به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا خانکه در نشست خبری معرفی دستاوردها و رونمایی از محصولات دانشبنیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: در دنیا دانشگاههای کوچک به دلیل اینکه ماموریتگرا هستند، بیشتر مورد توجه قرار دارند.
وی با بیان اینکه در شاخص طرحهای اثرگذار سال گذشته رتبه اول کشور را کسب کردیم، گفت: فعالیتهای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تنها به چاپ مقاله منتهی نمیشود و در سیاستها، سلامت و رفاه مردم تاثیرگذار است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه موضوع سلامت اجتماعی کمتر مورد اقبال قرار گرفته است، اظهار کرد: بیش از ۷۵ درصد از مسائل مرتبط با سلامت اجتماعی مثل فقر، دسترسی به خدمات سلامت و ... مرتبط با خارج از نظام سلامت است.
وی با اشاره به سه ماموریت اصلی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: اولین ماموریت آموزش نیروی متخصص است که ما اولین دانشگاهی هستیم که در ۳۱ سال گذشته نیروی متخصص در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی تربیت کردیم.
وی ادامه داد: ماموریت بعدی تولید شواهد علمی است. این شواهد علمی میتواند پایهای برای مسائل آموزشی باشد و هم میتواند پایهای برای فناوری و خلق ثروت باشد. مطالعات این دانشگاه صرفاً برای انتشار مقاله نیست و برای زندگی بهتر مردم است.
خانکه با اشاره به آمار افراد نیازمند خدمات توانبخشی، گفت: در کشور ما ۱۷ درصد معلول زندگی میکنند، ۲۴ درصد افراد نیاز به تجهیزات توانبخشی دارند و ۳۳ درصد از مردم مراجعهکننده خدمات توانبخشی داریم و بیش از ۱۰ درصد افراد جامعه سالمند هستند که این آمار در حال تزاید است. بنابراین این دانشگاه برای آینده کشور هدفگذاری کرده است و به سمت مشکلات آینده حرکت میکند.
وی با بیان اینکه در کشور به گروههای اقلیتی کمتر توجه شده است، گفت: معلولان و سالمندان در سطح کشور، در سطح شهر و گاهی در سطح منازل خودشان نیز امکان زندگی مستقل ندارند. در صورتی که ما باید شرایطی فراهم کنیم که این افراد بتوانند از منابعی همانند دیگر افراد استفاده کنند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات این دانشگاه طراحی استانداردهای زندگی سالمندان و معلولان و ارزیابی تجهیزات توانبخشی در سطح کشور است و به نوعی نهضت توانبخشی سالمندان و معلولان در این کشور در حال تبدیل شدن به خلاصه سیاستی است. این خلاصه سیاستی باید مرجع تصمیمگیری برای سیاستگذاران و مدیران ارشد باشد.
خانکه با بیان اینکه در حال حاضر متاسفانه مسئولین ارشد به گروههای اقلیتی کمتر توجه دارند، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز ردپایی از توجه به سالمندان نمیبینیم. جامعهای که در بیست سال آینده یک سوم جمعیت سالمند خواهد داشت، نمیتواند سالمندان را فراموش کند. جامعهای که دارای ۱۰ درصد جمعیت معلول است، نمیتواند معلولین را نبیند. جامعهای که هر ساله ۴۰ درصد معلول دائم تنها به دلیل حوادث ترافیکی به معلولان آن اضافه میشود، نمیتواند به این افراد بیتوجه باشد.
وی خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر ۸ مجله داریم که از بین آنها ۴ مجله در نمایهنامههای پابمد، وب آو ساینس و اسکوپوس نمایه میشوند. همچنین دو مجله ما ایمپکت فکتور دارند. این قابل توجه است که یک دانشگاه کوچک با حدود ۲۰۰ عضو هیئتعلمی و ۲ هزار دانشجو دارای ۸ مجله است که ۴ مجله آن دارای نمایه بینالمللی هستند و پژوهشگران از کشورهای دیگر مقالات خود را برای انتشار به مجلات ما ارسال میکنند. این افتخاری برای کشور است.
به گزارش ایسنا، در این نشست از محصولات سه شرکت دانشبنیان این دانشگاه رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات