• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403110604241
  • خبرنگار : 50553

/گزارش/

دوره «همه چیو به چالش بکش» فرصتی برای علاقه‌مندان به مستند

دوره «همه چیو به چالش بکش» فرصتی برای علاقه‌مندان به مستند

ایسنا/قزوین دوره مستند کوتاه «همه چیو به چالش بکش» دوره‌ای است که به همت مرکز هنر و اندیشه ماتیا در حوزه هنری قزوین برگزار شد و توانسته پنج مستند درخصوص مسائل روز تولید کند، در ادامه گزارش به مصاحبه با متولی برگزاری دوره و برخی شرکت‌کنندگان پرداخته‌شده است.

«مرکز هنر و اندیشه ماتیا» یک هسته هنری زیرنظر مجموعه حوزه هنری قزوین است که جوانان با آرمان‌های بلند برای تحقق «ایران قوی» دست به ایجاد آن زده‌اند. «ماتیا» رویکرد اندیشه‌ورزی و مسئله‌محوری دارد و در واقع هنر را ابزاری برای تبیین و حل مسائل می‌داند.

مرکز هنر و اندیشه ماتیا، فضایی برای رشد و تربیت هنرجویان رشته‌های تصویری و تجسمی است که در همین راستا نیز دوره مستند کوتاه «همه چیو به چالش بکش» را برگزار کرده است؛ ایسنا در این گزارش به جزئیات این دوره و مصاحبه با دو تن از تهیه‌کنندگان مستند پرداخته است.

تولید ۵ مستند در دوره «همه چیو به چالش بکش»

امیر کمالی‌الموتی، معاون امور مستند مرکز رشد حوزه هنری قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مرکز هنر و اندیشه ماتیا زیر نظر حوزه هنری در دو بخش مستند و داستان فعالیت می‌کند که بنده مسئولیت بخش مستند را بر عهده‌ دارم، باتوجه به اینکه در تابستان ۱۴۰۳ مرکز مستندسازی سوره به قزوین انتقال داده‌ شده است بنابراین وظیفه سنگینی در ساخت مستند بر عهده‌ داریم.

وی ادامه داد: در جهت عمل به این وظیفه تصمیم گرفتیم دوره مستند کوتاه در قزوین برگزار کنیم که شرکت‌کنندگان آن بتوانند برای ساخت مستند بلند آماده شوند.

معاون امور مستند مرکز رشد حوزه هنری قزوین بیان می‌کند: این دوره از شهریور ماه سال جاری شروع شد و تا بهمن ادامه داشت، تبلیغات فیزیکی نداشتیم و فراخوان این دوره در سایت حوزه هنری و صفحات اجتماعی حوزه هنری اطلاع‌رسانی شده بود؛ هر یک از شرکت‌کنندگان برای حضور در این دوره ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در این دوره تمام شرایط تولید فضای کار اشتراکی، باکس تدوین، منتور، راهنمای فیلم‌نامه‌نویسی، ویدئوی آموزشی در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفته است و ما در این دوره میزبان ۷۰ نفر که ثبت‌نام کرده بودند بودیم و ۱۸ نفر در ادامه مسیر با ما همراه شدند البته ما افراد را حذف نکردیم و خودشان بنابر محدودیت زمانی با ما همراه نشدند.

کمالی‌الموتی خاطرنشان کرد: در این دوره به تولید پنج مستند آرشیوی، یک مستند تولیدی و یک مستند آرشیوی دیگر که در دست پژوهش است رسیده‌ایم. این مستندها در شبکه استانی و شبکه‌های ملی و صفحات مجازی پخش خواهد شد.

وی اظهار کرد: در فضایی غیر از تهران انجام کار فرهنگی و هنری آن هم از نوع تصویری بی‌نهایت سخت است اما حوزه هنری قزوین سعی کرده در تولیدات تصویری سرآمد باشد و در این مسیر با استفاده از ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای تولیدات تصویری خود را به حداکثر برساند.

معاون امور مستند مرکز رشد حوزه هنری  قزوین در پاسخ به اینکه آیا این دوره‌ها سبب اشتغالزایی برای افراد می‌شود، گفت: در حرفه فیلم‌سازی قطعاً اگر فرد تلاش کند، آموزش ببیند و خبره شود اشتغال هم برای او رقم خواهد خورد.

کمالی الموتی بیان کرد: فعالین حوزه هنری در فضایی به‌عنوان عمارت هنر مشغول فعالیت‌های هنری و به چالش کشیدن مسائل هستند و ما توقع داریم به این افراد به چشم هنرمند نگاه کنند نه سربار چراکه این جوانان جوانه‌هایی هستند که در آینده مستندسازهای بزرگی خواهند شد.

«برداشت دوباره» مستندی در خصوص صنعت فرهنگی

در ادامه ریحانه انبارلویی که یکی از دست‌اندرکاران مستند «برداشت دوباره» است و ۱۷ سال سن دارد، به ایسنا گفت: در این مستند صنعت فرهنگی ایران را بررسی کردیم نقطه‌ضعف و قوت‌هایی که دارد را پیدا کردیم و درنهایت یک الگوی موفق که در جهان پیشرفت بی‌نهایتی داشته را معرفی کردیم تا به این برسیم که قطعاً ماهم می‌توانیم.

وی خاطرنشان کرد: برای تولید این مستند ما یک گروه سه نفره متشکل از معلم، دانشجو معلم و دانش آموز بودیم که سعی کردیم با پرداخت به این موضوع مستند مفیدی تولید کنیم.

انبارلویی در پایان تصریح کرد: این دوره بسیار دوره خوبی بود و با ورود به این دوره مطالب مفیدی آموختم و اینکه افراد حاضر در این دوره به یکدیگر کمک می‌کردند نکته مثبت این دوره بود.

«در انتظار هیچ‌کس» روایتی از مردن در تنهایی

در ادامه محیا زمانی که یکی از دست‌اندرکاران مستند «در انتظار هیچ‌کس» است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع مستند ما در خصوص سالمندی جمعیت است و ما در این مستند به مسئله مردن در تنهایی پرداخته‌ایم.

وی می‌گوید: ما یک گروه سه نفره بودیم و باوجود اینکه دانشجو هستیم و مشغله زیادی داریم اما به این موضوع مهم در قالب مستند پرداخته‌ایم.

زمانی تصریح می‌کند: نگاه جدید به مسائل یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این دوره بود که همین موضوع سبب تشویق شرکت‌کنندگان می‌شد.

به گزارش ایسنا، «برداشت دوباره»، «آینده کشی»، «در انتظار هیچ‌کس»، «سندروم خرابی امیررضا» و «هوش سبز» ازجمله مستندهایی است که در این دوره ساخته‌ شده است. امید است که ورود جوانان به عرصه مستندسازی تریبونی برای بازگوی مشکلات کشور از قاب تصویر باشد تا از این طریق مشکلات بیان و در راستای حل آن قدم‌های مثبتی برداشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha