به گزارش ایسنا، کمالالدین خداداده -رییس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور- امروز یکشنبه (٢٩مردادماه) در نشست خبری روز جهانی مساجد که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد:میتوان فضای تکمیلی نوجوانان و دانشآموزان را در ساعات بعدازظهر در مساجد رقم زد، در واقع برقراری ارتباط بین مدارس و مساجد با این شکل میتواند کار تربیتی خوبی را فراهم کند.
وی با اشاره به تفاهم بین کانون و آموزش و پرورش اظهار کرد: در تلاش هستیم با همکاری آموزش و پرورش مساجد کشور را فعال کنیم از این رو در دو سامانه اوقات فراغت بچههای مسجد و «نورینو» یک برنامه برای حضور فعال دانشآموزان در مساجد فراهم کردیم.
رییس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از برگزاری همایش ائمه جماعات استان تهران در مسجد جمکران به مناسبت روز جهانی مسجد خبر داد و افزود: علاوه بر این همایش؛ اجلاسیه مساجد جهان اسلام هم فردا دوشنبه (٣٠مردادماه) با حضور نمایندگان ١۵کشور در نوبت عصر در مسجد جمکران برگزار خواهد شد، البته این اجلاسیه با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی و کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور رقم خواهد خورد. اعضای اصلی و هیات موسسه این اجلاسیه نیز فردا مشخص میشود.
خداداده درباره چالش امروز مساجد ابراز کرد: امروز نمیتوان مسجد را با مدل دهههای قبل مدیریت کرد و چالش اصلی مساجد به روز شدن آنها با ذائقههای جدید است، البته رقبایی برای مساجد در طول این دههها شکل گرفته است که در محلهها کارهای اجتماعی فرهنگی انجام میدهند، البته اگر مسجد بتواند خود را به روز کند میتواند محل حضور نوجوانان و جوانان بوده و مرجعیت محل به شمار برود.
وی یادآور شد: رسالت اصلی مسجد کار تربیتی است و این یک مزیت نسبی مسجد نسبت به سایر مراکز است، اما این مانعی برای انجام سایر امور در مساجد نیست. اینکه ما در مسجد بتوانیم اشتغالزایی کنیم یا سایر مشکلات اجتماعی فرهنگی را حل کنیم مشکلی ندارد اما نباید مسجد از رسالت اصلی خود که کار تربیتی است فاصله بگیرد.
رییس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مورد بیان رهبری مربوط به اینکه مساجد پایگاه قرآنی کشور شود، بیان کرد: فراخوانی اعلام شد که هرکسی میتواند به درخواست رهبر معظم انقلاب لبیک بگوید اعلام کند تا ما شیوهنامه مربوطه را برای آن ارسال و سپس بین متقاضیان یک رقابت ایجاد کنیم.
خداداده درباره ادغام خبرگزاری شبستان نیز گفت: اگر قرار است ادغام یا تحولی در خبرگزاری رخ دهد به خاطر مسائل مالی نیست، البته تلاش کردیم آرایش جدیدی در خبرگزاری ایجاد کنیم و در این مسیر جابهجاییهایی بین نیروهای انسانی رخ داده است که طبیعی است. ادغام خبرگزاریها یک ایده از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که پشت آن یک بنیان علمی وجود دارد و به اعتقاد ایشان داشتن خبرگزاری به این تعداد درست نیست زیرا خبرگزاریها باید یک استاندارد داشته باشند.
وی در خصوص ادغام تمام نهادهای مسجدی نیز توضیح داد: یک قرارگاهی باید تمام نهادهای مسجدی را مدیریت کند، البته دستگاه امامت و ولایت این موضوع را در دست گرفته است. سند ملی مسجد هم به منزله ادغام نهادهای مسجدی نیست بلکه آرایش جدیدی برای مسجد در نظر خواهد گرفت. البته ممکن است تغییرات ساختاری هم اتفاق بیفتد اما ادغامی مطرح نیست. هریک از نهادهای مسجدی در حوزه خودشان مأموریتهایی دارند که با سایر نهادهای مسجدی تداخلی ندارد. البته میتوانند این نهادها با یکدیگر همافزایی داشته باشند و برنامههای تعاملی انجام بدهند.
انتهای پیام
نظرات