به گزارش ایسنا شهریار افندیزاده در نشست خبری سفرهای اربعین که امروز در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: ستاد مرکزی اربعین ۱۸ کمیته دارد که یکی از آنها کمیته حملونقل است، جلسات ما برای اربعین از بهمن ۱۴۰۱ شروع شد. سال گذشته ۳.۵ میلیون نفر زائر اربعین داشتیم که درمجموع هفت میلیون رفت و برگشت بود؛ امسال برای چهار میلیون زائر پیشبینی کردهایم که در مجموع هشت میلیون رفت برگشت میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۹۰ درصد حملونقل جادهای بود که قسمت اعظمی وسایل نقلیه شخص بود، ادامه داد: امسال با توجه به کمبود حملونقل عمومی، تصمیم گرفتیم از ظرفیت سازمانهای دیگر استفاده کنیم به تمام وزارتخانهها برای ۵۲۰۰ دستگاه ابلاغ کردیم که تاکنون فقط وزارت صمت و نفت اعلام آمادگی کردند. نکته دیگر بحث واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس تا کارکرد پنج سال از کشورهای دیگر است که این امکان بهصورت ثبت سفارش آماده شده است.
افندیزاده در پاسخ به سوال ایسنا مبنیبر اینکه کمبود ناوگان اتوبوسرانی چه تاثیری بر سفرهای بیناستانی خواهد گذاشت؟ گفت: ناوگان اتوبوسرانی ما محدودیت دارد و به همین دلیل یک بازه زمانی تعیین کرده و به مسافران توصیه میکنیم در زمان تعیینشده یا از ماشینهای شخصی استفاده کنند یا حداقل زمان سفر خود را به قبل و بعد از ایام اربعین جابهجا کنند تا با مشکل کمتری مواجه شوند.
تاکید به استفاده از مرزهای تمرچین و باشماق
وی گفت: سال گذشته ۴۰ درصد زائران از شلمچه و ۹ درصد از پایانه چزابه منتقل شدند؛ امسال برنامهریزی شده از مرزهای تمرچین و باشماق هم خروج انجام شود؛ سال گذشته خروج از این مرزها ۱۰ درصد بود که امیدواریم امسال افزایش پیدا کند تا حجم مسافر در مرزهایمان تقسیم شود. همچنین امسال از اول صفر (۲۷ مرداد) تا ۲۵ صفر (۲۰ شهریور) بازه زمانی اربعین در نظر گرفته شده به و هرچه تعداد زائران در ۲۵ روز تقسیم شود امکان ارائه خدمت بهتر فراهم است
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در زمینه سفرهای هوایی، درخواست کردیم که پیشفروش بلیت زودتر آغاز شده تا تعداد زائران مدیریت شود؛ همچنین سعی کردیم بین بندر خرمشهر و بصره هم حمل ونقل دریایی را فراهم کنیم که هنوز به تفاهم نرسیدیم اما احتمال دارد امسال برقرار شود.
افندیزاده گفت: وزارت راه مسئولیت حملونقل و زیرساخت را دارد و تمام امکانات برای اربعین در نظر گرفته شده است. سفرهای رفت در بازه زمانی طولانی تر خواند بود اما اوج سفرها بازه بازگشت است در مدت کوتاه که پنج روز برای آن از ۱۵ تا ۲۰ شهریور در نظر گرفته شده است. البته مشکلاتی همچنان وجود دارد که با ایجاد قراردادهای سازمان راهداری و راهآهن تلاش میشود مشکلاتی که در عمل پیش میآید مدیریت شود.
انتهای پیام
نظرات