواند مشکلات را برطرف کند، گفت: تمام دستگاههای دولتی و فرهنگی باید یار و یاور وزرات و آموزش و پرورش باشند.
وی با بیان اینکه توجه به هنرستانها از دیدگاه اداره نوسازی مدارس بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: این مدارس نیروهای فنی آماده به کار را تحویل جامعه داده و برای حل مشکل اشتغال کمک شایانی میکنند.
وی افزود: حدود ۳۵میلیارد تومان برای تجهیز هنرستانهای فنی و حرفهای استان تخصیص پیدا کردهاست.
وی از کمبود ۱۴مدرسه در شهر جدید سهند خبر داد و گفت: شهر جدید سهند یک شهر جمعیت پذیری است و اداره نوسازی استان با وجود تمام چالشها طی تفاهم نامهای با استانداری آذربایجانشرقی انعقاد بر این شد که چهار مدرسهی ۴۸ کلاسه طی سه سال آینده در شهر جدید سهند تأسیس شود.
فرهودی با بیان اینکه در دور اول سفر ریاست جمهوری ۴۵۰میلیار تومان برای تکمیل پروژههای نیمه تمام خیرین تخصیص پیدا کرده بود، بیان کرد: از این مقدار ۱۰۰میلیارد تومان اداره نوسازی استان با مشارکت خیرین جذب کرده، ۵۰میلیارد تومان از اعتبارات استانی تخصیص پیدا کرده و ما بقی آن نیز اعتبارات ملی بود که جذب شده و برای تکمیل پروژهها هزینه شد.
وی افزود: در مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری ۳۰میلیارد تومان برای بازسازی سرویسهای بهداشتی استان اختصاص پیدا کرده بود که با توجه به مشکلات سرانه بهداشتی استان این اعتبار به ۵۰میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وی اذعان کرد: در دور دوم سفر ریاست جمهوری نیز ۱۶۰۰میلیارد تومان برای بازسازی و احداث فضای آموزشی استان مصوب شده که با تخصیص این اعتبارات انقلاب بزرگی در آموزش استان و رفع محرومیت مناطق اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: بزرگترین کاروان تجهیزات آموزشی توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی به ارزش ۵۰ میلیارد تومان تهیه شده بود که با ۱۵۶ کامیون به مناسبت فرارسیدن هفته دولت به مدارس دولتی محروم و کم برخوردار استان ارسال شد.
وی تصریح کرد: اقلام موجود در این کاروان با سیاست معلم محور و دانش آموز محور تهیه شده بود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی با بیان اینکه از هشت هزار و ۵۰۰ مدرسه استان ۲۰ درصد آن غیرمستحکم است، گفت: مابقی این مدارس دارای استحکام کافی برای ارائه خدمات آموزشی هستند.
وی ادامه داد: سیستم گرمایشی۱۷۰ کلاس درس استان غیر استاندارد است و اگر زیرساختهای لازم مانند سوخت تامین شود برای استاندار سازی ما بقی نیز پای کار هستیم.
فرهودی به مرمت و بازسازی دبیرستان ماندگار فردوسی تبریز نیز اشاره کرد و افزود: این مدرسه جزو یکی از آثار ملی ایران است به همین دلیل بودجهای برای مرمت و بازسازی این مدرسه در نظر گرفته شده تا با حفظ هویت بازسازی و تعمیر شود.
وی تصریح کرد: اگر شهرداری سه درصد عوارض خود را به فضای آموزشی استان اختصاص دهد و در اخذ پروانه ساخت و ساز مدارس کمک حال خیرین باشد شاهد پیشرفت چشمگیری خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات