شهادت با تاریخ تشیع پیوند خورده است، تاریخ انقلاب اسلامی نیز با شهادت پیوند داشته و وقتی برگهای این تاریخ را ورق میزنیم شهدای مدافع حرم را نیز میبینیم، از شهید سلیمانی نقل میشود وقتی جهاد در این مسیر آغاز شد، نام «مدافعان حرم» را برای این جهاد بزرگ انتخاب کرد و بر همین اساس فضای مدافعان حرم با این نگاه شکل گرفت که حرم حضرت زینب(س) میتواند حرم امن جدید باشد. اتفاقات سامرا و نزدیکی به کربلا با نفوذ داعش در عراق نشان میداد جریان تکفیر برنامهریزی بلندی برای منطقه داشت و اگر مدافعان حرم نبودند جریان تند تکفیری مسیری را طی میکرد که معلوم نبود علاوه بر سوریه به حرمهای دیگر نیز بروند.
به گزارش ایسنا، شهدای مدافع حرم میان شهدای تاریخ انقلاب اسلامی ویژگیهای خاص خود را دارند. شهادت یک ویژگی است که نصیب هرکسی نمیشود و اگر این شهادت در غربت رقم بخورد آن شهید جایگاه ویژهای خواهد داشت، همه شهدا ارزشمندی خود را دارند، در دوره دفاع مقدس هزاران شهید و خانواده در یک موج اجتماعی قرار داشتند. در جو اجتماعی قالب همراه شدن آسانتر است اما شهدای مدافع حرم این جو اجتماعی را در فرسنگها دورتر نداشتند. در واقع، شهید حججی نمادی از تفکر انقلابی است.
شهید محسن حججی این افتخار را داشت که نماد شهدای مدافع حرم شود، اینکه فردی این فضا را پیدا میکند که نماد جمعی از شهدا شود قطعا رازی در آن وجود دارد. روز شهادت ایشان به عنوان روز مدافعان حرم نامیده شده است و این به مثابه این است که در زندگی شخصی ایشان اتفاقاتی رقم خورده است که وی در چنین نقطه نمادینی قرار میگیرد. یک روز داعش با پخش فیلمی از اسارت حججی خواست او را تحقیر کند اما همان فیلم باعث عزت این شهید شد و هر کس آن فیلم را دید شجاعت این جوان برایش تداعی شد. آرامش چهره این شهید نشان از دینداری وی بود.
شهدای ما همانند شهدای بدر از هیچ چیزی رعب و وحشت نداشتند و نمونه این شهدا، شهید حججی بود که در مقابل ظلم با عزت و افتخار و قهرمانانه ایستاد و مانند شهدای کربلا سر از تن جدا به شهادت رسید. شهادت این شهید تاثیر شگرفی درهمه پیروان انقلاب گذاشت. اندیشه و عمل شهید حججی و استواری و صلابت چهره او در حافظه تاریخی ملت ما ژرفتر و پایدارتر، چراغ راه قهرمانان تاریخی آینده این کشور قرار میگیرد و شور و تحرک انقلابی و روح هوشمندی و هوشیاری برابر دشمن را در جایجای میهن عزیزمان زنده نگه خواهد داشت.
شهید حججیها و قاسم سلیمانیها کسانی هستند که مهمترین ویژگیشان بصیر فاطمی بودن است. بصیرت فاطمی به معنای متعهد و پایبند شدن تا پای جان به امر ولایت است. ایران اسلامی سرزمین شهید سلیمانیها و شهید حججیها است و ملت ایران با همت و عزم راسخ برای تحقق آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی تلاش میکند. شهید حججی یک نفر نبود بلکه مانند جریانی در دل تاریخ جاری است، جریانی که از صدر اسلام تا امروز در دل تاریخ منشاء حرکت، حرارت، شور و شهادت بوده است.
پویایی یک جامعه به واسطه الگوهای جامعه است و با الگوسازی میتوان در جامعه تحول ایجاد کرد. الگوها هر بار تکثیر شدند در جامعه تحول ایجادشده است. مثلاً پاسداران در کردستان ایستادگی کردند و سر دادند و باعث شدند چهار دهه بعد شهید حججی هزاران کیلومتر آن طرفتر سر بدهد. شهید حججی نماد وحدت و صلابت یک امت و از رویشهای انقلاب اسلامی است.
حججی فرزند همه امت اسلام و فرزند همه ایران، شهید کاملی است از عاشورا؛ در سر دادنش اقتدا به امام حسین (ع) کرد. بدون سر بودن او موجب سرافرازی ما شد. دادن دست به شکوه جوانمردی حیات بشر به ابوالفضل (ع) اقتدا کرد و بدون دست به سرزمینش بازگشت. حججی فرزند همه امت اسلام و فرزند همه ایران، شهید کاملی است از عاشورا؛ در سر دادنش اقتدا به امام حسین (ع) کرد. بدون سر بودن او موجب سرافرازی ما شد. در دادن دست به شکوه جوانمردی حیات بشر به ابوالفضل (ع) اقتدا کرد و بدون دست به سرزمینش بازگشت. جوانیِ او همانند قاسم بنالحسن و در اوج «احلی من العسل» شهد شهادت را چشید. او نماد وحدت همدلی شکوه و صلابت یک ملت و تعلیم یافته مکتب اسلام است.
شهادت محسن حججی به دست داعش نقطه عطفی در دوران حضور رزمندگان ایران در سوریه بود. پس از شهادت وی، فیلمها و تصاویری که از نحوه شهادتش در رسانهها مخابره شد، به یک باره نام مدافعان و دفاع جانانه آنها در طول چهار سال مقاومت را بر سر زبانها انداخت و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، به واقع شهید حججی حجت خدا برای مردم شد تا همگان شاهد جنایات تکفیریها و بی رحمی و تجاوزگری آنها علیه مردم سوریه باشند.
شهادت شهید حججی توسط داعش،واکنش ملی در پی داشت و هر کسی به وجود جوانانی همچون محسن حججی افتخار میکند.افتخاری از نوع احساس سرافرازی نسبت به خانوادهای که با علم به اینکه ممکن است راه بازگشتی در کار نباشد فرزندشان را راهی مجادلهای پرخطر کردند و بعد شاهد جدا شدن سر جگرگوشهشان توسط شقیترین جانیان عصر حاضر بودند و بدون این که شکایتی از این فراق داشته باشند خوشحال بودند که پاره تن خود را تقدیم بانوی صبر تاریخ،حضرت زینب سلامالله علیه کردهاند.همان عهدی که محسن حججی بر سر سفره عقد با همسرش به توافق رسیده یودند.
محسن حججیها و خانوادههای شهیدان،غیرتمندان پاکسرشتی هستند که میتوانند الگوی شایستهای برای تمامی جوانان غیرتمند میهن اسلامی و دنیای اسلام باشند. چنین پاکباختگان راه عزت و شرف و شاگردان راستین مکتب حسینی،پشتوانه تضمین شدهای برای کسانی محسوب میشوند که دوست دارند سرنوشت خویش را براساس باورهایشان تغییر بدهند و شهادت محسن حججی جوان نجفآبادی با آن وضعیتی که در رسانهها و شبکههای اجتماعی منعکس شد انگیزه جدیدی در دل باورمندان به تلاش با هدف در راه حق ایجاد کرد.
وقتی بحث از مظلومیت امام حسین علیهالسلام و یارانش میشود نباید حماسههای این امام همام و یارانش را در روز عاشورا فراموش کنیم. یزیدیان آنقدر در برابر مقاومت یاران امام حسین علیه السلام درمانده شده بودند که وقتی جنگاوران امام با لبان تشنه به شهادت رسیدند و یزیدیان بر خیمههای بیدفاع چیره شدند تمام عقدههای حقارت خودشان را بر سر اهل بیت علیهمالسلام خالی کردند و تاریخ در صحرای کربلا شرمسار شد.
بنابراین وقتی از مظلومیت شهید حججی در برابر داعش سخن میگوییم باید این نکته را هم یادآوری کنیم که این جوان عاشق امام حسین آنقدر در برابر تکفیریها مقاومت کرده که آنها نیز انتقام شکستهایشان را از این شهید گرفتهاند؛ به ویژه اینکه وقتی فهمیدند این رزمنده،ایرانی است. بنابراین وقتی از مظلومیت شهید حججی در برابر داعش سخن میگوییم باید این نکته را هم یادآوری کنیم که این جوان عاشق امام حسین آنقدر در برابر تکفیریها مقاومت کرده که آنها نیز انتقام شکستهایشان را از این شهید گرفتهاند؛ به ویژه اینکه وقتی فهمیدند این رزمنده،ایرانی است. پس به جرأت میتوان گفت که شهیدان، معرفت و شناخت را از مکتب عاشورا یاد گرفتهاند؛مکتبی که دشمنان سالهاست به دنبال یافتن رمز و راز آن هستند. معرفتی که باعث شد شهید حججی تا آخرین نفس در برابر تکفیریها ایستادگی کند در حالی که میتوانست با عقب نشستن از خط درگیری، خود را نجات بدهد اما ایستاد تا ایستادگی به معنی واقعی را به دیگران نشان بدهد و بگوید با هر یک قدم عقبنشینی، دشمنان صدها قدم جلو خواهند آمد. بنابراین در کنار تجلیل از آرامش شهید محسن حججی در زمان اسارت توسط تکفیریها،باید این نکته را هم در نظر داشته باشیم که این شهید عزیز قبل از اسارت تا پای جان مقاومت کرده است و تقدیر و یادآوری این مقاومت به همگان برای تکمیل شناخت شهید حججی بسیار ضروری به نظر میرسد.
یک بازگشت کوتاه به گذشته
در ۷ شهریور ۱۳۹۶، پس از شکست داعش در ارتفاعات عَرْسال و جَرود، در مرز میان لبنان و سوریه، جسد محسن حججی و دو نفر دیگر از مبارزان حزبالله لبنان، طی توافق «جرود» تحویل حزبالله لبنان و سپاه پاسداران شد. سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، از این توافق به آزادسازی دوم تعبیر کرد. پیکر این شهید ابتدا ۴ مهر ۱۳۹۶ در حرم حضرت علیابنموسیالرضا (ع) تشییع شد. بعد از تشییع در شهر مشهد که حضور جمعیت حاضر وصفنشدنی بود پیکر شهید به تهران منتقل و مراسمی در میدان امام حسین (ع) برگزار شد. جمعیت به حدی زیاد بود که تشییع پیکر شهید با چند ساعت تاخیر مواجه شد و از طرفی اتمام تشییع نیز چند ساعت به طول انجامید. این صحنه یادآور تشییع پیکر شهدای غواص نیز بود. بعد از آن پیکر شهید با حضور بسیاری از مردم نجفآباد تشییع و به خاک سپرده شد.
از همین رو شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۸ مرداد، سالروز شهادت شهید محسن حججی را به نام روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم نامگذاری کرد. تا به پاس این روز از فداکاری و رشادتهای مدافعان حرم در دفاع از حرم آلالله و حمایت از مردم جنگزده کشورهای عراق و سوریه قدردانی کند.
داعش با اعلام خبر اسیر شدن محسن حججی و به شهادت رساندن او سعی در نشان دادن عاقبت افرادی که با آنها به جنگ میپردازند را داشت. اما همین اقدام داعش منجر به اعلام شدن پایان آنها و ساقط شدنشان توسط حاج قاسم سلیمانی شد. اقدامی که در آن سعی در پیشروی و نشان دادن قدرت خود داشتند معکوس شد.
انتهای پیام
نظرات