رضا خواجهنائینی امروز ۲۶ مردادماه، در همایش سرمایهگذاری و تامین مالی از بازار سرمایه اظهار کرد: اقدامات این همایش از ابتدای سال با سه مبحث تحولآفرین شروع شد. یک مورد تامین مالی پروژههای زمینمانده از محل املاک مازاد ادارات دولتی بود که نهایی شد. با اینکه در حدود چند سال گذشته همیشه از ادارات دولتی و شرکتها این درخواست را داشتیم اما رغبتی جهت اجرایی شدن آن نبود.
وی افزود: با تدبیری که اندیشیده شد، ۲۰ هزار میلیارد تومان املاک مازاد برای تامین مالی پروژهها شناسایی و ۱۰ همت تایید شد که ۱۰ همت باقیمانده ظرف دو ماه آینده نهایی میشود. در استان کار تمام شده و منتظر هیات مولدسازی هستیم.
خواجهنائینی بیان کرد: طرح دوم تاکید استاندار برای استفاده بیشتر از ظرفیت بازار سرمایه بود. از سال ۹۷ ارزش بازار سرمایه ۵۰۰ همت بود که امسال به ۹۰۰۰ همت رسید و سهم استان ۸۰ همت و ۴۰ شرکت است. به دلایل فرهنگی شرکتهای استان در سالیان گذشته رغبتی برای شفافسازی و ورود به بازار بورس نداشتند اما در یک سال اخیر تمایل و درخواست برای این اتفاق بسیار زیاد بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با بیان اینکه ما ۵.۵ درصد تولید کشور را در اختیار داریم، عنوان کرد: بر این اساس باید ۵.۵ تا ۶ درصد بازار سرمایه نیز در اختیار استان باشد اما در حال حاضر این میزان ۱.۶ است. ۱۰۰ شرکت آمادگی تامین مالی از بازار سرمایه را دارند که آنها را معرفی کردیم. از ابتدای سال سه شرکت استان هزار میلیارد تومان از بازار بورس تامین مالی کردند و برای افزایش این سهم آمادگی داریم.
وی ادامه داد: این موضوع نیازمند حضور بیشتر سازمان بورس و مدیران آن است. در گذشته ما تالار منطقهای داشتیم و اکنون نیاز است مرکز مالی استان داشته باشیم تا رابطه مستقیمی بین ۲۰۰ کارگزار استان، بخش خصوصی، بازارها و ارکان مختلف بازار ایجاد و آشنایی بیشتر شود. به عنوان استانی که بخش خصوصی سهم عمدهای در آن دارد و شرکتهای کوچک و متوسط سودده و بازار خوبی داریم، باید شفافیت مالی در این شرکتها افزایش پیدا کند و بتوانیم ماهانه برای یک شرکت در بورس و فرابورس پذیرش بگیریم. فرایندها یکی از دغدغههای شرکتهاست که باید تسهیل شود.
نرخ استهلاک سرمایه از نرخ ایجاد سرمایه پیشی گرفته است
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در بخشی از این همایش اظهار کرد: این همایش موجب روشنگری میشود و پاسخگوی سوالات صاحبان سرمایه استان برای استفاده از بازار سرمایه است. این کار به نفع توسعه صنعت، معدن، کشاورزی و همه ارکان اقتصادی استان بوده و موحب توسعه اقتصادی خواهد شد.
وی با بیان اینکه نرخ استهلاک سرمایه از نرخ ایجاد سرمایه در کشور و استان پیشی گرفته است، در تشریح علت این مساله عنوان کرد: یکی از عوامل این است که تعداد زیادی از سرمایهگذارهایی که قصد اجرای یک پروژه را داشتهاند به علت عدم تامین سرمایه قادر نبودند سرمایهگذاری خود را به منصه ظهور برسانند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: بازار سرمایه عامل بسیار موثری در به ثمر رساندن سرمایههای معطل مانده است. شرکتهایی که تمایل دارند در بورس وارد شوند از دفتر یا امکاناتی که در مشهد ایجاد میشود این کار را انجام دهند.
وی بیان کرد: امیدواریم تا پایان امسال این کار برای حداقل ۱۰ شرکت متقاضی انجام شود. تنها علت عدم ورود این است که آشنایی کافی با روند سازمان بورس وجود ندارد. اگر این امکانات در استان ایجاد شود تا پایان سال به حضور ۶ تا ۶.۵ درصدی شرکتهای استانی در بورس خواهیم رسید.
انتهای پیام
نظرات