به گزارش ایسنا و به نقل از اس اف ان، چهار فضانورد ماموریت «آرتمیس ۲»(Artemis II) متعلق به ناسا به نامهای کریستینا کخ(Christina Koch)، رید وایزمن(Reid Wiseman)، ویکتور گلاور(Victor Glover) و جرمی هانسن(Jeremy Hansen) فضانورد آژانس فضایی کانادا، اولین ملاقات خود را با کپسول اوریون که سال آینده آنها را به دور ماه خواهد برد، تجربه کردند.
آنها در این ملاقات با اتاقی پر از خبرنگاران درباره این افتخار که از زمان ماموریت «آپولو ۱۷» در سال ۱۹۷۲ تاکنون اولین کسانی هستند که به ماه میروند و همچنین احساسشان از اولین دیدار با فضاپیمایی که قرار است آنها ره به ماه ببرد، صحبت کردند.
جرمی هنسن فضانورد کانادایی به خبرنگاران گفت: این احساسی بسیار بسیار واقعی دارد. این یک رویا نیست. یک برنامه است. این یک سخت افزار واقعی است.
وی افزود: تیم ما اوریون را در طول یک سال و نیم آینده بررسی میکند تا برای اولین بار در بیش از ۵۰ سال گذشته بشر را به ماه برگرداند.
ناسا در ماه مارس رسما اعلام کرد که ماموریت «آرتمیس ۲» قرار است در نوامبر سال آینده به آسمان برود و یک ماه بعد، خدمه چهار نفره آن را برای سفر با فضاپیمای اوریون که سوار بر موشک سیستم پرتاب فضایی(SLS) ناسا پرتاب خواهد شد، معرفی کرد.
تا این هفته، خدمه این ماموریت فرصتی نیافته بودند که فضاپیمای خود را از نزدیک ببینند. فضاپیمای اوریون مورد استفاده برای ماموریت «آرتمیس ۲» نسخه کمی تغییر یافته از آن چیزی است که سال گذشته برای ماموریت «آرتمیس ۱» استفاده شد.
رید وایزمن، دیگر فضانورد این ماموریت به خبرنگاران گفت: ما هیجانزده شدیم. زمانی که شما در گوشهای از مرکز عملیات نیل آرمسترانگ قدم میزنید، روز بسیار خوبی است و میبینید که فضاپیمای شما آنجا وجود دارد که قرار است سوار آن شوید. این واقعاً بسیار جذاب بود.
برنامه جاهطلبانه قمری ناسا
ناسا با برنامه آرتمیس خود قصد دارد در نهایت یک پایگاه دائمی در کره ماه ایجاد کند. سال گذشته ماموریت «آرتمیس ۱» را به فضا پرتاب کرد که طی آ« موشک SLS یک فضاپیمای بدون سرنشین اوریون را قبل از پرواز به ماه و بازگشت به زمین، به مدار زمین برد و برگرداند.
در ماموریت سال آینده، چهار خدمه منتخب ناسا تقریباً همان سفر را انجام خواهند داد و در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶، خدمه ماموریت «آرتمیس ۳» با اوریون به خود ماه پرواز خواهند کرد و سپس به یک فرودگر استارشیپ سفارشی و تغییر یافته منتقل خواهند شد که آنها را به سطح ماه خواهد برد.
پیش از ماموریت آرتمیس ۲، ناسا در حال انجام تجزیه و تحلیل سپر حرارتی اوریون است. سپر حرارتی مورد استفاده برای «آرتمیس ۱» در طول ورود مجدد به جو زمین مقداری سوختگی را تجربه کرد که باید برطرف شود.
اگرچه خود فضاپیمای اوریون در جریان ورود مجدد به جو زمین با سرعت بالا آسیبی ندید، اما ناسا در حال انجام آزمایشاتی است تا درک بهتری از دلیل این اتفاق و چگونگی بهبود سپر حرارتی برای ماموریت تاریخی سال آینده داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات