• یکشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402052918143
  • خبرنگار : 90069

بازوی چپ یا راست؛ واکسن را کدام طرف بزنیم؟

بازوی چپ یا راست؛ واکسن را کدام طرف بزنیم؟

زمانی که آستین خود را برای تزریق واکسن بالا می‌زنید، معمولا کدام طرف را ترجیح می‌دهید، بازوی چپ یا راست؟

به گزارش ایسنا به نقل از «یواس‌ای تودی»، متخصصان علوم پزشکی می‌گویند که عملکرد شما در این مورد بسیار مهم است.

متخصصان آلمانی در آزمایش جدیدی دریافتند افرادی که تمام واکسن‌ها را فقط روی یک بازو تزریق کرده‌اند، نسبت به افرادی که واکسن‌ها را در هر دو بازو تزریق می‌کنند، پاسخ ایمنی قوی‌تری دارند.

این آزمایش که مبتنی بر مشاهده است، هفته گذشته در مجله معتبر eBioMedicine منتشر شده است.

در این مطالعه، نویسندگان به بررسی و تحلیل پاسخ‌های ایمنی حدود ۳۰۰ نفر که به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند و دو دُز واکسن کووید فایزر- بیوان‌تک را بین ماه‌های مارس و سپتامبر ۲۰۲۱ تزریق کردند، پرداختند.

شرکت‌کنندگان در این آزمایش تزریق اول را در یک بازو و تزریق دوم را در بازوی دیگرشان داشتند.

دو هفته پس از تزریق واکسن، متخصصان دریافتند سلول‌های ایمنی خاص که معمولا به سلول‌های کشنده T شناخته می‌شوند در ۶۷ درصد افرادی که هر دو دز واکسن را در یک بازو تزریق کرده‌اند و در ۴۷ درصد افرادی که تزریق را در هر دو بازو انجام داده‌اند، مشاهده شده است. بدین‌ترتیب این سلول‌های ایمنی در افرادی که هر دو دز را در بازوی یک سمت تزریق کرده‌اند، بیشتر است.

چرا تزریق در یک بازو موثرتر است؟

به گفته نویسندگان این مطالعه، افراد ممکن است به تزریق‌های متوالی در یک بازو بهتر پاسخ دهند زیرا واکسن‌ها، غدد لنفاوی مشابه را هدف قرار می‌دهند و آنها را در تولید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با عفونت‌ها فعال‌تر می‌کنند.

دکتر «اوفر لوی»، متخصص بیماری‌های عفونی کودکان و مدیر برنامه واکسن‌ در بیمارستان کودکان بوستون گفت: اگرچه این پژوهش، مقدماتی و کوچک است اما دلایل واکنش متفاوت برخی افراد به واکسن‌ها را فراتر از سن، جنس و شرایط پزشکی، نشان می‌دهد.

دکتر لوی که در این آزمایش شرکت نداشته است در واکنش به این یافته تازه تاکید کرد: این یافته به اهمیت واکسیناسیونِ دقیق اشاره می‌کند و اینکه همه جزئیات در تزریق مهم است.

او می‌گوید: البته تحقیقات و داده‌های بیشتری مورد نیاز است اما یافته‌های این پژوهش برای واکسن‌های غیر از کووید-۱۹ مورد استفاده قرار می‌گیرد و به استاندارد کردن نحوه واکسیناسیون معمول کمک خواهد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha