محمدحسین فائزی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص حواشی ایجاد شده پیرامون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، اظهار کرد: یکی از مهمترین شاخصههای تحول در حوزه فرهنگ و هنر، تغییر توجه از افراد ویژهخوار و انحصارطلب به عموم اهالی فرهنگ، هنر و رسانه است، این اتفاق مهمی است و امروز شواهد قابل اثباتی وجود دارد که نشان میدهد ادارهکل فرهنگ و ارشاد از انحصار عدهای خاص عبور کرده و معطوف به عموم اهالی فرهنگ و هنر شده است.
وی ادامه داد: امروز ما میتوانیم ادعا کنیم ویژهخواری در مجموعه فرهنگ و ارشاد صفر است، در حالی که پیش از این چنین نبوده، برای مثال مستنداتی موجود است که بخشی از اعتبارات فصل پنج در محل خود هزینه نمیشده و بخشی از آن نیز صرف دستمزد بعضی از مدیران شده است البته این موارد به مجموعههای نظارتی گزارش شده و با مؤسساتی که در چنین تخلفاتی مشارکت داشتهاند قطع ارتباط شده و در قراردادها لحاظ نمیشوند.
این مسئول ضمن انتقاد به رهاشدگی مدیریت عرصه فرهنگ و هنر استان در ادوار گذشته، بیان کرد: در یک دهه قبل، با مراجعه ارباب رجوع به اداره و پیگیری او کارها یک در میان انجام میشد، لذا اگر موضوعی پیگیری نمیشد و مورد مطالبه نبود، فرهنگ و ارشاد هم کاری به کار آن موضوع نداشت؛ خواه از چالشهای اساسی استان و خواه یک مسئله سطحیتر بود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه اکنون برای آن برنامهریزی و اقدام میشود، بر اساس شناخت دقیق نظام مسائل استان و نیازهای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه است. در یک سال و نیم گذشته، سراغ هر موضوع مهم و جدیدی که رفتهایم، تعجب میکنیم که چرا عرصه فرهنگ و هنر به این اندازه رها بوده و طرحها و پروژههای عمرانی در یک دهه گذشته متوقف شدهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تأکید کرد: رهاشدگی طرحهای عمرانی و زیرساختی در یک دهه گذشته واضح است، یعنی غیر از ایجاد یک پلاتو در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد، یک آجر روی آجر گذاشته نشده و حتی تنها طرح مهم زیرساختی تحت عنوان پروژه تالار شهر نیز با وجود تخصیص اعتباری که در حساب ادارهکل بوده متوقف شده است.
فریاد به حق اصحاب فرهنگ و هنر
وی تصریح کرد: اینکه اصحاب فرهنگ و هنر فریاد میزنند برای کارشان زیرساخت ندارند، فریادی به حق است، واقعاً در استان قزوین زیرساختهای مناسبی وجود ندارد چرا که در یک دهه گذشته مسیر رشد و تعالی کاملاً متوقف شده و اگر پسرفت نکرده باشیم، میتوانیم بگوییم حداقل اینکه درجا زدهایم.
فائزی یادآور شد: در واقع کار آقایان در این مدت، جمع شدن و گعده گرفتن با چند هنرمند خاص و معدود و عموماً با ایدئولوژیهای ضدانقلاب و گاه ضداسلام بوده و الباقی این جامعه فرهنگ و هنر، مظلوم و رها شده و بدون حمایت بودهاند.
وی اظهار کرد: ما این طبقه را که احساس میکرد حاکم بر بقیه است و سهم ویژه و خاص دارد معادل بقیه در نظر گرفتیم، سعی کردیم عدالت را اجرا کنیم و گفتیم که اگر بهرهای از امکانات میخواهید باید مانند بقیه هنرمندان نوبت و ضوابط را رعایت کنید و در همان صفی بمانید که سایر مردم هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به اینکه در سال جاری مجموع اعتبارات مصوب فرهنگی هنری ما ۷۰۰ میلیون تومان است که تاکنون ۵۰ میلیون تومان آن تخصیص داده شده؛ گفت: اکنون ما در بحثهای مالی و هزینهای شفافترین دوره را داریم، موضوعات مالی آنقدر شفاف است که نهادهای نظارتی به سادگی میتوانند بررسی کنند و اتفاقاً از این شفافیت و نظارت استقبال میکنیم. این شفافیت ۲ دلیل دارد، اول رویکرد ضدفساد و پاکدستی همکاران ماست، دوم اینکه معتقدیم ریال به ریال اعتبارات باید در محل خود هزینه شود و جلوی هرگونه ویژهخواری به روال سابق گرفته شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: با وجود شفافیت و دقت بالا در امور مالی و هزینهها، همان آدمهایی که پرونده فساد داشتند و اکنون با قاطعیت کنار گذاشته شدهاند، دروغهای زیادی در مورد ما گفتهاند، آنقدر نامه و گزارش بدون امضا نوشتهاند که فقط در سال گذشته چهار نوبت نظارت توسط چهار نهاد بر مجموعه ما انجام شده و حتی یک مورد تخلف مالی هم شناسایی نشده است.
دوره اوج شفافیت در فرهنگ و ارشاد قزوین
این مسئول پیرامون مسائل مطرح شده در نشست خبری یک نماینده مجلس و دعوت او از دیوان محاسبات به بررسی مسائل بودجه و هزینهکرد ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، عنوان کرد: اتفاقاً آنچه این نماینده مجلس گفته قبلاً انجام شده و شفافیت در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اوج است و ما هم برای چندمین بار از نظارت نهاد دقیق و معتبری مانند دیوان محاسبات استقبال میکنیم، علاوه بر آن از تمامی ناظران مالی جهت نظارت بر اعتبارات محدود فرهنگ ادارهکل دعوت میکنیم، این ادعا را در رابطه با تمام هزینهکردهای سال گذشته هم داریم و دعوت میکنیم بر آنها نظارت کنند تا هرکجا کجدستی، ناپاکی و حیفومیل بیتالمال دیدند، شدیدترین برخورد را داشته باشند، چون دیگر ویژهخواری نداریم.
وی افزود: پس از یک دهه، این دوره تنها دورهای است که اعتبارات فصل ۵ که ویژه فعالیتهای فرهنگی است تبدیل به دستمزد کارکنان و مدیران نشده است، تنها دورهای است که خودروی بیتالمال در استفاده شخصی مدیر حراست، معاون و مدیرکل نیست، با خودروی اداره کسی به سفر نمیرود و برای فرزندش جهیزیه نمیخرد، تنها دورهای است که ملک دولت را به تخلف و بدون واگذاری به مؤسسات خصوصی و آموزشگاهها ندادهایم و معلوم است با این روش صداهایی بلند میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: برخی ساختمانها مانند پلاتوی ادارهکل و سالن علامه رفیعی بهعنوان تنها سالن تخصصی نمایش، در اختیار یک زن و شوهر بوده و به هر کس که دلشان میخواسته اجازه استفاده میدادند، بهصورت غیرقانونی در آن کلاس برگزار میکردهاند و تاکنون هیچ گزارشی برای درآمدهای آن ارائه ندادهاند، هنرستانهای ما ملک مطلق برخی از اینها بوده، هنرجوهای نوجوان و آیندهسازان استان ما را تحقیر میکردند و به آنها میگفتند ما هیئت ژوری استان هستیم، شما بعدها هرجا بخواهید بروید کار کنید باید از کانال ما عبور کنید.
فائزی اظهار کرد: در حوزه زیرساخت، امروز اتفاقی که در مجتمع فرهنگ و هنری ارشاد در حال رخ دادن است و تا پایان تابستان افتتاح خواهد شد یک اتفاق بینظیر است، یعنی یک مرکز تولید محتوای درجه یک با تجهیزات فوقالعاده در استان راه میافتد که نمونه ندارد، در موضوع تولیدات نمایشی، پویانمایی، موسیقی، سرود و سینمایی نیز این مرکز بهزودی فعال خواهد شد.
مصوباتی برای مولدسازی در فرهنگ و ارشاد
وی افزود: در ایجاد زیرساخت ما سه مصوبه برای مولدسازی داشتیم که در این سه مصوبه، پنج هزار متر بنا پشت ادارهکل و بخشی از تالار شهری که از سال ۹۳ متوقف شده دوباره شروع به کار خواهد کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: همچنین جراحیهایی که در رسانههای استان در حال انجام است بیسابقه بوده، البته بهدلیل حساسیتهایی که در آن وجود دارد سرعت ندارد و به نرمی و با دقت پیش میرود. این حرکت تا یک سال دیگر به نقطهای میرسد که میتوانیم ادعا کنیم راه چند ساله را یک ساله طی کردهایم و اتفاقات بزرگی در این زمینه رقم خواهد خورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین روزهای فعلی این مجموعه را پرکار دانسته و عنوان کرد: ما هیچ سازوکار و سامانهای جهت نظارت بر مجموعهها نداشتیم، امروز در ادارهکل شورای نظارت راهاندازی شده و بهصورت مداوم در حال گرفتن گزارشات نظارتی از صدها مجموعه دارای مجوز اعم از آموزشگاه و چاپخانه، مؤسسه هستیم، لذا بدنه رخوتزده و کمکار سابق ارشاد، امروز درگیر کارهای خوب و ارزشمند است.
فائزی همچنین در پایان با اشاره به ساماندهی انجمنها و تشکلهای زیرمجموعه ارشاد گفت: در حوزه انجمنهای تحت نظارت ارشاد سه انجمن اعم از نمایش، موسیقی و تجسمی که اصل مسئله و مشکل ما در همین سه انجمن بود بازآفرینی شدهاند، فاز بعدی ما در انجمن تعزیه و انجمن قرآن است که ابلاغیه آن هم صادر شده است، تعدادی انجمن تازه تأسیس هم داریم، انجمن فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی، انجمن آموزشگاهها، انجمن مفاخر، انجمن مد و لباس که در حال راهاندازی است و ۸ انجمن ما تبدیل به ۱۳ انجمن خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات