• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402052918443
  • خبرنگار : 30165

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مطرح کرد

رتبه اول کشوری و ۵۴ جهانی دانشگاه در بین دانشگاه‌های کوچک/حوزه توانبخشی متولی مشخصی ندارد

رتبه اول کشوری و ۵۴ جهانی دانشگاه در بین دانشگاه‌های کوچک/حوزه توانبخشی متولی مشخصی ندارد

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: این دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز رتبه اول دانشگاه‌های کوچک کشور و رتبه ۵۴ جهان را کسب کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید علی حسینی امروز در نشست خبری معرفی دستاوردها و رونمایی از محصولات دانش‌بنیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی یک دانشگاه ماموریت‌گرا است که با اولویت ماموریت و مرجعیت سلامت اجتماعی،  سلامت روان و علوم توانبخشی فعالیت می‌کند. این دانشگاه از جمله دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت است که به لحاظ تعداد دانشجو و اساتید، در زمره دانشگاه‌های متوسط و کوچک از نظر جمعیتی قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: دانشگاه‌های زیر ۵ هزار دانشجو کوچک محسوب می‌شوند. با توجه به اینکه دانشگاه‌های کوچک معمولاً در حوزه‌های خاص فعالیت می‌کنند، این دانشگاه‌ها می‌توانند در برخی حوزه‌ها برتر باشند. به همین دلیل بسیاری از افراد به سراغ دانشگاه‌هایی می‌روند که در ماموریت‌هایی برتر هستند. 

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به رتبه‌بندی تایمز، گفت: یکی از رتبه‌بندی‌های مهم، رتبه‌بندی تایمز است که هر ساله منتشر می‌شود. این رتبه‌بندی در ۱۳ شاخص عملکردی و در ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات علمی فناوری و صنعت و وجهه بین‌المللی بوده است. 

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۳ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی رتبه اول دانشگاه‌های کوچک کشور را کسب کرده است، خاطر نشان کرد: همچنین در دنیا نیز رتبه ۵۴ به نام دانشگاه ثبت شده است.

وی خاطر نشان کرد: در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در یک سال گذشته به ازای هر عضو هیئت علمی در دانشگاه ۳.۵ مقاله تحقیقاتی در دانشگاه منتشر شده است. این موارد مورد استناد بین‌المللی قرار می‌گیرد و امیدواریم این مسائل مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا این مسیر را با دقت و سرعت به پیش بریم.

حسینی با بیان اینکه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، موفق‌ترین دانشکده و پژوهشکده در حوزه سلامت اجتماعی را دارد، گفت: سلامت اجتماعی ابعاد مختلفی دارد و در کشور روز به روز نیاز به ابعاد مختلف سلامت اجتماعی بیشتر می‌شود و تنها دانشگاهی که رشته‌های تخصصی در حوزه سلامت اجتماعی دارد، این دانشگاه است. 

وی با اشاره به تأسیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی پس از جنگ تحمیلی و اساس نیاز کشور، گفت: کشور ما از نظر سوانح و حوادث طبیعی از زلزله و سیل گرفته تا حوادث جاده‌ای که بحران کشور است، ویژگی‌های خاصی دارد. همچنین جنگ تحمیلی عواقب روانی و جسمی به همراه داشته است، به همین دلیل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با ماموریت‌های ویژه شکل گرفته است.

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با بیان اینکه توسعه کمی آموزش و پژوهش هر سال در دستور کار این دانشگاه قرار دارد، گفت: در دو سال گذشته دپارتمان‌های آموزشی شکل گرفته‌اند و  برخی در حال راه‌اندازی هستند. از جمله آنها می‌توان به رشته کارشناسی ارشد مددکاری کودکان که برای اولین‌بار راه‌اندازی شده و دکتری تخصصی روانشناسی بالینی کودکان و نوجوانان، دپارتمان HSE و مدیریت سوانح حوادث و بلایا اشاره کرد. 

حسینی با تاکید بر اینکه مسائل توانبخشی مبتلابه جامعه است، گفت: نیاز به ارائه خدمات توانبخشی روزبه‌روز درکشور بیشتر می‌شود. جامعه در مسیر سالمندی است و سالانه صدها نفر دچار حوادث جاده‌ای موقت، طولانی‌مدت و مادام العمر می‌شوند. به همین دلیل نظام‌ سلامت باید به ارائه خدمات در قالب بیمه شکل دهد و توجه به این حوزه از سوی بیمه سلامت و نظام سلامت ضروری است.

وی اظهار کرد: افرادی که نیازمند توانبخشی هستند، باید به مدت طولانی تحت درمان قرار گیرند و هزینه‌های این درمان می‌تواند سنگین باشد و باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند. اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه از اعضای بوردهای تخصصی برجسته وزارت بهداشت می‌توانند در حوزه مشاوره و سیاست‌گذاری در این حوزه کمک کنند.

رییس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به بیمارستان رفیده که تنها بیمارستان تخصصی در حوزه توانبخشی است، گفت: ما یک بیمارستان تخصصی در حوزه توانبخشی راه‌اندازی کردیم که البته یک بیمارستان با ۸۰ تخت توانبخشی برای کشوری به بزرگی ایران بسیار محدود و اندک است. ما یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی را نیز در دستور کار داریم که در حال حاضر حدود ۴۰ درصد پیش رفته است. 

وی ادامه داد: بیمار ضایعه نخاعی برای مدت سه ماه پذیرش می‌شود، به همین دلیل لیست انتظار بیمارستان بسیار طولانی است و نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد. 

حسینی با انتقاد از این‌که حوزه توانبخشی متولی مشخص و قابل اتکایی ندارد، گفت: به همین دلیل در ارائه خدمات توانبخشی پراکندگی وجود دارد. از سازمان بهزیستی، هلال احمر، وزارت بهداشت و حتی شهرداری خدمات توانبخشی ارائه می‌کنند. در این دانشگاه در قالب طرح‌های تحقیقاتی در این زمینه کار انجام شده است و عنوان کرده‌ایم که می‌توانیم شواهد برگرفته از شرایط کشور را به صورت بسته سیاستی ارائه داده‌ایم.

وی با اشاره به همکاری اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه با پژوهشگران خارجی، گفت: اعضای هیئت‌علمی ما در مجامع بین‌المللی صاحب‌نظر هستند و افرادی دغدغه‌مند هستند. ما می‌توانیم مشاور خوبی در این حوزه باشیم و حاکمیت باید به این نتیجه برسد که تولیت توانبخشی در کشور را مشخص کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha