حجتالاسلام والمسلمین دکتر «مهدی اکبرنژاد» دانشیار دانشگاه ایلام، اظهار کرد: ایلام به لحاظ برخی مزیتها از جمله یکدست شیعه بودن، تنوع اقلیمی، و دارا بودن ظرفیتهای انرژی و داشتن بیشترین مرز مشترک منحصر به فرد است و از نظر دارا بودن نیروهای انسانی توانمند نیز جایگاه برجستهای دارد.
وی گفت: اما با این وجود دارای آسیبهایی هستیم که بخشی از آن شرایط ملی است و بخشی دیگر مربوط به خود استان ایلام است، بیکاری امروز بسیاری از خانوادههای ایلامی را رنج میدهد چون بسیاری از ظرفیتهای اقتصادی استان هنوز فعال نشدهاند.
اکبرنژاد با بیان اینکه فهم عرفی از اشتغال با آنچه از طرف مدیران اعلام میشود متفاوت است، گفت: اگر آمار اعلامی با فهم عرفی مردم از اشتغال منطبق بود بایستی استان ایلام تقریباً هیچ بیکاری نداشته باشد باید در این زمینه به افکار عمومی توجه کرد تا مردم بدبین نشوند.
دانشیار دانشگاه ایلام ادامه داد: سال هاست درباره آسیبهای اجتماعی استان از جمله خودکشی بحث میشود اما تاکنون این مشکل به قوت خود باقی است.
اکبرنژاد تصریح کرد: قبیلهگرایی در واگذاری مدیریتی استان از جمله دیگر مشکلات استان است و گاهی اوقات مصالح استان فدای این نوع نگاه نیز شده است.
وی با بیان اینکه ما امروز در کشور با زده شدن جوان از مسائل دینی مواجه هستیم که ملموس و غیر قابل انکار است، ادامه داد: مسئولان نباید اشکالات حوزه سیاسی را نباید با نگاه دینی پوشش دهند و توجیه کنند، چون مشکل ساز است و لازم است مسئولان اگر مشکلی در حوزه سیاسی وجود دارد، بپذیرند و آنها را با مسائل دینی پوشش ندهند و توجیه نکنند، چون باعث دلزدگی جوانان از ارزشهای دینی میشوند.
دکتر «بهروز سپیدنامه»، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه ایلام، نیز اظهار کرد: دین شامل باورها اخلاقیات و مناسک است و تقلیل هر کدام از این ابعاد دین را از دینداری معیار خارج میکند و دینداری باید این سه بعد را با هم داشته باشد.
وی با بیان اینکه اربعین در بعد مناسک وجود قرار دارد و تجلی دین در مناسک است و نباید نادیده گرفته شود، گفت: باید باورها را نیز تقویت کرد و معرفت افزایی هم در پیادهروی اربعین با وجود عالمان دینی ایجاد شود و اگر نقش عالمان را در این مراسم پررنگ نکنیم دچار مناسک پرستی خواهیم شویم.
سپیدنامه با تاکید بر اینکه اربعین باید به سمت بینش برود، تاکید کرد: مهران فقط نباید به یک پارکینگ بزرگ تبدیل شود و باید تصدی گری دولت کمتر شود تا مردم از اقتصاد دین بهرهمند شوند.
دکتر «علی اصغر پورعزت» عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه تهران، با بیان اینکه اولین گام برای اصلاح وضعیت پذیرش اشتباهات موجود است، اظهار کرد: با مدیریت و اداره، مشکلات جامعه حل نمیشود بلکه به تصویر وسیعتر ی نیازمند میشویم که حکمرانی آن را ایجاد میکرد، زمانی که این واژه مطرح میشود دلالت بر نگاه کلان، جدی و دقت برای حل مسئولانه مسئله میشود.
پورعزت تصریح کرد: وضع موجود به خاطر فریاد نزدن دردها توسط مسئولان است و نمایندگانی که در زمان رای گیری زمین و زمان را به هم میدوزند اما در مجلس سکوت پیشه میکنند و اگر در دوران متوالی نماینده استانداران و مدیران بهتر عمل میکردند و دانشگاهیان سکوت نمیکردند شرایط امروز به گونهای دیگر بود.
انتهای پیام
نظرات